Нашите кухни - 62

• 112 279
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Мили дами и скъпи Шадоу, имам проблем, който трябва да реша. Наз мивката имам хоризонтален шкаф със стъкло с размер грубо 113 см. , Искам там да сложа отцедник за сухи чинии http://www.meritbg.com/aksesoari-za-mebeli/sushilnici+za+goren+r … ka+za+suhi+chinii

това имам в момента за шкаф 70см. Имам страница,за която за се хване другата страна на отцедника, но като се затвори шкафа самата страница се вижда и стои леко грозно. При този вариант разделям шкаха на една част която е 70см и е с отцедника, а другата остава празна и мога да си нареждам някакви чаши или малки чинийки, но страницата се вижда през стъклото, което е матирано е не ми допада. Затова измислихме да вземем още един отцедник да заварим двата така че да дойде точно колкото е шкафа и да се хване за двете страници на шкафа в момента 113см. Незнам дали е добра идея ,помагайте. Другото което измислихме е да доснаждаме със отцедник за чаши, така ще имам 70см за редене на чинии а останалото място с отцедник за чаши двете заварени. Моля дайте савет какво може да се измисли в случая. Или пък за се сможат две допълнителни страници от двете страни на шкафа и да се сложи един отцедник за 100см, незнам ще стане ли. В този случай отцедник, нали тежеста пада върху страниците ,а не върху пода на шкафа, и няма вероятност да провисне?

# 91
Здравейте Simple Smile

Искам да благодаря на дамите, които ми разрешиха да добавя снимките им в албума на темата!  bouquet

Има още снимки на чудесни кухни, които искам да добавя, но в момента нямам време да чета темите назад и да поискам разрешение от собствениците. Ако някой иска може да ми пише за да добавя снимки и инфо за неговата кухня Simple Smile

Линковете за началния пост извадих от последните три теми - сметнах, че така ще са най-релевантни и полезни. Ако искате нещо да се промени също ще се радвам да ми пишете.
Надявам се инфото, което синтезирах за първата страница да е полезно Simple Smile

# 92
4efits, каква програма използваш?

KitchenDraw 7.0

# 93
Мили дами и скъпи Шадоу, имам проблем, който трябва да реша. Наз мивката имам хоризонтален шкаф със стъкло с размер грубо 113 см. , Искам там да сложа отцедник за сухи чинии http://www.meritbg.com/aksesoari-za-mebeli/sushilnici+za+goren+r … ka+za+suhi+chinii

това имам в момента за шкаф 70см. Имам страница,за която за се хване другата страна на отцедника, но като се затвори шкафа самата страница се вижда и стои леко грозно. При този вариант разделям шкаха на една част която е 70см и е с отцедника, а другата остава празна и мога да си нареждам някакви чаши или малки чинийки, но страницата се вижда през стъклото, което е матирано е не ми допада. Затова измислихме да вземем още един отцедник да заварим двата така че да дойде точно колкото е шкафа и да се хване за двете страници на шкафа в момента 113см. Незнам дали е добра идея ,помагайте. Другото което измислихме е да доснаждаме със отцедник за чаши, така ще имам 70см за редене на чинии а останалото място с отцедник за чаши двете заварени. Моля дайте савет какво може да се измисли в случая. Или пък за се сможат две допълнителни страници от двете страни на шкафа и да се сложи един отцедник за 100см, незнам ще стане ли. В този случай отцедник, нали тежеста пада върху страниците ,а не върху пода на шкафа, и няма вероятност да провисне?
Защо не помислиш да замениш страницата с плексиглас
http://www.vascony.com/материали-за-рекламата/плоскости-плексиглас-pvc-полистирол/

# 94
  • Раковски

Като заварите отцедника не смятам, че ще се получи добре. Разстоянието е голямо и ще провисне много и може да се разлепи от връзката. Аз бих ти предложил отцедника да е от салекс понеже този на снимката е с много разредени чинии и няма да се съберат много, този от салекс в това отношение е по-добър и е с малка разлика в цената. В нас имахме този от линка ама стоя 1 ден и го махнахме. Сещам се за друго решение за да не се вижда страницата, ако стъклото може да се махне може да се подлепи с друго матирано стъкло (стъкларите знаят за какво става дума), тоест два мата се лепят с нещо си и почти нищо вече не се вижда, правено е изпитано.

# 95

Защо не помислиш да замениш страницата с плексиглас
http://www.vascony.com/материали-за-рекламата/плоскости-плексиглас-pvc-полистирол/
Защото за да се хване стротцедника трябва да има страница. Отцедника се хваща със болтчета в двата края за две страници от лявата и отдясната му страна. Незнам дали е удачно плексиглас, а и функцията на тази ктраница ако я има е да предпази от увисване.

# 96
Да знам как се монтира /доста и най-различни модели съм монтирал/ мисълта ми беше друга една малка страничка 5 / 28 см се хваща неподвижно за дъното на шкафа на нея се хваща единия носач а другия за страницата на шкафа или така
http://prikachi.com/images.php?images/401/8561401W.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/457/8561457O.jpg

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 14:38 от 4efits

# 97
Благодаря и на двама Ви за решенията ,които ми предлагате. Стъклото го залепиха с един силикон и съхна 24 часа незнам ще ги питам дали може да се оправи и да се подлепи с друго. Това за малката страница също е вариант ,дано само да излезе и здраво.

# 98
# 99
  • Раковски
Да, това е, предлагат и тави, пластмасовата е значително по-евтина от металната.

# 100
  • На брега
Да, това е, предлагат и тави, пластмасовата е значително по-евтина от металната.
А на това, до колкото се ориентирам не му трябва монтаж. Просто се поставя на дъното на шкафа или на открита лавица... или бъркам?

# 101
  • Раковски
 Монтажа е същия като другия, едни носачи се монтират на страниците и после се поставя отцедника. Кажи колко ви е широк профила (рамката) на вратите. Инак стъклото лесно може да се смени, удряш леко с чука и после сменяш.

# 102
  • София
А на това, до колкото се ориентирам не му трябва монтаж. Просто се поставя на дъното на шкафа или на открита лавица... или бъркам?
Този отцедник го имам и аз, ако няма да се ползва като отцедник а само да си подреждаш на него чиниите, можеш наистина да го сложиш на дъното на шкафа, без странично захващане и без тавичката. Така си съкращаваш и окачвачите.

# 103
Най-лесно ще решиш като разбереш и кажеш колко панти и мех. за чекмеджета имаш, ще ти кажа каква е разликата между самет и блум (да кажем).

МДФ с дебелина 9 мм няма как да стане за врати най-малкото заради отворите за пантите които 12-13 мм, вероятно става дума за рамка + пълнеж 9 мм (може и да бъркам).

Чекмеджетата са 8!
"Взимам цяла плоча МДФ 9мм; кроя ; фрезовам; байцвам и боядисвам/лакирам" тъй рече майсторът!

За мен е важен бърз съвет и мнение, от който разбира
На какво да заложа?:

1 на ПДЧ с марков обков; панти с плавно прибиране на Блум?
ИЛИ
2. на МДФ с естествен фурнир-9 мм,(който ще се фризова; байца и лакира с байц и лак от VERNILAC), с панти с плавно прибиране, но от Балкан Юг?;

# 104
  • Раковски
Няма как на 9мм плоскост да се монтират нормални панти понеже им е нужен отвор с дълбочина 12-13 мм, ако се пробива отвор за панта свредлото ще излезне от лицето.

Общи условия

Активация на акаунт