Нашите кухни - 62

• 112 353
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Зависи от какво е плота. Наскоро приятел си прави кухня и поради различни причини се наложи плотът му да е 70см дълбок - взе си от технически камък.

# 196
Извинявам се, че засягам доволно коментиран въпрос, но все пак....ако правим кухнята по поръчка, изпълнимо ли е долните шкафове да са по-дълбоки, за да затворим свободно стояща пералня? За съжаление, варианта с вкопаване в стената не става.
Уточнявам, че пералнята е със сушилня и е обемна. Иначе варианта със слим пералня, веднага ще ми реши проблема, но няма къде да сложим отделна сушилня.

# 197
  • Русе
Финансовата страна е ясна, става дума за качество, поддръжка, устойчивост... Има ли смисъл да ги давам тия пари за масив?

Зависи под масив какво разбираш - ако е чам,аз не съм привърженик  Naughty Ако е друга дървесина - да,струва си пред МДФ с естествен фурнир ,единствено се чака доста повече ми се струва,докато се изработят,както ми обясниха трябвало време да се уравновесят някакви сили в дървото при натягането и после да се боядисва,за да не се получават фуги и цепнатини после  Peace  А разликата в цената май не е толкова голяма  Thinking

Провери цени на масив (бук) и ако можеш да си я позволиш, не се колебай. Аз като правих кухнята, даже от скъпо ПДЧ ми предложиха цена почти колкото масива. Сега не знам как са цените, вероятно малко са се повишили, не знам. Правих спалня миналата пролет, сега ще правя детски, но не сравнявам цени, направо се обаждаме на същия майстор, който ни прави кухнята и хола.

Цитат
От фурната в колона винаги има миризми в кухнята какъвто и абсорбатор да сложиш...аз съм в къщи със SIEMENS на 90см 1300куб.м. до самата колона с фурната и пак мирише...

От чисто инженерна гледна точка на мен също леко безсмислени ми се струват колоните - нова мода,която ще си отмине с времето.Логично е когато парата се издига нагоре абсорбаторът да е точно отгоре,за да дърпа всички миризми  Peace Затова пък доста скептично ме гледаха всички интериорни дизайнери,как така не им харесвам колоните,като са такъв хит   Mr. Green

Аз съм същата луда Simple Smile. Не харесвам колоните, по-точно фурна на високо ниво. Не ми е чак такъв проблем да се навеждам, а не съм хич ниска. Всичката пара отива по шкафовете, предпочитам отдолу да е.

# 198
  • София
Meggysan, благодаря за мнението! Жалко, че не си в Сф, щях да питам за майстора bouquet

# 199
  • Раковски
 На снимката с изгорялото дъно виждам (доколкото виждам), че дъната вероятно не са с нужния размер за да има вентилация за фурната и вероятно може да е от там проблема или самата печка да е била проблемна.

# 200
Извинявам се, че засягам доволно коментиран въпрос, но все пак....ако правим кухнята по поръчка, изпълнимо ли е долните шкафове да са по-дълбоки, за да затворим свободно стояща пералня? За съжаление, варианта с вкопаване в стената не става.

Моята кухня е със 70 см плот. Стана дума при проектирането, че ще ми позволи да имам повече работен плот и ще оскъпи само със стотина евро проекта. Шкафовете са нормални, просто остават 10 см празни зад гърба им, което не се вижда. Ако исках по-дълбоки шкафове- те вече се водят екстра и щяха да струват ужасно скъпо.
Всеки ден благославям проектантката за това предложение и себе си за това решение.
От мивката не пръска толкова към стената. Рядко забърсвам след миене.
Котлоните ми са на по-голямо разстояние от гърба. Пак не се маца толкова, колкото предишните ми две кухни. Те бяха със стандартен плот 60 см.
Нямам лайстни. Със силиконова фина фуга направиха плота към гръбчето. Много добре изглежда и е лесно за поддръжка.
В едно кухненско студио съм виждала пак такъв по-широк плот -около 75 см,  шкафове по 60 см и зад гърба им нещо като ниша в празното пространсво, затворена с вратичка, такава като на шкафа за бутилки.

# 201
  • Русе
Meggysan, благодаря за мнението! Жалко, че не си в Сф, щях да питам за майстора bouquet

Аз съм от Русе, но майсторът ми е от троянска фирма, живее някъде в търново, а монтира дори и в Гърция. Simple Smile Simple Smile Така че, ако решиш с масив, виж ми в подписа кухня/хол, мисля, че нямам снимки май на спалнята и коридора, и ако ти хареса, пиши ми.

# 202
Пералнята не я искам вградена, красиво е, но винаги държа вратичката отворена и няма да ми е удобно вграждането. 

# 203
  • София
Здравейте,
Моля, за съвет относно комин , който преминава през средата на едно редова холо-кухня:
http://prikachi.com/images/603/8594603u.png

Комина е дълбок около 30 сантиметра и широк 50-60 (забравих да го измеря  Embarassed), минава буквално през средата на помещението и много ме дразни..

На мен лично ми хрумнаха следните варианти, но ще се радвам да чуя вашето мнение и идеи:

1. Обличам го и си оставям 30- ина сантиметра не особено полезен  плот- подобно на тази снимка (не съм много убедена и в естетиката на крайния продукт) http://media.snimka.bg/images/005625809.jpg

2. Обличам го с вратички от горе до долу - тип колона и слагам някакви рафтове вътре 30 см. все ще им намеря приложение.

3.Слагам рафтове по цялата или част от дължината му  където още не ми е ясно какво ще държа - тип отворена кухня. (кухнята не я планирам отворена по принцип). Но не знам , как ще се върже една "отворена " колона , ако другото е затворено.
http://www.hometipsforwomen.com/app/uploads/2014/09/contemporary … -shelving-600.jpg
http://st.hzcdn.com/simgs/9131b90c0f4d167c_8-1162/traditional-kitchen.jpg
http://www.lowes.com/creative-ideas/images/2014_08/Fall-IC/built … elf-102184550.jpg

Като цяло си падам по кухни от масив или фурнир не прекалено ретро, но не и прекалено модерни. За сега планирам дюшеме или паркет (от онези с големите плочи) за цялото помещение.

Благодаря ви , предварително за отделеното време!  bouquet

# 204
  • Русе
Кураж, нова кухня ли? Пиша от телефона, затова ще ми е трудно да покажа снимков катериял, но ще се опитам да обясня една идея. Отдолу си го правиш с вратичка с дълбичина 30 см, идеален шкаф за буркани за захар, брашно, ..., средната част правиш както е на първата снимка. А горната част я правиш с имитация на вратичка, ако ти съвпада с дълбочината на горните шкафове (те нали са 30-35 см). Ако ти е по-плитък комина, пак по същия начин, но да се образува вътре шкафче с дълбичина 5-6-7 см, идеално за малките бурканчета за подправки. Това при положение, че и от двете страни няма да имаш колони, а долни и горни шкафове. Ако ще продължи с хладилник и колона, бих направила колона, ще се учудиш колко неща ще събереп на 30 см. И аз не съм фен на отркитите рафтове, макар че имам и още повече не ги харесвам. Simple Smile

# 205
# 206
  • Русе
Супер снимки. Точно това имам предвид.

# 207
Знам ,че е обсъждано хиляди пъти ,но нещо не намирам идейно решение за съхранение на тенджерите и тиганите newsm78 Кухнята ми е на една година сложих механизми за чиниите и съм супер доволна .Един механизам комплект от три нива с долно водене ,ама хич не ми е удобен обаче свикнах му !Ама тенджерите са ми проблем да му се не знае.....трябва да извадя целия преден ред да стигна до задния  newsm78 като изключа факта че ги и бутам не нарочно на вътре ,май съм поизкъртила и фазера Mr. Green шкафа е под кухненския плот ,двоен ,като над едната му вратичка има чекмедже ,така че вътре шкафа прави чупка....само жена може да го обясни така ....и по средата има полица която го дели на горен и долен ред.Така издрах си всички тенджери и тигани ,а те са скъпи.Поръчах нови ,че е вредно да готвя в тия надрани съдове и отидоха доста пари ,за титаниево и незнам си какво покритие!!!Та послушах ви аз за мивка и батерия на бланко едно време ,страшно съм доволна и моля сега пак за помощ!!! bouquet bouquet bouquet

# 208
  • Бургас
Моля за помощ. В сегашната ни квартира /от която се надявам да се преместим до месец - два/ имаме проблем с аспиратора. От известно време насам започна да капе вода от него  Crazy Мъжът ми смята, че е свързано с комина. Над нас не живееше никой, но от време на време идва някой и явно готви, защото у нас започва да мирише. Не знам дали това капене на вода от аспиратора е свързано с комина или със съседите.

# 209
  • Под Сините камъни
Моля за помощ. В сегашната ни квартира /от която се надявам да се преместим до месец - два/ имаме проблем с аспиратора. От известно време насам започна да капе вода от него  Crazy Мъжът ми смята, че е свързано с комина. Над нас не живееше никой, но от време на време идва някой и явно готви, защото у нас започва да мирише. Не знам дали това капене на вода от аспиратора е свързано с комина или със съседите.
Да ти кажа и от нашият капе вода.Ония ден го забелязах,като пържих картофи.По скоро го свръзвам със студеното време.Нашият аспиратор е изведен директно навън,не е в комин,ако това ще ти е от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт