Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 986
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Всички бактерии така да се каже се хранят с желязо и обикновено анемиите (желязодефицитните разбира се) се дължат на някой нелекуван патоген. С очите си се убедих в това.

# 376
amini, съгласна съм на 100%, като дори бих разширила тезата, че дългата борба на имунната система с един или няколко патогена (защото те обикновено имат склонността да си "сътрудничат" в омаломощаването на имунитета, все пак и те горкичките се борят за живот), та това води до прекомерно използване на определени ресурси/запаси от витамини в организма. Т.е. имунната система започва да изразходва по-големи количества от запасите си с витамини и от там определени дефицити на определени витамини. Но това е някаква моя си теория, не съм се ровила дали и медицината е стигнала до такива "умозаключения" Simple Smile

# 377
Имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация както и имунологичната. При отколонения се преценява кога да се трансферират ембрионите съобразно изменения имплантационен прозорец. - а ако няма овулация изобщо как се процедира, някой да знае?

# 378
Magdalena1978, би ли споделила къде и как се пуска този "дълъг списък с антитела за патогени"?  bouquet

# 379
kukkanen, мога да ги разпиша като изследвания:
- EBV (IgG; IgM) - за стара и настояща инфекция на епщайн-бар вирус, дори в София на едно място правиха пълен панел с повече антитела (6 на брой), но за съжаление не се сещам къде;
- Yersinia enterocolitica (IgG; IgM);
- Helicobacter pylori (IgG; IgM), като мисля, че в някои лаборатории може и от фекални проби, но кръвни изследвания е по-добре за начало;
- CMV (IgG; IgM) - цитомегаловирус, но повечето хора са носители и са го преболедували така или иначе. Интересно става ако титърът IgG е много висок, примерно 10 пъти над референтни стойности;
- Хепатит С (който така или иначе се пуска преди инвитро);
- Borrelia burgdorferi (IgG; IgM) - Лаймска болест, ако сте хапани от кърлежи например;
- Rubeola (IgG само, като няма нужда от IgM) - така или иначе е добре да се знае има ли имунитет за рубеола или не;
- Има и още, за които или тук не сме чували или са човешки херпесни вируси, които по правило сме изкарали.

Вече зависи дали всичко това можеш да пуснеш в една лаборатория или ще трябва да те бодат 2 пъти в 2 различни лаборатории. Отиваш на сайта на най-добрите и големите лаборатории и започваш да сравняваш видовете с изследвания.

Бих добавила в списъка и витамин Д, защото неговия дефицит е често срещан при Хашимото.

Пак казвам, няма гаранция, защото ако излезе епщайн-бар вирус или много високи титри на цитомегаловирус сме с вързани ръце, но поне сме една идея по-информирани. Ако излезат високи титри за стара инфекция на епщайн-бар вирус (примерно над 10 пъти от горна референтна стойност) е добре да се посети УНГ, който да огледа сливиците, аз така си хванах унищожените и надупчени от вируса сливици, които изкарах и О, чудо! МАТ влезе в норма. Този вирус влиза през гърлото и после .... въпрос на късмет до къде ще стигне и дали ще се реактивира. (Пак се извинявам за дългия пост).

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 18:24 от Magdalena1978

# 380
Magdalena1978 , брагодаря! Hug
Ще се пробвам в НЦЗПБ първо, макар че там като исках да си пускам листериоза и токсоплазмоза, ме изгледаха като луда. Mr. Green Ха, май ще трябва да си приготвя и крупна сума за това удоволствие!  Money

# 381
Да ти кажа скъпичко е удоволствието и е само за големи ентусиасти и приложни-кандидат-медици, които винаги търсят причинно-следствените връзки, защото няма напълно здрав човек, все някое патогенче е успяло да пробие имунната система и да си живурка доволно Simple Smile

Майтапа на страна, но аз пък тази листерия все я забравям. Трябва и там да бучна, за да се убедя, че всичко е наред.

# 382
Здравейте момичета, чета ви отдавна и днес реших да ви споделя, какво ми се случи. Пациент съм на клиника Надежда от повече от 2 години и през това време имам 9 пункции, трансфери, биопсии и всякакви други изследвания, които ми бяха назначени. Опитите ми досега са неуспешни, но не затова ми е разочарованието. Преди една седмица ходих на преглед и ми предложиха да ми направят диагностична хистероскопия. По повод на тази процедура реших да се посъветвам и с друг лекар. И днес като отидох на преглед, лекарят видя, че на шийката на матката има хирургически конец и ме попита каква е причината и какво ми е правено. Аз съответно бях напълно изненадана, как се е озовал там конеца. Последно съм била на пункция в първите дни на декември. Е, не е ли редно, да ми се каже, че има конец и кога да отида да го свалят. Ако днес не бях отишла на преглед на друго място, така и щях да си ходя с този конец, без да знам. Когато ходя, все се опитвам да вярвам, че правят най-доброто, но в тази навалица се оказва невъзможно. А каква всъщност е процедурата? При пункция, ако нещо е шито, казвали ли са ви? Ходили ли сте да ви свалят конците? Освен това се чудя, преди една седмица ходих в Надежда и ме преглеждаха уж, как е възможно да не го видят .... Знам, че някои от вас са преживели много по - сериозно неща, а аз сега се оплаквам от един забравен конец ... но днес доверието ми рухна ...

# 383
  • София
 Shocked
кой ти е лекаря?
това направо си е безотговорно.
освен ако конеца не е от тия самоизчезващите, ама пак е добре да уведомят че са шили.

# 384
Бамбарадамбара, Знаеш ли за колко време се стопяват самоизчезващите конци. Ако е сложен на последната пункция е минал повече от един месец ... А аз има пункции и една биопсия от август до декември (всичките с упойка) т.е. дори не се знае от кога си виси там ..

# 385
Не разбирам кое би наложило шев по време на пункция newsm78 Може би е редно да кажеш кой е лекуващия лекар и кой е правил пункцята,след упойката дали са ти казали нещо и т.н

# 386
След упойката не са ми казали нищо за конец. А основните лекари в Надежда са двама. Не искам сега да цитирам име на лекар.

# 387
  • В сърцето на любимия човек
При мен се е наложило да ме шият след пункция, казаха ми за конеца непосредствено преди трансфера.
Обясниха ми, че конеца сам ще падне до месец, да не се разтревожа, ако го усетя при поставянето на Утрогестан или ако го видя когато падне. Случвало се понякога да уцелят кръвоносен съд във влагалището.

# 388
  • Перник
При мен се е наложило да ме шият след пункция, казаха ми за конеца непосредствено преди трансфера.
Обясниха ми, че конеца сам ще падне до месец, да не се разтревожа, ако го усетя при поставянето на Утрогестан или ако го видя когато падне. Случвало се понякога да уцелят кръвоносен съд във влагалището.
И аз съм шита при последната пункция заради изкървял яйчник/вероятно кръвоносен съд/. Казаха ми още докато лежах със система след пункцията.

# 389
Благодаря ти пънче - мънче за споделеното. Леко се поуспокоих. Но все пак можеха да ми кажат, че има конец ....

Общи условия

Активация на акаунт