Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 154 464
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 21
Точно на тях изглеждат и даже и на вкус. Следвах рецептата даже ги опуших но не си струва. Малко ме яд за контрафилето, че можеше да стане чудно филе "Елена" и вече щеше даже да е изсъхнало.

# 76
  • Мнения: 2 152
Точно на тях изглеждат и даже и на вкус. Следвах рецептата даже ги опуших но не си струва. Малко ме яд за контрафилето, че можеше да стане чудно филе "Елена" и вече щеше даже да е изсъхнало.

нали затова сме група, да споделяме най-доброто и най-удачното, па и това дет не става, за да не си губим времето  newsm78

# 77
  • София
  • Мнения: 17 645

Уф, аз искам истински кренвирши... По възможност пилешки... Обожавам кренвирши - но не смея изобщо да си взема, изглежда, че соевият протеин изобщо не се разбира с чичко Хашимото, или поне при мен, та... не смея...  Confused

# 78
  • Мнения: 2 152
Бях тръгнал да п  продължиш. Опита на Сашо Башо ме отказа ваправо  отделно от това в месото има многодобавги и някои са точно аткива,че не ни се ще да продължиш с опитите. А без соя млечен проте3н кремв2рш не става. Пр3 Харимото това си е чиста провокация

# 79
  • София
  • Мнения: 8 487
Бях тръгнал да п  продължиш. Опита на Сашо Башо ме отказа ваправо  отделно от това в месото има многодобавги и някои са точно аткива,че не ни се ще да продължиш с опитите. А без соя млечен проте3н кремв2рш не става. Пр3 Харимото това си е чиста провокация


Без соя - кренвирш става!

Пилешкия пък ще е още по лесен за приготвяне, защото пилешкото месо е нежно и леко и много хубаво ще се обработи с блендера и после пасатора.

ОБАЧЕ!!! Домашните кренвирши са с много по-различен вкус от тия купешките, дето сме свикнали с тях. Първо защото са плътни и второ защото ядете чисто месо. А...сещате се нали как хем ядете домашната шунка, хем се чудите, че е различна от тази дето я купуваме.

Просто опитайте бе хора! Домашните кренвирши не хапят!

# 80
  • София
  • Мнения: 17 645

Ами не, не хапят, ама от де да намеря обвивки като за кренвирши - от тези, найлоновите?

# 81
  • София
  • Мнения: 8 487

Ами не, не хапят, ама от де да намеря обвивки като за кренвирши - от тези, найлоновите?


Споменах по горе, сега давам директно линк, как аз се справям без тези обвивки. Единствения недостатък, че кренвиршите не са в изряден тънък вид.

Виж тук!

# 82
  • Мнения: 13 088
Момчета, прибрах суджуците. Топло ми се струва, добре ли направих, или можеше да си висят на въздух? Моля, за съвет и предварително ви благодаря  bouquet

# 83
  • Мнения: 2 152
Момчета, прибрах суджуците. Топло ми се струва, добре ли направих, или можеше да си висят на въздух? Моля, за съвет и предварително ви благодаря  bouquet

До 15-17 С на проветриво място, няма проблем ...По-добре да се оветрят малко. Моите точно за 12 дена станаха и ги прибрах, за да не пресъхнат.
Метода е прост - напада се една и се пробва. Ако е сурова още - пръжната с яйчица


Дядо Хаджия, абсолютно си прав, че затова си ги правим и много добре знаем, че вкуса никога, ама никога няма да е кат на купешките ...
Може и да се пробвам, макар че съм любител на колбасите с месо, а не на тези с мляно...
След малко ще вадя врата от шунковара - и сигурно ще се отчета

# 84
  • Мнения: 13 088
Мерси, Бате още довечера ще я изнеса, пък за пробването, сякаш ми е жал да я резвам, мека ми се вижда, не че ще хартиса де  Laughing
Погледнах календара - на 19 януари сме ги пълнили.

# 85
  • Мнения: 2 152
не мога да се стърпя - преди малко я извадих и резнах




домашна шунка от цяло парче свински врат

# 86
  • Мнения: 13 088
hahaha, страхотна е, ама да ти кажа и аз не се стърпях и като се прибрах резнахме едно суджуче, обаче ни е още сурово вътре. На вкус и мирис сме го докарали екстра. Пак ги разточих и ги закачих. Сигурно след 4-5 дни съвсем ще са ок.

# 87
  • Мнения: 2 152
 bouquet
май всичките ни мезета стават с търпение

# 88
  • Гулянци
  • Мнения: 126
Преди два дни правихме луканка по тази рецепта на Батето от свинска плешка и пилешко филе.
Нямам търпение да я опитам, но засега още се суши Peace
Скрит текст:

# 89
  • Мнения: 2 152
Преди два дни правихме луканка по тази рецепта на Батето от свинска плешка и пилешко филе.
Нямам търпение да я опитам, но засега още се суши Peace
Скрит текст:

Изглежда жестоко - сподели малко повече

Общи условия

Активация на акаунт