Любители на Котки Тема 101

• 38 336
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ние взехме твърда клетка, която се разглобява и горната част влиза в долната - така пести място при съхранението. Понеже сме си пантелей-пътници, маца вече е пропътувала около 2000 км в нея (за по-малко от 2 месеца откакто е у дома). Не се е оплаквала в клетката и в колата. Слагаме й една тъничка възглавничка, която иначе стоии на любимия й стол и си пътува комфортно, или поне така изглежда Rolling Eyes

# 586
Добре, значи ще вземем твърда клетка и голяма тоалетна Simple Smile А иначе малко легенче, което ми се струва подходящо си имаме. За всеки случай, ако в началото не се справя с голямата тоалетна. Има още нещо, което ми е много интерсно - приучаване на котето да използва човешката тоалетна. Как става този номер? Или котките сами решават, че искат така? Чувала съм за тази практика, но не познавам лично нито един такъв щастлив стопанин.

# 587
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Лека му пръст на моето Силвестърче, никой никога не се е опитвал да го научи, сам си беше разбрал какво е онова място  Wink и най-редовно ходеше да пишка там. И да пие вода Mr. Green. Паралелно си пишкаше и в неговата тоалетна. Не се научи да си дърпа водата  Mr. Green и никога не го е ползвал за голямата работа. Peace

Силиконова е "кристалната" тоалетна. Peace

# 588
  • София
Според мен твърдата клетка за пренасяне е оправдана само в случаите, когато има опасност да се напишка - например при кастрация или някаква болест. При пътуване меката чанта е в пъти по-уютна, топла, удобна. Мъро с удоволствие пътуваше в нея. В колата му я отваряхме, за да излиза ако поиска, но той си спеше вътре в нея. Излизаше само, за да слезе на гумената постелка на колата, да повърне на определеното за това място и след това си лягаше отново в чантата.

# 589
  • с/у ОколоМръсТното
ooooooх, защо след кастрация е хубаво да си го занесеш в твърда клетка?

Още не сме тръгнали към тази процедура, но няма начин. Ще ни се наложи  Tired

# 590
Здравейте. Да попитам тези от вас които отдавна отглеждате котета. Нормално ли е след като нашият котак имаше страхотен апетит ( направо ми избутваше ръката , не можех да сипя гранулките ), сега някак не яде така. Хапва по малко, не тича като чуе шума на плика с храна както правеше преди това. Имат ли някакви периоди, знам че лятото намалява апетита, но сега сме далеч от него. Днес го водихме на ветеринар, той го прегледа, премери му температурата и каза че е здрав и всичко е ок. Аз обаче се притеснявам. Може ли и храната да му е омръзнала вече. Храним го с гранули на Аплаус и консерва на аплаус пиле и тиква. Само тези яде. По принцип е капризен на ядене, Персиец е. Ако някой се включи ще съм много благодарна.

# 591
  • София

Още не сме тръгнали към тази процедура, но няма начин. Ще ни се наложи  Tired

Изпускат се докато все още са под влияние на упойката, а тя държи доста време - будят се, пак заспиват и така няколко пъти.

# 592
Таня, а не са ли по-малки и тесни меките чанти? Аз чакам мм да ме вземе и да отидем до някой магазин или борса, но в това време раглеждам в нета разни варианти и все са по-малки размерите на меките чанти. Иначе бих го гушкала през целия път, но не знам на котчо дали ще му е комфортно така.

# 593
4eri, aко не забелязваш други промени в поведението, съвсем нормално е. Наскоро бях писала тук, че моята понякога иска да яде по 5 пъти на ден, но има дни, в които цял ден нищо не яде.

Все пак става въпрос за операция - колкото по-малко го люшкаш, толкова по-добре Grinning Макар че моята я взехме с мека чанта след кастрацията, мисля все пак, че ще е по-комфортно в твърда.

# 594
  • София
Таня, а не са ли по-малки и тесни меките чанти? Аз чакам мм да ме вземе и да отидем до някой магазин или борса, но в това време раглеждам в нета разни варианти и все са по-малки размерите на меките чанти. Иначе бих го гушкала през целия път, но не знам на котчо дали ще му е комфортно така.

Не съм гледала какво има на пазара. Моята е на повече от 10 години и е висока. Котаракът можеше да стои прав в нея, а не беше хич дребен (все пак не беше и мейн куун). Ето го легнал в чантата:

# 595
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И в мига, който се измъкне от прегръдките ти ?  Stop Naughty
Едно, че не си по-бърза от него и може да изчезне безвъзвратно за стотни от секундата и друго, че ако стане пътувайки в колата, може да се шмугне под педалите, да се хвърли върху шофьора и т.н. ситуации можещи да предизвикат катастрофа и застрашаващи животи. Naughty
Твърдо не! Нито котето ви познава, нито вие него. Заради сигурността на всички трябва да го транспортирате без да го вадите от клетката/чантата. Понеже ще пътувате дълго, спирайки за почивка, може да го пуснете при добре затворени врати и прозорци да се поразтъпче малко. След това пак го приберете преди да потеглите. Peace

# 596
  • София
Профи е напълно права! Ще го изпуснете. И да не ви минава през ума да го изпишквате извън колата. Защото преди 17-18 години и тази глупост направих и за малко не го изпуснах в полето.  Laughing Купете си пелени тип памперси и постелете чантата/клетката. Така и да се напишка, пелената ще поеме.

# 597
В мека чанта мога да возя само стабилен емоционално четирикрак спътник. Ако ще ми бяга из купето, му осигурявам отма твърда, широка и комфортна транспортна клетка.
Мърточката обича клетката си. У дома си седи със свалена врата и завалийчето спи в нея или се крие там, а при пътувания не излиза, дори да е отворена. Но то къде и да ходи, като спи през целия път.

Шани, ако ти трябва транспортна клетка за следкастрационното отвеждането у дома- свиркай, ако си още в моя район, ще услужа.

# 598
Много ви благодаря, момичета, за съветите! И за нагледния материал Simple Smile  Имам достатъчно време да се подготвя както трябва и  котето да понесе леко пътуването. А какво го чака вкъщи е отделен въпрос Simple Smile Три деца, които сън не спят да го посрещнат  Shocked Надявам се, че иинструкциите да бъдат по-внимателни и търпеливи с него да са хванали почва Simple Smile Живот и здраве, скоро - още новини от нас Simple Smile

Таня, Наско наистина много прилича на другото коте, като гледам снимките им Simple Smile

# 599
4eri, aко не забелязваш други промени в поведението, съвсем нормално е. Наскоро бях писала тук, че моята понякога иска да яде по 5 пъти на ден, но има дни, в които цял ден нищо не яде.

О, много ти благодаря. Сега се чувствам по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт