Ванини, ако знаеш английски, можеш да си свалиш една обучителна програмка за бридж. Но трябва да е на компютъра, на мобилни устройства не става.
За мен това са чисто мъжки дейности като да висиш под колата, примерно.
) Тя научимоите момчета на табла, шах и карти, и на дама също (на дама никой никога не я е побеждавал). Аз се бях запалила като ученичка в гимназията по бриджа - много беше моден тогава, белотът се считаше за "простолюден", а пък бриджът - "по-така"
. Имахме таван, на който се събирахме след училище (огромно помещение, родителите на един наш съученик ни казаха "ваш е, направете си го" и ние си го ремонтирахме, всеки домъкна от вкъщи ненужни дребни мебели и стана страхотна бърлога, всяка вечер след училище се отбивахме там, приказвахме си, спорехме, нищехме всякакви екзистенциални теми, споделяхме, слушахме най-новите плочи с рок, донесени от роднини, пътуващи покорабите). Когато ни "нападна" бриджът, бързахме вечер да отидем, разделяхме се на карета (2 - 3) и се почваше. Отначало ми беше интересно и много се бях запалила, но после затъгувах за предишното време. Защото играта ни отне общуването. После и другите момичета се отказаха, само момчетата продължиха да играят, а ние ги гледахме и скучаехме и ги врънкахме да хвърлят картите, да си върнем разговорите, свиренето на китара и припяването. Добре че дойде лятото и ни изкара навън, иначе задружната ни групичка щеше да се разпадне по причина на бриджа.

Само трябва да кажете къде можем да играем.