Нашите кухни - 62

• 112 337
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
http://elicabg.com/index.php?item=197&group=1#.VqE_U08lGmc

Това ми допада като идея, но не знам колко е функционално.

Николко не е фукционално, дълбочина 300мм, а слагаш плот 600мм и пускаш да вариш едни макарони на предния котлон. Кой дърпа парата от тенджерата.....?
По тази логика, ми е любопитно, как се дърпа парата и миризмата от фурната, която се намира в колона и е в страни?

# 181

Николко не е фукционално, дълбочина 300мм, а слагаш плот 600мм и пускаш да вариш едни макарони на предния котлон. Кой дърпа парата от тенджерата.....?
Ел. двигателя - принудително засмукване
Това не го разбрах....

# 182
  • София
Здравейте!
От известно време ви чета редовно, защото ми предстои да сменям кухня. Имам дървени мебели с които трябва да се "върже", тъй като са в едно помещение. И така, имам въпрос към по-знаещите/моля не ми се смейте/: какво бихте ме посъветвали масив или МДФ/фурнир?

# 183
  • Раковски
Ако избора зависи от парите то по-евтино излиза мдф фурнир.

# 184
  • София
Финансовата страна е ясна, става дума за качество, поддръжка, устойчивост... Има ли смисъл да ги давам тия пари за масив?

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 20:43 от mariyka

# 185
  • София

Ел. двигателя - принудително засмукване

От фурната в колона винаги има миризми в кухнята какъвто и абсорбатор да сложиш...аз съм в къщи със SIEMENS на 90см 1300куб.м. до самата колона с фурната и пак мирише...
Това не го разбрах....

# 186
  • ВАРНА
Финансовата страна е ясна, става дума за качество, поддръжка, устойчивост... Има ли смисъл да ги давам тия пари за масив?

Зависи под масив какво разбираш - ако е чам,аз не съм привърженик  Naughty Ако е друга дървесина - да,струва си пред МДФ с естествен фурнир ,единствено се чака доста повече ми се струва,докато се изработят,както ми обясниха трябвало време да се уравновесят някакви сили в дървото при натягането и после да се боядисва,за да не се получават фуги и цепнатини после  Peace  А разликата в цената май не е толкова голяма  Thinking

Цитат
От фурната в колона винаги има миризми в кухнята какъвто и абсорбатор да сложиш...аз съм в къщи със SIEMENS на 90см 1300куб.м. до самата колона с фурната и пак мирише...

От чисто инженерна гледна точка на мен също леко безсмислени ми се струват колоните - нова мода,която ще си отмине с времето.Логично е когато парата се издига нагоре абсорбаторът да е точно отгоре,за да дърпа всички миризми  Peace Затова пък доста скептично ме гледаха всички интериорни дизайнери,как така не им харесвам колоните,като са такъв хит   Mr. Green

# 187
  • София
На всички искам да покажа нещо и много хубаво да се замислите какви "майстори" си избирате да ви правят кухните. Повярвайте ми цената не трябва да ви е определяща при избора, а това има ли необходимата квалификация.
Това е кухня правена от "майстор" и след първото пускане нещо пушело и миришело лошо. Отиваме да видим и искат нова печка да монтираме - вадим старата и ето това откриваме

# 188
  • София
На всички искам да покажа нещо и много хубаво да се замислите какви "майстори" си избирате да ви правят кухните. Повярвайте ми цената не трябва да ви е определяща при избора, а това има ли необходимата квалификация.
Това е кухня правена от "майстор" и след първото пускане нещо пушело и миришело лошо. Отиваме да видим и искат нова печка да монтираме - вадим старата и ето това откриваме

Как се е получил този ефект?

# 189
Според мен проблема е от уреда не от майстора / ако лично той не е махнал изолацията/

# 190
Скрит текст:
mileneira то сега не ти е до това, ама да питам. Видях че си с фасетирани плочки 10х20, доволна ли си, имаш ли някакви препоръки. Питам защото мисля да слагам такива, понеже не намерих с този размер нефасетирани.

Скрит текст:
Плочките много си ги харесвам, стоят много красиво и ефектно. Подобни нефасетирани има в Мартинели, също и в един магазин http://tbdemo.biz/ele/contact/ много са любезни, даже ми предложиха да ми изрежат плочките, защото гърбът ми е нестандартен 0,54 см. и се наложи последната плочка да се реже. Аз предпочитам тези,защото според мен стоят по-красиво и не съжалявам. Това което бих ти препоръчала е възможно най-малка фуга,стои много добре. Другото е че трябва да си премериш контактите да ти идват в средата на плочката, а не например между две плочки, защото ако е между две плочки не ляга плътно върху плочката, заради скосяванията и стои грозно. Ако плота ти е камък или технически камък първо сложи плота и после плочката, като плочката сасстъпва плота, митаваш с силикон фугата и става много хубаво. Ако обаче ще си с плот дървен или ПДЧ тогава трябва да се слага лайсна между плота и гърбът и тогава заради скосяванията може би няма да е хубаво защото лайсната няма да легне плътно върху плочката. освен ако майсторът не даде някое предложение при което да стои красиво. Пък и сега може да има такива хубави лайсни които да стават при този вариант, но аз не съм запозната. Може би при вариант с лайсна, ще е по-безпроблемно при плочки без скосяване. Довечера мога да снимам и да покажа как е при мен.
bouquet Много ти благодаря. Много полезна информация, за тези неща не се бях сетила.

# 191
Извинявам се, че засягам доволно коментиран въпрос, но все пак....ако правим кухнята по поръчка, изпълнимо ли е долните шкафове да са по-дълбоки, за да затворим свободно стояща пералня? За съжаление, варианта с вкопаване в стената не става.

# 192
Извинявам се, че засягам доволно коментиран въпрос, но все пак....ако правим кухнята по поръчка, изпълнимо ли е долните шкафове да са по-дълбоки, за да затворим свободно стояща пералня? За съжаление, варианта с вкопаване в стената не става.

Моята пералня в момента е така. Спомням си, че този, който ми прави кухнята, надълго и нашироко ми обясняваше, че не може да стане. Е, заинатих се, че искам точно така и накрая стана. Така и не разбрах какъв беше проблемът и защо толкова се дърпаше newsm78. Досега две перални са "минали" през този шкаф и двете паснаха. Съвсем нормални са, даже сегашната ми е със сушилня, а не някакви маломерни.

# 193
  • ВАРНА
Плотовете са със стандартна ширина 60см,ще трябва да избирате от плотовете с ширина 90см,които са по-скъпи и ограничени откъм избор,аз до този извод стигнах...накрая все пак взехме вградена пералня,но на 1400оборота пантите си вибрират...Честно казано е красиво да не се вижда,но незнам доколко функционално  Thinking

# 194
  • Бургас
Някои свободно стоящи перални са дълбоки 50-55 см. и влизат под стандартен плот 60 см. Моята е 50 см. и в новата кухня мислим да я "скрием" зад вратичка.

Общи условия

Активация на акаунт