Нашите кухни - 62

• 112 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • вятърничава
morgana07,аз имам подобна кошница до фурната.горе държа бурканчета с подправки,долу бутилки с оцет олио,зехтин,удобна ми е.Продават се допълнително разделители,които разделят бутилките и не им позволяват да падат при дърпане на кошницата.

# 136
@shadowman - а струват ли си push to open механизмите за чекмеджета/шкафове (говорим за Blum/Hettich)? Чувал съм, че бързо се разваляли и след 1-2г. трябва да се сменят. А и ако е push to open май не може да имаш плавно прибиране. В шоурумите чекмеджетата с този тип отваряне се затваряха по неудобен начин - трябваше да ги затвориш до край.

# 137
  • Раковски
Големите производители дават доживотна гаранция за механизмите си, това което съм използвал е на блум и адар и никой в последствие не ми е казвал, че има проблем. Въпроса тук е, че евтиното трудно се регулира а по-скъпото има реглаж, също така някои имат синхронизатори за дълги чекмеджета понеже ако цъкнеш чекмеджето в единия край ще се отключи само съответния механизъм и нищо няма да стане. Хетич и Блум в последствие изкараха пуш с плавно, но за да се види как работи механизма трябва да се натовари чекмеджето, инак празно е леко и не се добива ясна представа за работата на механизма, инак ако е само пуш си го затваряш до последно.

# 138
  • Русе
morgana07, нямаш ли чекмеджета на частта на терасата? Моите са в кошници в едно дълбоко чекмедже, но то отпред е с решетки.  Няма да ти падат шишетата, не се притеснявай, особено като ги напълниш. В едното държа олио, оцет, зехтин, соеви сосове, ..., в другото са ми алкохолите. Отстрани блендата е 7-8 см, нищо паднало нямам.
П.П. Прекрасна е кухнята.

Blush Благодаря  Hug Чекмеджета ми направиха само до мивката,много ми мислех и точно на терасата до фурната и накрая се отказах,за да спазя симетрия с горните вратички  Mr. Green

Да, сега пак разгледах детайлно, нямаш чекмеджета за съжаление. Освен пак в някакви панери и вътре в шкафа и да си вадиш всеки панер. Инче имаш място, може да прежалиш малко пространство. Или пък във шкафа срещу печката, долната част под плитките чекмеджета не са ли пак чекмеджета. Предполагам, че до пералнята ти е за препарати?

Аз лично харесвам на Хетих, има доста добри неща, особено за гардеробни неща. Но тези чупещи механизми, не знам до колко са издръжливи за големи врати.Т.е. и в магазина на Хетих в Русе не ми ги препоръчаха за големи врати от масив. Иначе много ми харесаха.

# 139
Здравейте!Идвам за малко помощ,за която скоро ще се отблагодаря със снимков материал  Grinning Как се свалят чекмеджетата от механизми блум - плавно затваряне,пълно изтегляне? Кухнята ми е масив,невероятна и искам да я почистя основно след всички майстори,преди да започна да се вихря вътре  Simple Smile Показаха ми как става,но забравих....  Embarassed

# 140
  • Раковски
Дайте точния модел, че ся се сещам за три модела с пълно изтегляне. Единия вариант е с фиксатор, за да свалиш чекмеджето по дължината на страниците от вътрешната страна някъде след средата (по-близко до вас) има едни щифчета, трябва да ги издърпате, хода им е около 1 см. Друга вариант е да е със щипки, погледнете отдолу какво има, ако е с щипки те са с червен цвят и се намират в предния край на чекмеджето под дъното, тези щипки ще трябва да ги свиете и така ще се откачи чекмеджето. Трети вариант е лаграбокс или тандембокс, тук се издърпва чекмеджето и се дърпа леко нагоре за да се откачи от механизма. Имайте предвид, че според механизма монтажа може да ви поизнерви.

# 141
@shadowman - мерси за отговора. В магазина на вносителя на блум (то един магазин - нямам думи) чекмеджетата бяха празни, а и не погледнах кой модел са. Като дойде ред за тях ще ходя пак до Блум и шоурума на Хетич.

# 142
Къде е най- удачно и красиво и разбира се удобно и функционално за работа да се постави лед лентата под кухненския шкаф. Най в дъното, малко по навън и или.........?

# 143
  • Раковски
Малко по-навън.

# 144
  • ВАРНА
Къде е най- удачно и красиво и разбира се удобно и функционално за работа да се постави лед лентата под кухненския шкаф. Най в дъното, малко по навън и или.........?

Аз съм 162см,сложили са ми силна лед лента в дъното,триъгълна - така силно ме заслепява,че виждам кръгове  Joy Накарах мъжо да сложи матираща прозрачна лента,че да не ми вади светлината очите.Така че не бих препоръчала по-навън  Peace

# 145
И аз смятам малко по-навън, но в улей, за да не се виждат, или в едни специални като кутия, да не заслепяват и да светят директно надолу към плота  Peace
Скрит текст:
Намерих снимки

Ето тук е в лайсна, която не заслепява, вместо улей - под горен шкаф

лента под плот

друг ред под долен ръб на вратички от шкаф под плот

и как изглеждат 3те ленти но с мн лоши снимки с умрял телефон Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 18:00 от сапьорка

# 146
На колко см. Горе долу от гърба

# 147
  • Раковски
Преди ги правех на 10 см от задния край на шкафа, а от известно време на 10 см от предния край.

# 148
  • София
.

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 21:34 от harry10

# 149
http://mileneira.snimka.bg/daily/kuxnq.858771.36478791
Ето това се случи накрая, незнам дали
ЩЕ излезе читаво и здраво. Въпросът ми при това положение е ,ще провисне ли шкафа? Дълъг е 110 см, поставката за чинии е около 67 см.  И ако да с какво мога да я укрепя?

Общи условия

Активация на акаунт