На море в Турция - тема 41

• 89 848
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Някой може ли да даде обяснение,  защо е толкова честа практика да резервираш в Ефталия Вилидж,  а да ти предлагат преместване в Аквата или Марин?  Интересно е, че масово се отказва подобна, замяна.  Защо. ли? Просто търся съвет.

# 256
Здравейте, колебая се между 2 хотела Jacaranda Imperial и Nashira resort в Сиде. Лично аз предпочитам първия, но заради аква парка загледах и другия. Ще се радвам и на вашето мнение. Ще сме двама възрастни с две деца на 8 и 5 години. Предварително благодаря! Grinning bouquet

Категорично първия.
От Нашира имаше много недоволни миналата година, чистотата не е била на ниво, обслужването куцало много. Уж имало нов мениджмент, но знае ли човек до колко ще са по-добри?

При Меджик Лайф обикновено обслужването е много добро, почивала съм в други техни хотели. Самият хотел е сравнително нов и съответно модерен. Има вероятност да има аниматори българи, доста българи работят в техни хотели  Wink Ако сте активни почиващи, ако обичате спорта, ще останете доволни  Peace А пързалки има и там  Wink

# 257
Някой може ли да даде обяснение,  защо е толкова честа практика да резервираш в Ефталия Вилидж,  а да ти предлагат преместване в Аквата или Марин?  Интересно е, че масово се отказва подобна, замяна.  Защо. ли? Просто търся съвет.
и мен ме терзаеше този въпрос
доколкото разбрах марина и аквата са по.нови и модерни, но с малко зеленина и пространство, и това е причина да се отказват
марина и аквата ги предлагат  вероятно защото са огромни и имат доста свободни стаи  newsm78

# 258

Уточнявам, че следното е спекулация  Wink
Може да имат повече резервации отколкото стаи и за това да се опитат да убедят хората да ги местят там. Веригата в миналото имаше проблеми от това естество.

# 259

Ние сме доволни от Турс клуб. За кой хотел мислите да резервирате?

Eftalia Vilage,
лично аз го избирам заради това ,че сградите са ниски и няма как да ме настанят на 8-ми етаж ,примерно

# 260

Може да имат повече резервации отколкото стаи и за това да се опитат да убедят хората да ги местят там. Веригата в миналото имаше проблеми от това естество.
ами ако всички откажат преместване, къде ще ги настанят ако има повече резервации отколкото стаи
дали наистина си го позволяват
какво точно е ставало преди  newsm78
и аз съм се запътила нататък и затова питам

# 261
Tatjana благодаря за отговора bouquet, аз също предпочитам първия, така че най- вероятно ще резервираме за него. Пожелавам незабравими лятни почивки на всички!

# 262
  • Варна
Подкрепям,Татяна,правят го,защото трябва да запълнят и другите два хотела,имат договор,предварително платени стаи,честа практика е на тази така прословута фирма,а грозните им номера като си платиш целия пакет барабар с горивните и летищни такси и два дни преди да летиш ти сервират,че дължиш още 25 евро доплащане отново за горивна такса,на два пъти се случи с мои приятели,които не искаха със собствен транспорт да пътуват,но мойта малка агенцийка ги доплати,за да не ядосва клиентите си излишно,научили са се на мръсни номерца големите.

По-горе някой попита кои автобуси са по-комфортни,няма гаранция с кой автобус ще пътуваш и ако някой твърди обратното просто лъже.

# 263

ами ако всички откажат преместване, къде ще ги настанят ако има повече резервации отколкото стаи
дали наистина си го позволяват
какво точно е ставало преди  newsm78
и аз съм се запътила нататък и затова питам

Малко вероятно е всички да отказват, но ако да, тогава йм предлагат стая в един от другите хотели без доплащане, а ако положението е много сериозно, могат да предлагат и някоя екстра (примерно по-висока категория стая, допълнително посещение в а ла карт-ресторант и т.н.)

# 264
За Ефталиите:
Само да вметна, че предлагането на преместването става на самата рецепция от служителите на Ефталия Вилидж и тук нашата ТА (било то малка или голяма) въобще няма пръст в цялата работа (това като реплика на Естела).

# 265
  • София по рождение
Моля, бързо да ме посъветвате кой хотел да избера Pine bay holiday resort - кушадасъ или aquasis deluxe resort & spa - дидим

# 266
Моля, бързо да ме посъветвате кой хотел да избера Pine bay holiday resort - кушадасъ или aquasis deluxe resort & spa - дидим

Бързо или бавно, за втория няма какво да те посъветваме защото хотелът е чисто нов и никой няма опит с него. Цените през 1вия сезон са промоционални, но има риск да не е довършен, да отвори врати по-късно или да не работи всичко както трябва. Ако ще пътувате в началото на сезона, по-добре не рискувайте с чисто нов хотел.

# 267
  • Paradise
Без да ми се смеете  Embarassed няколко пъти пиша, че ще почиваме за първи път в Турция, та и от там ми изникват малко странни въпроси - като всички са със служебни /раздадени от хотела/ хавлии, как става запазването на шезлонги с хавлиите - не са ли на всички еднакви  newsm78  и от там иди обяснявай, че ти си го запазил.

Или може би си носите свои хавлии  newsm78

Масовата практика е върху опънатите хавлии да се слагат пояси, кофички/лопатки или нещо друго познаваемо от дадения човек/семейство. Книга/чанта плажна също върши работа. Свои хавлии не носим по принцип.

# 268
  • Монтана
Мога да Ви дам отговор за Пайн Бей!Бяхме там през юни 2014 година- не в хотелската част,а в къщичка за 9 нощувки!Не беше реновирана и по отношение на удобства и хигиена там определено имахме забележки!Стараеха се обсл.персонал,но старото и използвано много години си личеше!
Хотелът е с огромна площ,изключителна зеленина и добре поддържани алеи ;има големи два басейни плюс детски,достатъчно места за плажуващи,аквапарк,който за децата ще бъде доста забавен!Че дори и за възрастните!Храната беше добра,с тематични вечери,разнообразна и в големи количества!
Местоположението е удобно и има редовни маршрутки до центъра на Кушадасъ!Препоръчвам посещение на турската баня,която се организира от посрещащият гид,не тази в хотела!
За нас беше една много приятна,спокойна и интересна почивка!
Другият хотел,за който питате,в Дидим,имаме резервация от 10 юни тази година!Силно се надяваме всичко да бъде още по-хубаво и приятно!

# 269
  • Paradise
Здравейте,тази година искаме със семейството да посетим Турция - Аланя.Бих искала да ме посъветвате относно туроператорите- имам оферти от Ориент 99 и Емералд Травел, с автобус.
До сега не съм ползвала тяхните услуги-с кой ще ми препоръчате да пътуваме,ще сме с деца на 6 и 10,сравнително кротки по време на път,но все пак са си деца.На коя агенция автобусите са по-комфортни,отношението на служителите и т.н. В нета изчетох доста противоречиви мнения.

С Ориент 99 съм ходила до Кушадасъ с автобус преди 10 години. Нямам спомен да ми е било некомфортно, но имахме инцидент по пътя и останах с много лошо впечатление от екскурзоводката.

На емералд пакетите само със самолет сме ползвали.

Най-лесно е да попиташ в туристическите агенции с какви автобуси се пътува. Те са длъжни да ти дадат информация (някои агенции упоменават кои са фирмите с автобусите).

В крайна сметка това е ужасно дълъг път, не е все тая в какъв автобус ще сте. Ако е някой "Кинг Лонг", ще се скапете (примерно).

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт