Нашите кухни - 62

• 112 283
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • ВАРНА
Не е вярно това, все още има много кухни с врати от иглолистна дървесина правени в соц. заводите
От два основни фактора зависи качеството на масивните мебели
1 Влажност на дървесината от която се изработват
2 Лаковото покритие
Има технологични изисквания - спазваш ли ги няма проблем

ПРЕДИ 2 години като правих детската се интересувах сериозно от чамови мебели - за съжаление който и майстор да попитах ми казваше това - "няма качествен материал.продават неизсъхнал чам,който се нацепва като се сглобят мебелите". Включително контактувах с 2 велинградски фирма - изработват,но не дават гаранция  Thinking И във Варна в голяма мебелна палата видях скрин сцепен при снадката отстрани... олям риск ми се струва....

Имам въпрос - отстрани на фурната са ми сложили 2 изтеглящи се шкафа (джолита) 30см от Салекс  http://www.salex.bg/%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8/izteglashta-koshnitsa-za-butilki-za-shkaf-15sm-i-30sm  - в голяма чудекса съм за какво да го ползвам? Отстрани са им много ниски оградките и се изсипват нещата  newsm78  да не говорим,че и от двете страни имам стени ,което силно ми ограничава достъпа до нещата и го отчитам като минус това решение,взето по препоръка на дизайнера  Crossing Arms

И още нещо - сега нямам тераса и се чудя къде държите картофи/моркови/лук  newsm78

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 12:04 от morgana07

# 121
Тъкмо ми беше нужно мнение за тези механизми, изглеждат практични и удобни, но изглежда не са такива. Трябвало е да сложите друг вид от тези големите кошници, които побират много неща, включително и продукти като лука и картофи...

# 122
  • ВАРНА
какви са тези кошници - може ли линк,евентуално да ми ги сменят? Иначе за момента съм сложила големите части на кухненския робот там,но да кажем,че точно около печката не ми е най-практично като решение  Rolling Eyes И още един въпрос - колко ви е цокъла под мебелите - нашите ги направиха с 15см,което за мен е излишно високо,но казаха,че това е стандарта  newsm78

# 123

ПРЕДИ 2 години като правих детската се интересувах сериозно от чамови мебели - за съжаление който и майстор да попитах ми казваше това - "няма качествен материал.продават неизсъхнал чам,който се нацепва като се сглобят мебелите". Включително контактувах с 2 велинградски фирма - изработват,но не дават гаранция  Thinking И във Варна в голяма мебелна палата видях скрин сцепен при снадката отстрани... олям риск ми се струва....
Всички по големи меб. фирми имат сушилни камери, те си сушът материал цената е по висока само че "твоя майстор" му се вижда скъпо и ти купува сурови кофражни дъски от който ти прави мебелите
от Велинград съм / там съм роден но 35 г живея в София/ има доста фирми със сушилни има и качествен материал но е по скъп

# 124
какви са тези кошници - може ли линк,евентуално да ми ги сменят? Иначе за момента съм сложила големите части на кухненския робот там,но да кажем,че точно около печката не ми е най-практично като решение  Rolling Eyes И още един въпрос - колко ви е цокъла под мебелите - нашите ги направиха с 15см,което за мен е излишно високо,но казаха,че това е стандарта  newsm78

Имам впредвид тези http://www.salex.bg/ухненски-механизми-и-аксесоари/izteglashta-kolona-n118-148mm , но е трябвало да се заложи още в самото начало. Ние в къщи имаме от един вид шкафове с чекмеджета, пластмасови, в които слагаме тези продукти, но в новата ми кухня обмислям подобна колона...

# 125
  • София
Hettich каква марка е? Немска?  Blum по-добри ли са?

# 126
  • Раковски
Немска е, според мен са на кантар.

# 127
  • София
Немска е, според мен са на кантар.
Благодаря! Това значи почти равносилни ли? Шедоумен, ако няма значение цената, ти лично коя марка би избрал - хетич или блум?

# 128
  • Раковски
Предимно залагам на блум, една от причините е, че когато започнах да се занимавам с мебели (далечната 1995) имаше 3-4 вида панти, блум, грас, ферари и съм свикнал с блум щот само те имаха панта която се продава с плочка на която има винт + дюбел което означава и по-голяма здравина, хетич и те имат подобни панти, но навика си е навик, а и блум не са се изложили пред мен за да ги сменя.

# 129
  • Русе
morgana07, нямаш ли чекмеджета на частта на терасата? Моите са в кошници в едно дълбоко чекмедже, но то отпред е с решетки.  Няма да ти падат шишетата, не се притеснявай, особено като ги напълниш. В едното държа олио, оцет, зехтин, соеви сосове, ..., в другото са ми алкохолите. Отстрани блендата е 7-8 см, нищо паднало нямам.
П.П. Прекрасна е кухнята.

# 130
  • ВАРНА
какви са тези кошници - може ли линк,евентуално да ми ги сменят? Иначе за момента съм сложила големите части на кухненския робот там,но да кажем,че точно около печката не ми е най-практично като решение  Rolling Eyes И още един въпрос - колко ви е цокъла под мебелите - нашите ги направиха с 15см,което за мен е излишно високо,но казаха,че това е стандарта  newsm78

Имам впредвид тези http://www.salex.bg/ухненски-механизми-и-аксесоари/izteglashta-kolona-n118-148mm , но е трябвало да се заложи още в самото начало. Ние в къщи имаме от един вид шкафове с чекмеджета, пластмасови, в които слагаме тези продукти, но в новата ми кухня обмислям подобна колона...

Ами моят механизъм е подобен,предполагам трябва да му измисля приложение  Mr. Green  А такава колона имахме на работа и като се подредят тежки неща и с времето увисна ...

morgana07, нямаш ли чекмеджета на частта на терасата? Моите са в кошници в едно дълбоко чекмедже, но то отпред е с решетки.  Няма да ти падат шишетата, не се притеснявай, особено като ги напълниш. В едното държа олио, оцет, зехтин, соеви сосове, ..., в другото са ми алкохолите. Отстрани блендата е 7-8 см, нищо паднало нямам.
П.П. Прекрасна е кухнята.

Blush Благодаря  Hug Чекмеджета ми направиха само до мивката,много ми мислех и точно на терасата до фурната и накрая се отказах,за да спазя симетрия с горните вратички  Mr. Green

# 131
  • София
Hettich каква марка е? Немска?  Blum по-добри ли са?
Продуктите на Hettich са доста по-скъпи от тези на Blum, много от продуктите им изглеждат по-луксозно и аз мисля че и като качество са над Blum. Фирмата има представителство и шоурум в София, аз ходих там да разгледам и пробвам и останах много силно впечатлена. Имат и луксозни серии дръжки. Но са си скъпи за нас. Аз бих избрала Hettich, ако няма значение цената.

# 132
  • Стара Загора
Някой да има този котлон http://brosbg.com/WHIRLPOOL-ACM-800-NE-product-3995?
Доволен ли е и виждам, че има таймер, но има ли звуков сигнал и изключва ли като свърши зададеното време, да не е само часовник?

Здравейте, аз имам и ползвам този котлон, но само от 2 седмици, за сега съм доволна. Още свиквам да работя с него, за сега нищо не съм загаряла. Таймера изключва котлоните и има звуков сигнал.

# 133
  • Раковски
Hettich каква марка е? Немска?  Blum по-добри ли са?
Продуктите на Hettich са доста по-скъпи от тези на Blum, много от продуктите им изглеждат по-луксозно и аз мисля че и като качество са над Blum. Фирмата има представителство и шоурум в София, аз ходих там да разгледам и пробвам и останах много силно впечатлена. Имат и луксозни серии дръжки. Но са си скъпи за нас. Аз бих избрала Hettich, ако няма значение цената.

Трябва да се сравняват механизми в един и същ клас, евтини механизми и скъпи механизми. Най-евтиния мех с плавно на блум е 16-17 лв, хетич имат почти същия на същата цена, качвайки се нагоре с цените и моделите ще се види почти еднакви като пари. Всички имат скъпи и евтини механизми за да може да си го позволи всеки. Има разлика в движението и в направата и направата, но това по-принцип рядко някой го интересува.
 Инак магазина на хетич е по-хубав от този на блум.
 Ако някой има интерес да знае сравнения в цените да пита.

# 134
  • София
Аз гледах и сравнявах много детайлно, и по каталози и на живо, пробвах на живо и до това заключение стигнах за себе си, че Хетих са по-висока класа от Блум. Все пак не съм професионалист, може и нещо да ми бяга в детайлите. Мисля че има и някаква инерция, Блум много се наложи на пазара и като се каже хубави механизми, се подразбират тези на Блум.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 17:03 от ginger tea

Общи условия

Активация на акаунт