Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 250
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Mikipoli, и ние сме със стафилококи в носа и педито каза да го оставя да се справи сам с тях а лечение би било уместно ако не може да суче от запушен нос. Като му се поувеличат сополките му слагам физиологичен разтвор и добре си диша. Иначе покашля от време на време и киха мн често.

Радвам се , че при вас не  е сериозно положението , но ние кихаме много и кашляме много и хъркамееее, сополите ги виждам , но са много навътре в носа, вече й разраних нослето от толкова пръскане със спрей...когато успяват да излязат някакви сополи по тях има малко кръвчица Cry и затова вече спрях да й бъркам в нослето, въпреки че и в момента виждам сополите , но са доста навътре , чакам утре резултатите от микробиологията , за очите ни изписаха пак капки

За къпането - преди се къпехме всеки ден , но от една седмица се къпем през ден , че покрай тези празници постоянно бяхме някъде на гости и нямаше как , в банята има монтирана печка над вратата (от тези най - старите с два реотана), много умно е измислено и става топло за секунди. На квартира сме и за първи път виждам печка в банята Laughing

За пишката - забелвай според мен, на мъжа ми са му правели операция на 20-25 години затова, че майка му не си е свършила работата като е бил бебе...

# 121
  • София
Къпем в банята като преди да започнем, затопляме с духалка. Става много топло за 5-10 мин. Аз се събличам по потник. Simple Smile

Абсолютно по същия начин сме и ние 1 към 1. Той вече много плиска и няма как да го къпем в стаята. Всичко става мокро, а дограмата е ужасна и става невероятен конденз.

# 122
Тедичка, всичко ще е наред, поне е малък и още не усещат толкова.

Бързо оздравяване на болните бебоци.

Иначе и аз съм чувала, че ежедневното къпане изсушава кожата, от друга страна пък им олеква и уж по - леко да спят, макар че при нас пак има реване от коликите..
Сега ако падне някой голям студ може и аз да го къпя през ден.

Иначе ме зарибихте сега с това къпане в банята, може да пробвам да затопля с духалка. Само се чудя къде да сложа коритото, че не е със стойка, а вана нямаме. Ако е на земята дали няма да ми е много неудобно да стоя клекнала, вие как процедирате?

# 123
  • Пловдив
Тедичка, всичко ще е наред, поне е малък и още не усещат толкова.

Бързо оздравяване на болните бебоци.

Иначе и аз съм чувала, че ежедневното къпане изсушава кожата, от друга страна пък им олеква и уж по - леко да спят, макар че при нас пак има реване от коликите..
Сега ако падне някой голям студ може и аз да го къпя през ден.

Иначе ме зарибихте сега с това къпане в банята, може да пробвам да затопля с духалка. Само се чудя къде да сложа коритото, че не е със стойка, а вана нямаме. Ако е на земята дали няма да ми е много неудобно да стоя клекнала, вие как процедирате?

Нашето е със стойка. Може да пробваш да сложиш коритото на табуретки, ама пак ще ти е ниско Sad

# 124
И мен ме зарибихте с къпането в банята- така направих днес- много добре се получи , хем банята е малка. Обаче няма мъкнене на легени с вода, разнасяне на повивалници...
Аз на земята - клекнала

# 125
Утре ще пробвам.  Mr. Green Много ми е писнало това носене на вода. hahaha

# 126
  • Северо=Западналия край
Аз къпя бебо през ден, от самото начало в банята. Коритото ми е със стойка и ми е много удобно. Пълня го наполовина, обтривам го с гел и после пускам слушалката да го изплакна. Не затоплям, не е чак толко студено, но ако стане ще включа духалка. Не мога и да си представя да нося коритото в стаята.....

# 127
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние също от първия ден къпем в банята.Бабите като чуха свят им се зави ама как, колко е студено и т.н...Няма такива филми кофи и пренасяне.Преди две седмици сложихме и печка от тея стенните и я пускам да загрее за няколко минути.
Коритото ни е със стойка, защото и двамата с ММ сме високи и дори така ни се схващат кръстовете.Иначе къпя всеки ден, но сме имали пропуск понякога и покрай ваксините.Сега в студовете може и да пропускам по някой ден.
А, това със забелването изобщо не разбрах как става.Аз дърпам леко, колкото да почистя и идея нямам колко трябва да е.

Ние ставаме все по-ревливи и направо не знам какво ще правя.Преди да заспи яко рев, вчера както си спеше и като взе да реве, ама с цяло гърло.Няма успокояване това дете.Днес ми спретна същия номер след обяд.Няма колики, няма температура.Като започнат зъбите ще трябва да минавам на хапчета направо...

# 128
А коритото като е със стойка докога може да се ползва, т.е като се мятат децата не е ли опасно? Бебо много се мята в последно време, имам чувството, че ще скочи от коритото.

# 129
И ние го къпем от първия ден в банята. Докато му падна пъпа над коритото, таткото го държи, а аз поливам. Посче вече легнал, аз поливам и мия с гел, после той го вдига и го изплакваме. Банята ни е с една външна стена и прозорче, но не отопляваме. Една приятелка удар щеше да получи като видя, но досега не сме имали проблем. Пускам духалката само докато го оправям, започна ли да го обличам, я спирам. У нас сме със спряно парно и досега сме пускали макс 1-2 пъти за малко конвектора в хола, топъл ни е апартамента, а спалнята ни е изцяло вътрешна, та е още по-топло. Само в стаята на каката пускаме понякога маслен радиатор. Не мисля да го изнежвам.
Пишката уж я забелвам, показва се само върха на главичката. От една седмица не мога да дръпна по-надолу, сякаш кожичката е тясна и не става. Съвети някакви? Не ми се иска да стигаме до хирург.
Мисля си че аз не правя нещо като хората, то ми се изплъзва, мъничка е още. Crazy

# 130
Ние също от първия ден къпем в банята.Бабите като чуха свят им се зави ама как, колко е студено и т.н...Няма такива филми кофи и пренасяне.Преди две седмици сложихме и печка от тея стенните и я пускам да загрее за няколко минути.
Коритото ни е със стойка, защото и двамата с ММ сме високи и дори така ни се схващат кръстовете.Иначе къпя всеки ден, но сме имали пропуск понякога и покрай ваксините.Сега в студовете може и да пропускам по някой ден.
А, това със забелването изобщо не разбрах как става.Аз дърпам леко, колкото да почистя и идея нямам колко трябва да е.

Ние ставаме все по-ревливи и направо не знам какво ще правя.Преди да заспи яко рев, вчера както си спеше и като взе да реве, ама с цяло гърло.Няма успокояване това дете.Днес ми спретна същия номер след обяд.Няма колики, няма температура.Като започнат зъбите ще трябва да минавам на хапчета направо...

Ние вече не отопляваме банята, тъй като го мием със слушалката и докато водата тече,nомещението се отоплява за секунди. Не мога да си представя да го къпем в стаята, още от първия ден беше на мивката, а след падане а пъпчето - в анатомичното корито. Ей това последното е страшно удобство. Не съм го осъзнавала. Майка ми му е купила един обикновен и пробвахме при нея да го къпем - е, страшно неудобно е. Нямахме търпение да направим банята вкъщи, където той си полягва като цар. Наистина засега се доволни. Иначе и аз имам големи проблеми с кръста и гърба, но като съм клекнала не ме боли, само ако съм наведена.
Пантера, все едно говориш за моето. Какво им става на тези деца? Реве до скъсване, зачервява се, облива се в сълзи......Аз го гушвам, но и това не помага и наистина, че както спи и рязко се събужда с истеричен рев. Направо е страшно и даже непоносимо. А уж са по-големи. Ако се справиш по някакъв начин моля те направо ми пиши!

# 131
  • Северо=Западналия край
А коритото като е със стойка докога може да се ползва, т.е като се мятат децата не е ли опасно? Бебо много се мята в последно време, имам чувството, че ще скочи от коритото.
Моето е анатомично, от едната страна е с полу легнало положение, а от другата е със седнало положение. Стойката е метална, стабилна, коритото ляга плътно на нея, не се притеснявам че ще стане нещо, все пак няма да го оставя сам никога в банята. Мисля че доста време ще си го ползвам. Това определено ми една от най полезните вещи която съм купила, при това от продавалника за малко пари Mr. Green С баткото някога се мъчих клекнала на пода с обикновено корито, е много неудобно ми беше.

# 132
И нашето корто е със стойка. Но може да се сложи и межди два стола или ако има тоалетна чиния, между нея и един стол. Така правехме с баткото преди да вземем корито със стойка.

# 133
  • Пловдив
Честит първи сняг на бебоците ни  Hug Поне тук в Пловдив има. След малко излизаме навън да покажем на Вики това бяло чудо ... тя не че ще разбере  Joy
И бебка плаче, когато й се спи, но лекичко. Направо ме е страх да я похваля, да не реши да се промени, но много кротичка е станала ... кой знае до кога Simple Smile

# 134
Здравейте, не съм писала отдавна, не че бебето е неспокойно, даже напротив, но аз се цедя за да му давам да яде, а това отнема голяма част от времето ми, а трябва и да се яде... Simple Smile Имам 2 въпроса: 1. Бебчетата ви акат ли редовно? Малкия не е запечен, а просто не ака, и на 4-тия ден му давам Лактолоза и си свършва работата наведнъж като за 3 дена. Понякога успява и сам до 3-тия ден, но е рядкост, той е само на кърма.
2. Колко кг. са момченцата родени около 18 септември? Той се движеше много добре, но на последната консултация се оказа само с 400 грама наддал за 3 седмици. На 15 декември беше 5300, а се роди на 18 септември 3400, изписаха го 3200.
Весело посрещане на Новата година на всички!

Общи условия

Активация на акаунт