Любители на Котки Тема 101

• 38 323
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Един грабител да сложа. Laughing

# 106
Благодаря за съветите! Нищо няма да й давам, дано да мине бързо, че ми къса сърцето като мяука (макар и да осъзнавам, че не й е зле). От цялата работа ползата е, че никога не е била така добре сресана като сега.  Mr. Green Може с часове да стои докато я сресваме  Laughing

# 107
  • Варна
Добро утро и от нас Simple Smile
Ние сме във фитили, шкембето и подмишниците са местата. Сега се дебнем да ги постригваме Simple Smile Появиха се след къпане на кот, не можа милата да се оправи с толкова козина...

# 108
Лъки можеш евентуално само по главата и по гърба да го срешеш. Лудница става под мишниците, по корема и околодупието. Страшно е. Има жертви Joy

# 109
  • Sofia
Здравейте, дали бихте ми помогнали да ми кажете къде да търся рецепти за домашно приготвена храна за коте? Видях по книжарниците наръчник, но за жалост е изчерпан навсякъде newsm78

# 110
Това сресване е мъка просто, хем моята няма чак такива космаци...а на Късметка й съчувствам с тази козинка Laughing Дано поне да дава да я сресвате Crazy
Емили, ако прочетеш няколко темички назад, ще се ориентираш какво да готвиш Wink Браво за избора да даваш домашно приготвена храна Hug

# 111
  • Sofia
Благодаря:)
Днес за първи път ще й сваря пил.бутче без кожата и ще видим дали ще й хареса.
По-нататък ще прибавя и морковче, ориз..

# 112
Здравейте, дали бихте ми помогнали да ми кажете къде да търся рецепти за домашно приготвена храна за коте? Видях по книжарниците наръчник, но за жалост е изчерпан навсякъде newsm78

И мене ме вълнува, затова започнах да правя "готварска книга за истински мацки"  Wink - вадя рецепти от темите. Ето какво съм записала до тук (не искам да нарушавам авторското право, но махнах никовете на авторките, за да не стане грешка  Hug. Моля, извинете bouquet)

Скрит текст:
Пилешко бутче на фурна
Пека го специално за него, без сол, подправките не ги коментирам изобщо, с малко слънчогледово олио и водичка
 Метнах тройка бутчета за мъжа ми и малкото дете и отделих едно в тавичка за Мъртока. А тавичката купих специално за него.  

Пилешки микс – замразен
Какво направих аз, след много мислене каква мокра храна да им давам:
Купих пилешки сърчица и месо, сварих ги (отделно), след това в блендера за секунди, заедно с част от бульона, в който са се варили и в голяма кутия от сладолед. След това в хладилника и хопала  
Другия път ще им взема патешко или пуешко, следващия заешко, а може и да ги смеся. Доволни са, а и аз, поне знам какво хапват, щото тия 4% месо в паучовете, направооо...
Варианти:
Даже се зачудвам дали да не слагам повечко бульонче и малко желатин...?    Може би желирано ще го харесват повече (Каси?), а и ще има повече течност?  
За дробчетата и аз знам, че не трябва да се прекалява, с рибата също.

Месо и дреболии на фурна

Продукти:
Пилешко филе, пилешко бутче, пилешки сърчица, пилешки дробчета ( не е хубаво да се дава по много от тях, аз давам 300 гр. в месеца примерно), дреболийки като тези за дроб-сърма, флейки, дребна рибка (не се налага да я чистиш), телешко (то е скъпичко, затова само на рождени дни  ), заешко (полезно е, но не го намирам никъде).
Приготовление:
Като купиш нещо слагаш го във фурната с водичка за сос (аз слагам и малко ориз за пълнеж), без никакви подправки и олио и 3-4 дена ще има да яде. Колкото по-сочно го направиш, толкова повече течности ще приема котенцето.

Сурово месо:
Много е полезно да се дава сурово месо, като преди това е стояло във фризера поне за 20 дена, за да умрат всякакви гадости в него, ако има такива.

Други храни - растителни и млечни продукти:
Не трябва да забравяме и трева (моята не я яде, но салата от краставички всеки ден яде). Някои котки обичат кашкавал, сирене, кисело мляко, маслини - не мисля, че са вредни в ограничени количества.

# 113
Emili, може и да не махаш кожата на пилето. Аз дори предпочитам да купувам пилешко с кожа, защото е по-мазничко.

# 114
  • Sofia

И мене ме вълнува, затова започнах да правя "готварска книга за истински мацки"  Wink - вадя рецепти от темите. Ето какво съм записала до тук (не искам да нарушавам авторското право, но махнах никовете на авторките, за да не стане грешка  Hug. Моля, извинете bouquet)

Скрит текст:
Пилешко бутче на фурна
Пека го специално за него, без сол, подправките не ги коментирам изобщо, с малко слънчогледово олио и водичка
 Метнах тройка бутчета за мъжа ми и малкото дете и отделих едно в тавичка за Мъртока. А тавичката купих специално за него.   

Пилешки микс – замразен
Какво направих аз, след много мислене каква мокра храна да им давам:
Купих пилешки сърчица и месо, сварих ги (отделно), след това в блендера за секунди, заедно с част от бульона, в който са се варили и в голяма кутия от сладолед. След това в хладилника и хопала   
Другия път ще им взема патешко или пуешко, следващия заешко, а може и да ги смеся. Доволни са, а и аз, поне знам какво хапват, щото тия 4% месо в паучовете, направооо...
Варианти:
Даже се зачудвам дали да не слагам повечко бульонче и малко желатин...?    Може би желирано ще го харесват повече (Каси?), а и ще има повече течност?   
За дробчетата и аз знам, че не трябва да се прекалява, с рибата също.

Месо и дреболии на фурна

Продукти:
Пилешко филе, пилешко бутче, пилешки сърчица, пилешки дробчета ( не е хубаво да се дава по много от тях, аз давам 300 гр. в месеца примерно), дреболийки като тези за дроб-сърма, флейки, дребна рибка (не се налага да я чистиш), телешко (то е скъпичко, затова само на рождени дни  ), заешко (полезно е, но не го намирам никъде).
Приготовление:
Като купиш нещо слагаш го във фурната с водичка за сос (аз слагам и малко ориз за пълнеж), без никакви подправки и олио и 3-4 дена ще има да яде. Колкото по-сочно го направиш, толкова повече течности ще приема котенцето.

Сурово месо:
Много е полезно да се дава сурово месо, като преди това е стояло във фризера поне за 20 дена, за да умрат всякакви гадости в него, ако има такива.

Други храни - растителни и млечни продукти:
Не трябва да забравяме и трева (моята не я яде, но салата от краставички всеки ден яде). Някои котки обичат кашкавал, сирене, кисело мляко, маслини - не мисля, че са вредни в ограничени количества.

много ти благодаря chef

# 115
  • Sofia
Emili, може и да не махаш кожата на пилето. Аз дори предпочитам да купувам пилешко с кожа, защото е по-мазничко.

Бях  чела някъде, че не е полезно да им се дава кожата...и аз затова я махнах

# 116
  • Варна
От известно време забелязвам резки от нокти по касите на някои врати. Днес разбрахме кой е виновникът. Женка. По обяд свали едно парче от няколко см.
Веднага сложихме тиксо на мястото, да ѝ лепне на палавите лапки.
Леле, как му се чуди и клати глава.  hahaha

Мила и тя ходи на тиксото да любопитства-тя пък само от него е впечатлена и се опитва сякаш да го махне. Сигурно от солидарност с Женя.  Crossing Arms
Магито пък брои хапките на мъжа ми. Всеки си има задачи.  Joy

# 117
При вас е весело  Grinning
Пълна къща!

# 118
  • Варна
Късметка дава да я реша и пощя, но когато тя иска Simple Smile Аз я познавам и само да я видя на "дълга база" и я налазвам докато ме изтърпи Simple Smile
От известно време седи на горния ред кухненски шкафове, слиза надвечер и да яде. Спи горе, чак да и завидиш Simple Smile
Хубава вечер и гуш от нас Simple Smile

# 119
Здравейте!
Според вас има ли нещо нередно в позата на котката ми :
Скрит текст:
В предните теми някой беше споделил снимки, при които котките стоят предимно на задните си крака заради някакво заболяване, но забравих кое. Котките не можеха да застават нормално.
На снимката не се вижда добре, но коремчето е леко изпъкнало напред. Иначе котето не е дебело.

Общи условия

Активация на акаунт