Августовски бебета 2016 Тема №2

• 33 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Момичета на вас от всичко ли ви се гади?На мен само при мисълта за месо и ми става лошо,също от миризмата на манджи и от праха ми(трябва да го сменям)  Simple SmileКакво ви помага при гадене?

# 76
Здравейте!
Надявам се всички, които са били със зацапване или други проблеми да са добре вече! Praynig
Аз също бях на преглед днес заради зацапване. Добре, че лекарката ми успя да ме вмести, защото иначе трябваше да ходя при случаен лекар.
Всичко е наред в крайна сметка, но малко повече почивка трябва и ми изписа хапчета, плюс витамини.
Освен това ми изненадаха с новината за 2 плодни сакчета Shocked Каза ми, че няма място за притеснение на този етап, но... след новината за 2 сакчета... хич не ми е спокойно. Sad Въртят ми се хиляди мисли в главата, старая се да мисля положително, ще се справим, няма къде да ходим, но... Ошашавена съм.

# 77
  • София
Перличка, чудно!!! Simple Smile

Сили, не съм сигурна дали изражда изобщо. При мен асистираше на секцио.

# 78
За мен такова зацапване е много страшно затова ако се случи мисля веднага да отида.Не искам да ви плаша ,а напротив да вземете мерки навреме,при мен така започна спонтанния аборт.
Миеле какво става?!
Добре дошли нови дами с 2 чертички Simple Smile
Имам въпрос за мамите който за 2 или 3 дете какво мислите ,че трябва допълнително да се вземе (като изключим Количка,кошара и дрехи)?
За гаденето сокове прясно изцедени - само това ми помога.
При втория ми преглед около 15.01 ще съм в 10г.с.+
За Варна Ще се запиша в окр.болница поликлиниката ,а за фетална морфология съм решила да е при Станислав Славчев (в жълтата сграда до родилното на окръжна там преглежда води и жк по здравна каса)
При раждането смених няколко екипа ,от които той беше и съм доволна.

# 79
~Перличка~ страхотно! ще се справите разбира се,дечицата сащастие Simple Smile честито двойно щастие на теб  bouquet

=Деси=
ами добър въпрос, идея нямам! трябва да я питам като отида след нова година Simple Smile аз някак си просто реших че изражда  Rolling Eyes

# 80
Момичета, преди малко получих страшно силни режещи болки, но не ниско долу, а доста нагоре по корема, малко се уплаших Sad
 Аз, живот и здраве, ще раждам секцио, надявам се със спинална упойка, понеже при първото раждане с пълна бях на косъм, имам непоносимост явно към упойки или пък обстоятелствата са били такива, но ме е страх. За жалост наоколо досега беше само с пълна, уж сега един много добър лекар от Плевен стана завеждащ на търновското родилно, та се чува, че ще има и спинална упойка, ако не ходя в Плевен, но е доста далече. Дъщеря ми я раждах в Горна Оряховица, защото досега търновското АГ и родилно беше с такава репутация, че нямам думи. Пак бих отишла, ако не ме беше страх да не стане същото с упойката.
lubovche___, при мен всеки ден различно, днес почти от нищо не ми ставаше лошо, друг ден от всичко, парфюми, храна, като помисля за нещо.
 ~Перличка, браво, че всичко е ок, направо не знам какво да ти кажа за 2-те сакчета, сигурно и аз бих се ошашкала, въпреки че ММ постоянно се бъзикаше за близнаци, ама като знам как сме с парите не знам и с 2 как ще се справим, та с три ли, но ако е писано, може и това да ви е късмета, пожелавам и каквото искаш, това да стане  Hug, аз лично май бих се радвала, защото иначе май няма да се реша на трето
Ая Ая , то май е индивидуално това, аз винаги съм мислела, че имам всичко за второ, но май не предвидих, че ще стане толкова скоро и се оказва, че дъщеря ми ползва доста неща, така че май ще трябва много неща да се вземат. Засега обмислям комбинирана количка, шезлонг (старият не става), слинг-шал (моят не ми е удобен), може и друг стол за хранене, корито със стойка, дрехи (особено, ако е момче ще ми трябват много), легло за каката (мисля направо юнушеско някакво, а кошарата да остане за бебето), повивалник, това на този етап, но сигурно и друго ще има.

# 81
Ая Ая  аз съм с второ и не ги изключвам тези неща - количка,кошара и тн.
С дъщеря ми взехме доста амортизирана количка назаем и вече няма живот в нея и трябва да вземем сега друга. Кошарата я дадохме на брат ми,че има бебе на 9 месеца и е чак в Холандия (няма как да си я вземем пък и не виждам смисъл)
Така, че си ме чака и нова количка и кова кошара и ново столче за кола и евентуално бейбифон и май това е. Предният път кърмих, надявам се и сега да е така. Не мисля, че ще имаме нужда от друго - проходилката ни беше тотално излишна,както и столчето за хранене. Може би люлка евентуално и/или кенгуру/раница. Живот и здраве да стигнем до там,ще решаваме в крачка
 #Silly

# 82
За гаденето - засега нямам проблем, гади ми се единствено от адаптираното мляко на малката, която все още си го пие вечер преди да заспи. Sick
С предната бременност беше някакъв кошмар и ме спасяваше само вода с лимон и джинджифил. Peace
За раждането - нямах грам колебание с първата бременност, че ще раждам нормално. Адски много ме беше страх, паникьосвах се много, не давах и дума да се обели, не исках и разкази да слушам... раждането ми мина тежко, не искам и да си спомням даже, но си заслужаваше определено. Сега, ако нещата вървят нормално и наистина бебетата са 2, то не мисля, че ще се справя с нормално раждане.

Ая, аз не съм от майките, които пазят дрехи Embarassed Една приятелка роди малко след мен и всичко, което омалее на София й го прехвърлям веднага. Така че дрехи определено ще се купуват. Шишета също. За останалото не знам. Всичко си пазя от София, освен дрехите. Blush

kadrova4kata,  Hug Аз съм се ошашкала повече не от  гледна точка на финансите, а на това как ще успявам да се грижа за 3 деца, при това с малка разлика. Винаги съм искала голямо семейство, но... Малко изневиделица ни дойде. Дъщеря ми е кротка сега, но като бебе беше нещо страшно, ако и бъдещите бебета са така... не искам просто да си представям какво ще е с две такива като нея. Tired Да не говорим, че всеки ще си иска неговото, тя е малка... Не знам... Ще се справим, няма къде да ходим, но определено трябва да има здрава организация и здрави нерви. Grinning

# 83
  • София
Момичета на вас от всичко ли ви се гади?На мен само при мисълта за месо и ми става лошо,също от миризмата на манджи и от праха ми(трябва да го сменям)  Simple SmileКакво ви помага при гадене?
Охх, на мен в последно време също много ми се гади от месо, яйца, мляко. Нямам и апетит от вчера. Хапват ми се само плодове, сокове, някои зеленчуци ииии за съжаление, разни тестени много ми се хапват. Освен това съм много изморена, постоянно ми се спи и ми е студено, страшно мрънкало станах.
Следващият ми преглед ще бъде чак края на януари. Направо на бхс в Щерев в 11 седмица. Утре ще звънна да запазя час. И чак след това ще се записвам за жк. До тогава трябва да реша къде да се следя. Дали при моя лекар или да търся някой по ЗК.

# 84
Перличка, сигурна съм, че ще се справите  Hug
 Аз нямам избор за раждането, така че със сигурност ще съм секцио, имам операция на матка, понеже имах репродуктивни проблеми почти 5 години и се наложи оперативна намеса, после за раждането казаха задължително секцио, след като ми е била рязана матката, така че сега пак така, по медицински причини.
 Аз се надявам шишета да не купувам, малката я отбих сега ,заради бременността, кърмих я 2г и 22 дни, можеше и още, но се уплаших за бебето и получих дискомфорт, така реших, че ще е по-добре, въпреки че с нея имахме много трудно начало и 4,5 месеца ядеше кърма от шише, после просука, така че не се знае, но имам едно ново шише и това от помпата, за начало ще свършат работа, пък винаги може да се отиде до магазина, ако се наложи.

# 85
Добър вечер, благодаря и Аз за труда по новата тема. Аз също пия 3х2 Утрогестан и фолиева. Почивам си предимно и гледам на нещата спокойно или до колкото мога. Надявам се при следващия преглед да го няма отлепването. Утре ни предстои пътуване и се надявам всичко да е наред. Стискам палци за всички!!!

# 86
И на мен само като си помисля за месо и ми се  гади Sick Спасяват ме плодовете и обикновени бисквити.

Относно раждането ми се иска да е нормално. Имам една операция на десния яйчник, надявам се няма да е пречка за нормално раждане.

# 87
  • София
Живот и здраве, ако стигна до края, ще ме оперират, така че нямам избор Simple Smile

Перличка, не съм чувала напоследък за естествено раждане на близнаци, нещо не им се рискува на лекарите май.

Ние дрехи също нямаме, не мислехме за още едно, раздала съм всичко. Нещо ще взема от брат ми. Но и аз, и той имаме момчета, сега май ще е девойка, така че май ще го мисля. Всичко останало имаме.

На мен не ми се гади изобщо, но ментови бонбони помагат в такива случаи.

# 88
Леле момичета, колко много сте изписали само за ден!!!
Добре дошли на всички новозаписали се.
Днес бяхме на първия преглед и видяхме сърчице....толкова хубаво беше!!!
Доктора каза, че отговаря на 6седмици и 2 дни и че всичко е наред.
Вика ни пак на 12ти да ни запише направо за ЖК.
Миеле, стискам много палци, дано всичко е наред Praynig

# 89
Верно много сте изписали,не спите ли  Laughing Laughing Аз при удобна възможност гледам да полегна,постоянно ми се спи.Не знам какво стана,но как ми нямаше нищо така всичко ми стана меко казано безвкусно,леко гадене се появи,виене на свят....
~Перличка~,ще се справите разбира се!Аз много пъти пъти съм мислила как ли бих реагирала ако ми кажат,че ще са 2 Crazy

Иначе за покупките-аз имам доста неща,но повечето са за момиче (това е като дрехи),много неща съм раздала.Имам креватче,кошара,шезлонг, 2 летни колички,но си нямам количка за новородено и кош за кола.Иначе имам ОгрОмНО количество играчки  Whistling Laughing

Общи условия

Активация на акаунт