Отговори
# 375
Пълни глупости са това с таза  Naughty Всяка една жена е способна да роди нормално, отделен е въпросът колко време ще продължи раждането. Пълното разкритие е 10 см - голям, малък таз, все тая - 10 см. Разбира се, ако бебето е много голямо (над 4 кг) би било по-трудно да излезе през тези 10 см...

Тук никой не мери тазове. Секцио се прилага само и единствено при медицински показатели като седалищно разположение, плацента превия, и пр.

# 376
Здравейте мами.
Много сте активни, не мога да смогна да ви изчета  Simple Smile

Стискам палци за мамите влезнали в болница.

Това с таза е ... нямам думи. Наскоро позната роди нормално, а бебето беше 4,600!!! Вярно тя не е дребничка, но все пак ...
При нас тук в Русе напоследък режат всички и аз много съм се панирала  Sad

Комплект за изписване и аз не мога да харесам - всичките еднообразни, в повечето случаи само розови и сини  #Crazy

Аз да питам вашите бебоци колко са активни? Моята шава по 20 часа в денонощие (почти не спя) няколко дни подред вече и се чудя нормално ли е  newsm78 Преди това пък няколко дни едвам едвам мърдаше ... и то само след като хапна. Чак на 18 съм на преглед и се чудя дали да се мъча да ходя по-рано

# 377
Snowche,и аз така мисля. Прабаба ми е била много слаба и въпреки това е родила по нормален начин бебе 5.2кг. Друг е въпросът,че не е продължило 1-2 часа,а над 24,но мисълта ми е,че и двете са живи и здрави и най-вече не са единичен случай

# 378
  • Варна
HelJu  стискам палци всичко да е наред и да спрат контракциите.
С Мария от началото на 7-ми месец бях с болезнени контракции, пиех максимални дози на лекарствата, нон-стоп лежах и не можахме да ги спрем, ама си дочакахме датата за секциото.
За фотосесията- за Коледа се снимах с малката, така че няма да правя друга, да не се натоварвам излишно.
Два дни розмествахме стаята, аз най-вече подреждах. Сега в края на месеца чакам кошарата,че да я слагаме и нея.
Утре съм на зъболекар, дано се размина с малко ходения и да свършим по-бързо.
Ползотворен и усмихнат ден ви пожелавам.

# 379
Добро утро момичета,от няколко дена се събуждам с адска болка в дясната ръка и пръстите са ми изтръпнали и подути,а при доки съм чак на 14-ти,на някоя ставало ли е така?

Неве, една приятелка имаше същите симптоми.
Нещо срещано е , заради вените и налягането.

Дано да си се успокоила.
Мисля че няма много какво да се направи.
Ще отмине само.

# 380
Добро утро момичета,от няколко дена се събуждам с адска болка в дясната ръка и пръстите са ми изтръпнали и подути,а при доки съм чак на 14-ти,на някоя ставало ли е така?

Неве, една приятелка имаше същите симптоми.
Нещо срещано е , заради вените и налягането.

Дано да си се успокоила.
Мисля че няма много какво да се направи.
Ще отмине само.
Благодаря за отговора мила Hug
Относно раждането на мен ми казаха че най-вероятно ще съм секцио заради състоянието ми,сега на 14-ти ще разбера повече дали поне има малък шанс за нормално раждане.
За покупките аз тепърва почвам да купувам,но от комплектите за изписване не съм очарована и съм си набелязала рокличка/туника с клин и палтенце.
За килограмите тоя месец не съм качила нищо въпреки празниците,защото доки ми каза да намаля въглехидратите и доста се ограничавах даже бях свалила

# 381
  • Сандански
neve88, и аз влизам да споделя за такова изтръпване и усещане за подутост, при мен обаче на дланите и стъпалата. Не е постоянно чувството, реално не са подути, но имам едно наум и всеки ден проверявам кръвното. Търся си и добър гинеколог с доплеров апарат в моя регион.

_sky_, и моето бебе шава почти нон-стоп, но това ме успокоява, освен в случаите, когато решава да ми мачка бъбреците, тогава боли много. Мисля, че не е нещо обезпокоително, има по-спокойни, има и по-шавливи бебета.

Комплектът за изписване, който аз съм харесала, е този: http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpi … -port-bebe-pandoo Ако времето е като сега, мисля, че е подходящ, а ако температурата е към нулата или под, ще взема този с якенцето. Семпъл е, но смятам, че после ще ползвам всички дрешки от комплекта. Дразни ме само цената, която е твърде висока за 5 дрешки, но и чаршафите ще са пак подобни с пандичка, та затова.

Приятен неделен ден на всички и стискам палци за всички мамчета с проблеми!

# 382
И на мен ми изтрьпват рьцете,и ми отичат,особено сутрин.Лекарката ми каза че като родя ще ми се оправят Simple SmileКураж!И това е част от невероятните неща,които могат да те сполетят по време на бременност.Аз имам и бонус-отоци на краката Wink

# 383
При мен отоците на краката са ако постоя повече време седнала,поне за сега де Laughing

# 384
Пълни глупости са това с таза  Naughty Всяка една жена е способна да роди нормално, отделен е въпросът колко време ще продължи раждането. Пълното разкритие е 10 см - голям, малък таз, все тая - 10 см. Разбира се, ако бебето е много голямо (над 4 кг) би било по-трудно да излезе през тези 10 см...

Тук никой не мери тазове. Секцио се прилага само и единствено при медицински показатели като седалищно разположение, плацента превия, и пр.

И при нас е така  Peace

Аз засега нямам отоци. Килограмите са + 9, 31г.с и 3 дни. В последните седмици имам киселини, боря ги с ябълка и мандарини.
Тези дни започнахме да четем "Книга за бебето: Всичко, което трябва да знаете за вашето бебе от раждането до 2- годишна възраст" с ММ. На пръв поглед книгата е доста подробна и има глави за всичко, което можем да се сетим. Четох добри отзиви за нея и се надявам да има полезни съвети.
Смятате ли да ползвате колан за след раждане? Ако да, спряли ли сте се на някакъв модел(тип дълбоки бикини, тип колан или други)?

# 385
И на мен краката ми отичат,като стоя или седя повече време.Аз сьм в 31седмица+6дни.

# 386
Аз пък пак съм с контракции, силни и болезнени, снощи почти не към спала днес продължават, ММ иска пак да ме кара в болницата, но засега стискам зъби не ми се ходи пак там, тъкмо си тръгнах.

# 387
  • България, Шумен
Привет! За изписването и аз мислех рокличка или нещо симпатично. Водях сет в moebebe, Pandoo, има различни цветове и май се замислям, дали няма да ми е полезен.
Относно болежки по стави и оттоци, кажете това на проследяващите лекари или лични, аз имах такива проблеми с предната бременност и ме изпратиха на консулт с ревматолог. Пийте повече течности, намалете солта и киселото. Почивайте!

# 388
Жужка, и аз съм лежала за контракции, знам колко е гадно, но това е по-добрият вариянт. Контракциите могат да предизвикат разкритие. По-добре отивай за още 1-2 системи.
Преуморила ли си се или започнаха от само себе си? Какъв магнезий пиеш и по колко?
И аз днес съм с контракции, но от стоене на крака- прах бебешките дрешки и ги подредих в чекмеджето. Хванах се да  изгладя памучните и бархетните пелени, че излязоха много намачкани, но се отказах, понеже от дъската за гладене се налепиха с прах и косъмчета. Добре че не съм маниак по стерилизация Sunglasses

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 12:39 от addicted2U

# 389
За покупки вчера купихме кошара ( защото сме под наем и ще пътуваме и това е оптималния вариант)
Ето я кошарата:

http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … -2-niva-bela-krem

Относно пазаруването, аз вече съм купила това онова.
Насочих се към дългите гащеризончета с крачоли и ръкави, най-лесни ми изглеждат пък и Март може да е студено.

Намаление има в ХМ и си поръчах доста неща , доволна съм от памука, хубави са материите.

Хаш Енд ЕМ
http://www2.hm.com/bg_bg/sale/shopbyproductkids/newborn-size0-9m.html

Некст ЮК
Магазин Некст доставят безплатно при поръчки над 60лв и имат хубави неща:
http://www.next.co.uk/boys/newborn-boys

Органик Бейбис
Тези имат хубави неща, от органичен памук, приятни са и са интересни неутрални цветове : http://organic.forbabies.biz/

Ейнджъл Бейби
http://angel-baby.eu/ - хубави материи пак и много приятни моделчета за бебета

Сега ще ходим до Икеа за матрак за креватче, от там купих и спално бельо за бебо в бежово.

По приятно е с тези неща да се заинмава човек определено разсейва от другите притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт