Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 647
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
 по литература тепърва започват Малкият принц. При нас явно системата е друга.
Просто учат по различни учебници. Явно изучаването на Смирненски в момента е в учебник на друго издателство. Нашите учебници са на Булвести също са на Малкият принц. Днес домашното беше съчинение разсъждение на тема "Какво е за мен приятелството". Беше им направила план, по който да работят, като не знам защо и лисицата от Малкия принц беше намесена в съчинението и то като четвърта точка от плана, от общо 5. Накарах го да размени местата на въпросите и да остави лисицата последна.

# 76

О, и да се похваля следваканционно: 3.50 по БЕЛ на класното  ooooh!
Ооо, айде, айде, екстра сте вие  Crazy Аз се "похвалвам" с чиста двойка на класното по БЕЛ. Като прибавим и по БЕЛ двойката от преди две седмици, то бая ще го изпитват барем 4 да хване за срока  Embarassed
Уфф....
Амбър, маруля  Joy
Ставам, момичета, че имам документи да вадя днес  Hug Hug Hug

# 77
Ако видя 3,50 на класно по БЕЛ , ще съм много доволна, но едва ли.  Praynig
Вчера започнала госпожата да им ги връща, но не успяла на всички. Тръпна в ужас.  Praynig
Да се похваля аз пък следваканционно с 6-ца на контролното по АЕ.  bowuu
В петък ще правят контролно по ЧП.  Praynig

# 78
Момичета...
Искам да ви попитам, някоя от вас получавала ли е застраховка (по-скоро обезщетение), заради инцидент в школото?

И какво точно се прави?

Миналата година дъщеря ми си счупи крак. При застраховка 2 лв, ни изплатиха ако не бъркам 120 лв. Не помня за колко пари се покриваше полицата, но парите се определяха от дните в които детето е в гипс. За документи питах по тел. на застрахователя, като от класната взех копие от договора (или нещо такова) + списъка с учениците от класа. Отделно представих лист от лекаря, при който първо са ни установили счупеното, на него имаше и график кога да ходим + последната консултация, заверено във лечебното заведение, и лист от лл. Иначе точно бланката се попълва на място в застрахователното дружество. Взеха общо взето всичко, което им показах. Снимки не са искали. То всъщност им трябваха данни, че има счупено, документ от доктор удостоверяващ датата на която се е случило събитието и датата на която е свален гипса (+ това което взех от класната). Парите ги чакахме доста време, защото исках да е по банков път, като на няколко пъти се наложи да звъня за да напомня да ги пуснат от счетоводството.

# 79
  • София
 по литература тепърва започват Малкият принц. При нас явно системата е друга.
Просто учат по различни учебници. Явно изучаването на Смирненски в момента е в учебник на друго издателство. Нашите учебници са на Булвести също са на Малкият принц. Днес домашното беше съчинение разсъждение на тема "Какво е за мен приятелството". Беше им направила план, по който да работят, като не знам защо и лисицата от Малкия принц беше намесена в съчинението и то като четвърта точка от плана, от общо 5. Накарах го да размени местата на въпросите и да остави лисицата последна.

И ние не сме учили още Смирненски. Питах я вчера  Wink
По БЕЛ не са правили класно.. на 15-ти. По МАТ има нещо като 5:40, което е ужасен резултат  Wink И изобщо както върви ще се явява лятото на вътрешния изпит, за да има право да учи в школата по математика. Ноооо кой каквото си направи... Rolling Eyes

# 80
  • столицата
Аз да се похваля със 6-ца на класната по БЕЛ. При нас не им ги дават и съответно нямам идея върху какъв материал е била. Не съм чула да са стигнали до Смирненски newsm78
Както съм споделяла, при нас преразкази или съчинения не се правят.

# 81
  • столицата
Ваче, откога 5.40 е "ужасен" резултат?

# 82
  • София
А нашите пък ги скъсват от перазкази и съчинения, плюс граматиката по БЕЛ от типа на марулята, свежа и зелена  Twisted Evil (каква маруля? свежа и зелена)  Joy
Смятам Саша да се яви и на олимпиадата по Литература.. да видим... Критериите миналата година бяха ужасяващо високи още на 1 кръг, но ми се иска да се понапъне.

Ваче, откога 5.40 е "ужасен" резултат?

А.. че в математическа паралелка на "обикновения" материал, при 11 часа математика седмично, 5:40 си е провал  Wink

# 83
  • столицата
ВАче, ясно Twisted Evil
Олимпиадата по БЕЛ беше на 16.01 , нали? При нас, отново никаква информация. Добре, че аз търся и разпитвам /и вие тук помагате активно bouquet/и после изпращам детето да пита учителите си . Винаги се оказва, че ще се провежда, но за това се научава 2 дни преди самия ден.

# 84
  • София
  И аз исках да го пратя на олимпиада по литература, но видях, че има само преразказ. Няма смисъл да "се излагаме пред чужденците". Идеята беше да видя как се справя, ама за преразказ няма нужда, аз това много добре си го знам.  Laughing
  И като казах вчера, че не правят преразкази и днес ме опровергаха. Не успели да довършат преразказа в час и останал за домашно. Почнаха Марк Твен, явно наистина са много различни програмите.

# 85
  • София
Сега гледам писмото в РИО - София. На 17.01 е олимпиадата
Скрит текст:

Изх. № 9137-4/ 04.01.2016 г.

ДО
    ДИРЕКТОРИТЕ НА
    СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

На основание заповед № РД 09-1418/ 02.10.2015 г. на Министъра на образованието и науката за организиране и провеждане на ученическите олимпиади и на националните състезания в държавните, в общинските, в частните училища и в чуждестранните училища на територията на Република България през учебната 2015-2016г. и заповед № РД 28-32/ 12.10.2015 г. на Началника на РИО – София-град олимпиадата по български език и литература се провежда в три кръга:

Общински (училищен) – на 17 януари (неделя) 2016 г., 9:00 ч.;
        Областен – на 21 февруари 2016 г., 9:00 ч.;
        Национален – на 23 и 24 април 2016 г. в гр. Хасково – VІІ клас, 9:00 ч.; гр. Благоевград – ХІІ клас, 9:00 ч.

Общинският и областният кръг обхващат учениците от V до ХІІ клас, а на национален кръг се състезават ученици от VІІ и ХІІ клас.
    Моля да запознаете учителите по български език и литература и учениците с изискванията за организиране и провеждане на ученическите олимпиади (Приложение № 1 към заповед № РД 09-1418/ 02.10.2015 г.) и с регламента на олимпиадата, като обърнете специално внимание на формалните, съдържателните, критериално-оценъчните и състезателните аспекти, които се отличават съществено от формата и целите на НВО и ДЗИ.
    Обърнете внимание, че олимпиадата цели да стимулира изявата на интелектуалните способности на учениците и учителите и в този смисъл количествените параметри не са показател за качеството на състезанието. Това предполага да насърчите доброволно участие на учениците с качества на изследователи и творци. Участието или неучастието в олимпиадата по български език и литература не следва да бъде обвързвано с резултатите от общообразователната подготовка по предмета.
    Темите за общинския кръг се определят от експертите по български език и литература и ще бъдат изпратени на официалните интернет адреси на всички училища на 17.01.2016 г. в 8:45 часа. Ключът с отговорите на теста за VІІ клас ще бъде изпратен на официалния интернет адрес на училището след 14 часа на 17.01.2016 г. С цел прилагане на сходни критерии и подходи при оценяването на писмените текстове заедно с ключа ще бъдат изпратени като прикачен архивиран файл критериите, оценъчните карти и скалата за преобразуване на точките в цифрови оценки. Скалата не се прилага при оценяването на работите на учениците от VІІ клас.
    Литературните задачи ще са върху изучените автори и произведения, както следва:
    VІ клас – до Й. Йовков, „Серафим“, включително;
    VІІ клас – до И. Вазов, „Една българка“, включително;
    VІІІ клас – до Св. Минков, „Дамата с рентгеновите очи“, включително;
    ІХ клас – до Софокъл, включително;
    Х клас – Д. Дефо, „Робинзон Крузо“, включително;
    ХІ клас – до И. Вазов, включително;
    ХІІ клас – Е. Багряна, включително.
    Писмените работи на учениците се проверяват и оценяват от училищна комисия, назначена със заповед на директора. Училищната комисия работи съобразно целите на олимпиадата да открива и поощрява учениците със способности и интереси в предметната област „Български език и литература“. Председателят на комисията изготвя в срок от 7 (седем) работни дни 2 (два) протокола, заверени с подпис от директора и печат на училището: единия (в 1 екземпляр) с резултатите на всички ученици по класове, към който прилага кратък словесен анализ на постиженията и пропуските на участниците, и втория (в 2 екземпляра) с имената и резултатите на класираните за областния кръг ученици по класове (всеки клас на отделен лист). На 27.01.2016 г. (сряда) директорът изпраща протоколите от комисията на експертите по български език и литература в РИО, стая 415. Писмените работи на класираните ученици се сканират цветно в PDF формат. Всички работи на класираните от даден клас се сканират последователно в един файл. Името на файла да носи информация за класа, училището и броя на класираните, например: VIII_300SOU_4. Файловете се изпращат преди предаването на протоколите на адрес bel_mat.sofia_grad@abv.bg. Оригиналните писмени работи на класираните ученици се съхраняват в училището до края на учебната година.

ЕВГЕНИЯ ВЪЛКОВА,
    НАЧАЛНИК НА РИО – СОФИЯ-ГРАД

Критериите са ужасни...  5:50 за допускане до 2 кръг Rolling Eyes
Лельо Ог, явно наистина са много различни програмите... Rolling Eyes Нашите засега разчепкаха Серафим и Малкият принц. "Серафим" пък е някакъв доста странен разказ....  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 16:19 от Vache

# 86
При нас - минала е на следващия кръг по география...Може и да и пишат 6-ца за срока по този случай... По БЕЛ и при нас е много трудно, утре и е класното, кой знае какво ще стане...

# 87
Аз пък да ви се оплача.Само моя ли е такъв завеян не знам, но ще ме умори.След като цяла ваканция си почива, а аз от време на време го питам какво има за учене,кога ще правят класни, а той нищо нямали.Да ама не.Почваме в последния ден преди училището да учим Братчетата на Гаврош наизсуст,да учичим по География и отива моичкия в понеделник и изненада.Стихотворението било за другия понеделник, а вчера класно за Серафим.А той идея няма.Викам насреща му, а той пак спокоен.

# 88
  • Русе
  Може пък да си е направило детето класното за Серафим. То ние като учихме две седмици за тоз Серафим, на контролното изкара едвам 4. Сега съм се амбицирала да нямам пропуски по Малкият принц, ама ще видим. Twisted Evil

Култивирането на внимание и отговорност към поставените задачи го отработвам от първи клас и още продължавам. Още от първи клас реши, че неотбелязано домашно, значи, че няма домашно.  Mr. Green
Двамата се държим постоянно в позиция на издебване. Той да издебне да не внимавам, аз да следя до къде са стигнали. Но хубавото е, че си води много добре тетрадките и записва ясно и четливо всичко.

# 89
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета...
Искам да ви попитам, някоя от вас получавала ли е застраховка (по-скоро обезщетение), заради инцидент в школото?

И какво точно се прави?
Миналата година дъщеря ми си счупи крак. При застраховка 2 лв, ни изплатиха ако не бъркам 120 лв. Не помня за колко пари се покриваше полицата, но парите се определяха от дните в които детето е в гипс. За документи питах по тел. на застрахователя, като от класната взех копие от договора (или нещо такова) + списъка с учениците от класа. Отделно представих лист от лекаря, при който първо са ни установили счупеното, на него имаше и график кога да ходим + последната консултация, заверено във лечебното заведение, и лист от лл. Иначе точно бланката се попълва на място в застрахователното дружество. Взеха общо взето всичко, което им показах. Снимки не са искали. То всъщност им трябваха данни, че има счупено, документ от доктор удостоверяващ датата на която се е случило събитието и датата на която е свален гипса (+ това което взех от класната). Парите ги чакахме доста време, защото исках да е по банков път, като на няколко пъти се наложи да звъня за да напомня да ги пуснат от счетоводството.

Много изчерпателно, мерсиии  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт