Отговори
# 360
HeJLu, стискам палци да задържиш бебче още малко на топло! Прегръдки!!!

# 361
за килограмите- момичета, като ви слушам ми иде да заплача. Аз съм си предразположена към пълнеене, ама вече съм +20+ /32седмица/ и ме е страх да се кача отново на кантара. При ЖК сме сл.седмица и ме е страх какво ще каже за кг.
Иначе заспивам трудно. Не знам как е при вас.
комплект за изписване взехме. На нас ни искат още 3-4 комплектчета да има за в болницата. Също така и лигнин и нощни дам.превръзки. нагласила съм си моя багаж- козметика, чехли за баня и дом.чехли, бикини с висока талия, две нощници за кърмене, за бебо- всичко съм изпрала,изгладила и вакумирала. Чакам да наближи времето и само ще ги сложа в сакчето да са готови. От болницата ни искат и пелени и 1 пакет памперси.
Страх ме е и клизми, и упойки, и раждане, и всичко да си му е наред , ииии така си ми е напрегнато. Направила съм списък на мм, че той си ми е разсеян. Викам да си знае кое как + маршрут до болницата. Че  ние сме на 1 час път- така е като няма родилно в нашия малък град...

# 362
Здравейте момичета,
Вчера бях на преглед и малката мишка е супер ... в момента съм в 30та седмица, тя е 1,650 кг. и има много дълги крака ..Simple Smile казаха че всичко се развива нормално, единственото което притеснява лекарката ми е 9те килограма които съм отгоре в момента ( което е го разбирам много защото всички казват че изглеждам супер въпреки огромния ми корем мисля че главно там съм качила ) надявам се да съм в норма следващия месец
За козметиката мажа се главно с кокосово и какаово масло, от време на време Мустела ( крема за крака е чуден), предполагам за малката ще използвам вода за къпането и кокосово за след баня ( ако не кажат че е малка )
С дрехите и съм напред с материала, защото всички ми подаряват разни неща ... да си призная нищо не съм купувала още, а ми се иска да избера нещо за изписването, а всичко съм оставила за след месец когато ще съм в болничен
Да ви попитам ходите ли на курсове за бременни и майки, и ако ходите къде (моята майка и жената на брат ми пробиват дупка на главата, защо още не съм тръгнала, малко ме изнервят с което)
Не харесвам и цялата дандания с изписването, но още не съм сюрпризирала роднините Simple Smile))

Боже не бях писала от много отдавна, а сега ви затрупах с въпроси  Rolling Eyes
Хубав и усмихнат ден от мен Simple Smile

Че 9 кг не са ли ОК за 30 седмица. Аз съм в 32 г.с - 10 кг отгоре и малко съм се депресирала, че ми се искаше общо да не са повече от 12, но АГ ми каза че е в нормите. Ще ги сваляме после Simple Smile

# 363
И на мен ми звучи като бла-бла за килограмите... започнах от 58 сега съм 67 това което ми обясниха е че съм с тесен ханш и можело да го стесня допълнително така Sad
Иначе се старая да ям здравословно но нещо ме ми се получава, като видя шоколад и съм като хипнотизирана ....
Simple Smile

# 364
Според мен 9 кг за 30 г.с са си повече от добре. Говорим за 9,не за 29. Не виждам ЛЛ колко очаква да си качила ,след като са минали 3/4 от бременността тм. Реално погледнато това са килограмите,които оставяш в самото родилно-бебе,околоплодни води и прочие..е,бебето си го взимаш де  hahaha

# 365
  • София
И на мен ми звучи като бла-бла за килограмите... започнах от 58 сега съм 67 това което ми обясниха е че съм с тесен ханш и можело да го стесня допълнително така Sad
Иначе се старая да ям здравословно но нещо ме ми се получава, като видя шоколад и съм като хипнотизирана ....
Simple Smile

Как са ти измерили ханша? Тук, в БГ, е доста "модерно" да го казват, а не мога да разбера как се стига до този извод newsm78
За шоколада те разбирам...няма да казвам по колко ям...За кг също няма да казвам, че се самодепресирам Mr. Green

# 366
На мен това с тесния ханш ми изглежда като лесно оправдание на лекарите да свършат по-бързата и лесна ,още повече планирана работа -да те срежат,. Честно казано имам много приятелки и познати в чужбина и на една единствена й се е наложило секцио,само че предпоставките бяха една грамада-гестационен диабет,проблеми със зрението,високо кръвно и т.н . Май само в България режат за щяло и нещяло

# 367
мериха ме с онзи невероятен инструмент който ми прилича на метални скоби ... ( не знам колко да му имам вяра .... Simple Smile
хаххахах бебето мисля да го взема да Simple Smile

# 368
  • Русе/ София
Момичета и аз съм с тесен ханш. Така си ми остана мъжка структурата - нямам я тази женственост на вазичка в талията и ханша. Първото дете го родих нормално, защото беше под 2.500 (пак с епизиотомия и бях "шев и кройка" както се казва). За второто, в момента в който мина 3 кг, решиха че не може да излезе без сериозни разкъсвания и минахме на секцио. Така че това за ханша си е самата истина, при жените с тинейджърска структура. Мерят го с такива железни скоби отпред и отстрани и ако си под нормите на разширение...поемаш риск за естествено раждане и голямо бебе. Peace

# 369
мериха ме с онзи невероятен инструмент който ми прилича на метални скоби ... ( не знам колко да му имам вяра .... Simple Smile
хаххахах бебето мисля да го взема да Simple Smile
О, да и на мен ми го вадеха това чудо с първата бременност, много ми бил тесен таза, секцио трябвало, имайте предвид, че мойта лекарка не изражда и не препоръчва раждане като цяло в нашият град. В крайна сметка така се оказа, таза наистина ми беше тесен, доста си ме боля и след раждането,а малката имаше хематом на главичката. Но не съжалявам, пак нормално искам да си родя. След 2часа бях на крака и не са ми взимали бебето, вкъщи не съм имала помощ сама си се оправях и с бебето и с домакинската работа. Сега думичка не ми казвала за таза. Важна е акушерката да си разбира от работата. С първата бременност бях качила над 20кг, не мисля, че кг имат нещо общо с таза, сега съм +13 ще видим колко ще са до края.
Момичета Благодаря за отговорите за разликата в годините, май сме доста с 08 набор.   Simple Smile

# 370
Момичета, кога става измерването на таза?

# 371
  • USA
Божеее като прочета тесен таз-секцио и умирам от смях. Тия лекари не спират да ме изумяват.
Природата си знае работата.Таза се разширява при раждането и всичко се нарежда.Рядко се раждат бебета гиганти и основно ако измерват главата с по-голяма обиколка от 35см.Моите се родиха с малки глави 33см и по2700кг,и шевове имах и с двамата,но тя нямат общо с таза.Само мисълта за операция и се ужасявам! Една приятелка получи алергична реакция към анестезията при секциото и доста време седя в интензивно.Сега ще ражда второ бебе и не и се моли да не е пак седалищно,че да роди нормално.

# 372
Здравейте момичета Simple Smile!!! Аз съм Милена на 31 г.-термина ми е на 27 март 2016 -първо дете Simple Smile.Някой може ли да ми каже как да се запиша на заглавната страница Simple Smile-гледам ,че точно тази дата е свободна Simple Smile

# 373
Здравейте мами,днес влязох в МД за хоспиталозация,на 5.тия етаж съм. Гледаха пак детето,писна ми от апаратура,върви със седмица назад,а коремччето все още малко 1850 гр. За 2 седмици е качило 700.гр. което малко невъзможно ми се вижда. Иначе за калцирането на плацентата не е много но разади нея ми вливаха магнезии, изписаха ми дрозунал и вместо 3 дена както си мислих, ще лежа 5  #2gunfire
Стефи, кураж! Там доц. Карагьозова ли те гледа? При ПБ тя единствена откри  проблеми и ми каза, че ще родя на термин 2.2 кг. Точно така и стана. Страхотен професионалист. Имам й пълно доверие и сега цялата бременност си следя при нея.
Сигурно е неприятно висенето в МД, но си попаднала при добри лекари. Стискам палци показателите бързо да се подобрят и всичко да е наред!  Peace

# 374
Добро утро момичета,от няколко дена се събуждам с адска болка в дясната ръка и пръстите са ми изтръпнали и подути,а при доки съм чак на 14-ти,на някоя ставало ли е така?

Общи условия

Активация на акаунт