Искам да кажа ... (67)

• 52 115
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Вярно, че беше отдавна, когато захранвах моите.
Спомням си, че тогава педиатри бяха за ранно захранване. Около четвъртия месец се започваше със сокчета по една-две лъжички, на следващия месец пюренца и накрая нещо по-сериозно.
Сега явно карат на съкратена процедура  Simple Smile

# 46
  • Ямбол
Смята се, че зеленчукът е по-щадящ от плодовия сок. И то картоф и морков.

# 47
Сега му дадох морков. Плюе го. Още няма явно рефлекс да гълта, а го избутва с език. Явно трябва да изчакам с неговото захранване. Не знам. Ще го пробвам пак по-късно, ако не, ще изчакам десетина дни.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 11:28 от vanini*

# 48
  • София
Известен софийски алерголог ми каза, че морковите са едни от най-често срещаните алеергени напоследък.

Със захранването и аз видях голям зор, хем съм старо куче. Завиждам на всички майки с ядящи деца. Моя все още понякога отказва хранене и пие само мляко. Диване.

# 49
Сега му дадох морков. Плюе го. Още няма явно рефлекс да гълта, а го избутва с език. Явно трябва да изчакам с неговото захранване. Не знам. Ще го пробвам пак по-късно, ако не, ще изчакам десетина дни.
Явно наистина Виктор не е готов. Децата са готови по различно време за захранване, трябва да се водиш по тях, а не по педиатър и форум.

# 50
Така е Съни. Ще изчакам с него.

# 51
Донесоха ми една кофа свинска мас  Crazy Ще правя масленки, ще раздам. Ами другото? Да напълня в буркани и в хладилника, предполагам?

# 52
  • Бургас
Добра година беше  Grinning
Родих здраво второ дете, отслабнах с 15 кг. Все още не съм изкукала тотално  Sunglasses

Ванини и според мен е още рано,въпреки че сте на АМ. Мариана я захраних на 5,5 месеца, сестра и на 5 месеца. Картофа е гаден чист и затова не го ядът децата. Аз давах три дни от един зеленчук, като видя че няма реакция вкарвам друг, пак три дни трети и тн. Сокове не съм давала.

Като се приберем в Бургас ще трябва да вадя мъдрец  Rolling Eyes

# 53
  • София
Здравейте! Не съм ви наглеждала тези дни. Някой би ли резюмирал ако изпускам важни неща Praynig

Вчера се видях с две мои приятелки от гимназията. Не се бяхме виждали почти ок както завършихме. Всъщност може би година-две или три се чувахме и виждахме от време на време, но после се отдалечихме някак си. Фейсбук ни събра по някакви неведоми пътища. Същите сме си Heart Eyes Много ми беше приятно да си поговорим и да се видим. Обещахме си скоро след новата година да го направим отново.

# 54
  • София, Младост
Привет и в новата тема!
Равносметки не правя-каквото зависи от мен го правя за да се чувстваме добре, другото-каквото такова. Радостите приемам с отворени обятия, трудностите гледам да ги преборя колкото и както мога. Важното е да не падам духом, за сега мисля, че успявам.

# 55
Ами Виктор и Алина са на 4 месеца и половина, нали? Аз поне съм привърженик за малко по-късно захранване - на 5,5-6 месеца.
Моят прекрасник е на 6м и половина и все още е само на кърма, голямото също го захраних след шестия месец - на 6м и половина.
Дребен е на АБ, криво ми е. Голямото за пръв път пи на година и половина и то защото моята лл го има за панацея, според мен можеше да ѝ мине и без него, а бебето още от родилното го започнаха с АБ.

# 56
Моят е на 10 месеца и половина и е почти само на кърма. Почти нищо друго не яде, понякога плодово пюре, понякога зеленчуци ей така с ръце, хич не съм се притеснила, колкото по-късно, толкова по-добре.
Ванини, картофът сам по себе си е безкусен, с морков, ще е по-добре, но му сложи мляко/кърма, че иначе е бълвоч.
Не слушай много педиатрите, особено за захраване, следвай децата си.
Прочети за захранване водено от бебето, това е най-естественото захранване.
И да, на 4,5 месеца, са твърде малки за всякаква храна различна от мляко.

Виж и тази тема.

# 57
  • София
Тиквата също им е вкусна на бебетата, а сега й е тъкмо сезон.
Вчера правих крем супа от тиква и картофи, мога да нахраня няколко бебета  Laughing

# 58
Да, Бърди, страхотна е тиквата. Моите и двамата всичко ядат смесено с тиква. Тя е сладка и на тях им харесва. А тиква с авокадо е много вкусно и полезно. Simple Smile

# 59
  • Sofia
Да се разпиша в Новогодишната тема  Peace
Равносметки не правя,сякаш...и обещания не давам,както и диети не започвам от 01.01  Mr. Green
Хубава година изпращам, с живи и здрави близки, с хубави емоции и преживявания  Hug.Пожелавам си следващата да е толкова,че и по-успешна. Да сме здрави и удовлетворени  Praynig

Днес цял ден се въртя дОма.Имаме гостенче и им прислугвам  hahaha.Тичат,ритат,ту навън-ту навътре...
Преди обяд идва коминочистач за профилактика на комина.Пипнахме го за късмет  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт