С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 588
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Хвърлих само едно око на първа страница от първа тема... Момичето, което е създало темата, има едва 27 публикации във форума. Дали има представа какъв хит е сътворила?  Laughing
Направи ми впечатление и третия пост:
Цитат
Не се бърка в нищо, но пък ме дразни с това, че веднага след изписването от болницата непрекъснато питаше (т.е. мрънкаше на мъжа ми) кога ще види бебето, въпреки че още преди раждането предупредих всички роднини, че гости ще приемам не по-рано от месец след изписването.
Каква несправедливост... мен за десет дена ме изядоха с парцалите...  Laughing
И Как'Сийка се е разписала още на първа страница... Какче, как не ти е омръзнало осем години едно и също?

# 16
Благодаря и аз за новата тема,както и за началото.Има една препратка към друга тема,доста смешна,когато нямам какво да правя ще си чета как се тровят снахи.
Сега знам че са празници,но да поставя един въпрос:Как да реагира свекърва,когато снаха и каже,че с ненамеса и  незаинтересованост е причинила вреда.Дословно"щета и пропуснати ползи"като е  спестила съвет.Много ми стана интересно това.Свекървата се чуди ,още не се е съвзела от думите.Пък е колежка,съчувствам.

# 17
Четете, четете, едно и също е, само участничките са различни. Квинтесенцията птица я каза в предишната тема - свекървата винаги е виновна, независимо с действие или бездействие.

# 18
  • някъде в орбита...
Квинтесенцията птица я каза в предишната тема - свекървата винаги е виновна, независимо с действие или бездействие.
Мислех е ясно, че света не се свежда до списващите в темата и ситуациите, от които се оплакват Grinning Някои май им се губи тази подробност Wink

Бор_яна, никой не е длъжен на никого, така че не виждам какво твоята позната се стресира. Не е длъжна да ходи по задника на младото семейство, и да хвърля наляво и надясно съвети и помощ. А репликата "щети и пропуснати ползи" се ползва на определени места, не в семейството.

# 19
  • София
Как да реагира свекърва,когато снаха и каже,че с ненамеса и  незаинтересованост е причинила вреда.Дословно"щета и пропуснати ползи"като е  спестила съвет.Много ми стана интересно това.Свекървата се чуди ,още не се е съвзела от думите.Пък е колежка,съчувствам.
Ми, да предаде в писмен вид на снаха си, че търси под вола- теле.
Досега, никой не е успял да открие, но щом ѝ е мерак, да продължи търсенето. Joy
ПП. " Ненамеса и незаинтересованост", особено към пълнолетни персони, не са правни понятия, та снахата- пишман- юристка има още да учи. hahaha

# 20
Къде го четете това, че ми стана интересно (заради пишман юристката на Абсурд  Laughing). "Щети и пропуснати ползи" в живота, заради  нещо, за което свекървата може въобще да не е предполагала, че трябва да си даде мнението.  Thinking

# 21
Аз не съм юрист,казали са че е виновна ,бездействала ,не дала съвет и  "щети и  пропуснати ползи " буквално са казали,снахата точно.Момъкът си мълчи.Но  ина мен замириса на юридически термин.

# 22
Честита тема и благодаря  Hug

Нямам нищо за оплакване от свекърва ...нея я няма. По "светите места е", демек пътува на топло. Какво по-хубаво за Коледа!
Гледам пак преразказ на преразказ се объжада, при това с много изчерпателна фактология  Party Какво да коментираме по така поднесеното нищо? След историята на КАГ за нейните роднини, (която, ако някой е обърнал внимание преразказва за пореден път в различна версия) идва и тази за "набедената" свекърва-приятелка на Боряна. Общото е някви добри женици със снахи вампири. Така да бъде.

# 23
Аз не съм юрист,казали са че е виновна ,бездействала ,не дала съвет и  "щети и  пропуснати ползи " буквално са казали,снахата точно.Момъкът си мълчи.Но  ина мен замириса на юридически термин.
На мен ми замириса на "Зайо, защо си с шапка? Зайо, защо си без шапка?"

# 24
Общото е някви добри женици със снахи вампири.
    Тъжно е това, което пишеш, Добра.  
     Ще бъда много изненадана, ако в тази тема някой ми даде смислено обяснение по един въпрос. Защо винаги се поляризират характерите на снаха-свекърва и непременно едната е добра, другата лоша?
     Има добри хора, които не могат да се разберат по никакъв начин помежду си. Има озлобени, които са се намерили и се разбират без проблем. Понякога хората, които харесваме и уважаваме постъпват зле, а онези, които презираме - по начин, будещ възхищение.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 21:23 от Хърмаяни

# 25
  • София
Честита тема и благодаря  Hug

Нямам нищо за оплакване от свекърва ...нея я няма. По "светите места е", демек пътува на топло. Какво по-хубаво за Коледа!
Гледам пак преразказ на преразказ се объжада, при това с много изчерпателна фактология  Party Какво да коментираме по така поднесеното нищо? След историята на КАГ за нейните роднини, (която, ако някой е обърнал внимание преразказва за пореден път в различна версия) идва и тази за "набедената" свекърва-приятелка на Боряна. Общото е някви добри женици със снахи вампири. Така да бъде.
Хи,хи!
Фобията ти ми става смешна hahaha
Имаш ли секунда, в която да мислиш за друго, освен за отвратните свекърви? newsm78

# 26
Добра, нещо бъркаш! Случаят с моите братовчеди няма как да съм разказвала в различни версии, защото историята е абсолютно достоверна-на 1000%. За  голямо съжаление! Ако има разлика в разказването, то не е в съдържанието, а във формата.
Приятна Коледа на семейството ти!

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 21:29 от K.A.G.

# 27
Общото е някви добри женици със снахи вампири.
    Тъжно е това, което пишеш, Добра.  
    .....Защо винаги се поляризират характерите на снаха-свекърва и непременно едната е добра, другата лоша?
Ако прочетеш още веднъж написаното от мен, ще видиш, че аз питам същото. Ако изказа ми не е ясен, ето потвържадавм тук. Мисля като теб в този пост.

# 28
       Тъжно е написаното и само тази чат от поста ми е към теб. Останалото си е моето мнение по въпроса, който си засегнала. Единственото, за което не съм съгласна с теб, е че в болшинството случаи свекървата е облечена в бяло снахата - в черно, но това не е повод за спор, а моят прочит на темата и на отношенията извън нея.

# 29
Запис и от мен.
Бор_яна, не знам каква точно е предисторията, но от прочетеното ми стана жал за приятелката ти.
То и аз след време сигурно ще съм от оплюваните свекърви, щото имоти за даване нямам, имам си професия и интереси, които заемат доволна част от вниманието и времето ми, та сигурно ще се чета в темата в сходен на твоята приятелка контекст. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт