Любители на Котки Тема 101

• 38 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Абе откъде дойде това Наско, че изпуснах Joy

Каси, Лъки само като чуе транспортната клетка и почва едно търсене. Мрази я просто Joy

# 601
  • София
Взехме го на Атанасов ден, затова.  Laughing Ще си има имен ден!  ura И без това рождението му е забулено в тайна.  Laughing Поне имен ден ще празнуваме.  Laughing

Никой ли не знае кога почват да мрат гадините? Да не би препаратът само да ги отблъсква и затова да не намирам трупове? Представям си ако се напълним с бълхи!  ooooh!

# 602
Таня, до сега като съм обезпаразитявала никога не съм виждала трупове. Замисли ме къде отиват  newsm78 Ама спирам да виждам да се разхождат по нея и тя спира да се драпа
И честит Наско, много, много е готин  Heart Eyes

# 603
За бълхи съм ползвала само пудра Тапилан - почти веднага умираха и опадваха. За коте, което е в къщи обаче, пудрата сигурно не е много подходяща - ще има да ръси из стаите. Освен ако не го оставиш на терасата докато се изтръска.

# 604
  • София
С бълхите имам опит с кученцето ми. Бяха стотици... Наръсих го с пудра и след около един-два часа започнаха да падат. Намирах ги из цялата къща в полуживо състояние. Най-вече по ламината и дивана, които бяха съвсем светли. По-голям кошмар не си спомням да съм изживявала. После със седмици ми се привиждаха бълхи навсякъде.
Във вашия случай може да става дума за съвсем малко бълхи и затова да не ги виждаш.

# 605
  • София
Със сигурност бълхите са малко. Лятото е бил обезпаразитяван, а в студовете няма много бълхи. Преди години като потопих Мацо в легена с вода, десетки бълхи се отправиха към стърчащата глава.  Mr. Green  Този път нямаше нито една. Само в хавлията хванах две. Но чак да не видя нито един труп след капките ...  newsm78 

# 606
Таня, когато аз взех нашата Ая от пред блока, я заведох на ветеринар и там цялата я намазаха с някакъв препарат протих бълхи и обясниха, че те веднага измирали. После в къщи намерих 4-5 полуживи на чаршафа, където тя лежеше и няколко пак полуживи на нея, които аз убих - и това беше.Повече не съм намирала. Hug
И честит Наско!

# 607
И аз не си спомням Мони като като дойде миналата година и го обезпаразитявах да имаше трупове из къщи.
И той така беше май-юнско бебе и го взех декември.

Така се спи в котешко легло:
Скрит текст:

# 608
# 609
  • София
Току-що ми обясниха, че бълхата трябва да ухапе намазаната кожа, за да се отрови. Преди това отровата трябва да се разнесе, защото се слага само в една точка - отзад на врата. Ще чакаме търпеливо!  Laughing

Джери, най-важната част от тялото е на меко!  hahaha

# 610
  • Пловдив
От тези които се капят на вратлето за 2-3 дни се разнасяли по цялата кожа и чак тогава ще започнат да измират. Но аз също не съм намирала умрели, но Бела е имала сигурно няколко, които ние сме внесли, защото не излиза и няма от къде да ги хване.
Ето я Бела гледа снега:

Тук не се опитва да слеза, така си стоеше поне 30 секунди  Laughing

# 611
  • Варна
Таня, съвсем скоро след накапване на маците съм виждала изпаднали от тях полумъртви бълхи. Щом съм успявала да ги хвана!  Laughing
Други са в козината-пак "разконцентрирани" и лесно се ловят с гребенче и трепят с нокти. Насето ако дава да го сресваш-прави го.  Hug
При всички положения до края на действието на препарата(около месец), и да има преживяли бълхи, поне не се размножават. Но ти ще разбереш за положението с "боклучетата" в козината.

Обожавам меките транспортни чанти за котки-дори като аксесоар ги приемам.  Grinning
Най-голямото им преимущество е, че ако котката вътре се разтревожи и започне да се блъска в стените, няма да се нарани.
Само едно отрицателно виждам-по-трудно се поддържат чисти.

# 612
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хубава Бела  Heart Eyes  Grinning И любознателна. Laughing

# 613
Прясна, прясна  Laughing

# 614
  • София
Таня, съвсем скоро след накапване на маците съм виждала изпаднали от тях полумъртви бълхи. Щом съм успявала да ги хвана!  Laughing
Други са в козината-пак "разконцентрирани" и лесно се ловят с гребенче и трепят с нокти. Насето ако дава да го сресваш-прави го.  Hug
При всички положения до края на действието на препарата(около месец), и да има преживяли бълхи, поне не се размножават. Но ти ще разбереш за положението с "боклучетата" в козината.

Уви! Много сме далеч от гушкане, ресане и т.н. Този път се заехме с доста трудна задача - да социализираме дворно коте, което се страхува от хора. Доверявал се е само на момичето, което е ходело да го храни, като последната седмица се е потъркал за пръв път в краката ѝ. Няма нищо общо с котетата, които сами търсят контакт с хората. Вярвам, че ще успеем, но иска търпение. Не е проблем да го хващам, защото няма много места, където да се скрие, но е много плашлив. От страх се свива, а не напада. Щом го хванем диша учестено и направо сърчицето му ще изскочи. И бута главичката си под мишницата ми, за да се скрие. Понякога успява да забрави докато го галим, замърква и заспива, но като се събуди се стряска и бяга панически. Само нощем като усети, че спим, става и проучва. Дори се заиграва с едно топче, което оставям до него. За съжаление, с тези капки и мехлеми само удължаваме периода на адаптация и всеки ден губим и малкото изградено доверие. Sad

Алечка, страшен звяр!  Laughing

Бела е хубавица!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт