Любители на Котки Тема 101

• 38 237
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • на село
Здравейте!
Не съм писала отдавна, а ми трябва съвет от отглеждащите по-възрастни котки.
Някои сигурно помнят Цанко:
Скрит текст:
Тази година ще стане на 16. През миналата за първи път лепна грип - бих му имуностимулант, освен антибиотиците. Трябва ли да го правя редовно вече /имуностимуланта/? И започна по-често да повръща. Голям е чистник и явно космите му създават проблем. Реша го /май ще трябва да го правя по-често/, давам му паста, но се чудя дали да не му купувам специална храна  newsm78 Каква да е? И друго си мисля - аз от години не го храня по схема, а просто досипвам купичките - да не би да преяжда? Макар че, по мои наблюдения, не е от най-ящните котараци. Откакто взе да одъртява/последните 2-3 години, не рязко/, свали към 400-500 г., но си стои със стабилно тегло - 4,700. Ветеринарката твърди, че е много добре за възрастта си, огледа му и зъбите - всичко е ок. Да му пускам ли някакви специални изследвания?

И така и така се разписах, да ви покажа котката, която му взехме преди почти година  Joy
Скрит текст:
Мортиша - женска, кастрирана, на година и половина - едни приятели ни я дадоха, че за тях се оказа сложно отглеждането на котка.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 10:21 от _Monster_

# 676
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Помня го Цанко.  Heart Eyes С много хубава Мортиша сте го обзавели. Grinning Heart Eyes
Сега за питането ти. Naughty Според мен е хубаво да се направят изследвания на кръв и урина. Кръвните изследвания да включват креатинин и урея. Peace Казвам го предвид възрастта и защото например едни от признаците на ХБН са спадането на теглото и редовното повръщане. Дано му няма нищо, но е по-добре да се провери, отколкото да се предоверим на бодряшкия преглед от вета. Знам мен колко време ме убеждаваха в каква добра форма е Сиско. Sad За имуностимуланта не мога нищо да кажа, дори и при хора той се приема на курсове по схема, но можеш да даваш витамини. По ветеринарните аптеки се продават различни комбинации, нека ветката ти каже коя е най-подходяща за него. Peace

# 677
  • на село
Благодаря ти! Надявах се точно ти да се включиш. Сиско беше Силвестър, нали? Помня го.
Съжалявам, че ти връщам тъжни спомени. Ще пусна изследвания на Цанко и после ще пиша.
пп Пускаха му изследвания преди няколко месеца, заради грипа, ще се опитам да ги намеря.

# 678
  • София
Monster, да е жив и здрав Цанко още дълги години! И красавицата Мортиша също!  Heart Eyes

Не сме давали имуностимуланти, но нашият котарак не е имал и подобни проблеми като грип и настинки. Повръщането с косми ли е? Ако е така - няма проблем. Но ако е бистро, провери как са бъбреците. Слабо място е, а с възрастта вероятността да заболеят е по-голяма.

Теглото май е нормално да спадне. И при хората е така. Мъро беше с около 1,300- 1,400 кг по-малко поне 2-3 години преди да се разболее сериозно. Храната е добре да е възрастни котки. Тя даже май се дава след 10-тата година. Но това важи най-вече за сухите храни, а тъй като аз не давах, не мога да бъда полезна с информация.

Междувременно Профи се е включила.  Wink

plqsak, честито на Мъро за взетия изпит!  Wink Много е важен!  Laughing Представям си като се дипломира докъде ще вирне нос!  hahaha

Тинтири-минтири, благодаря!  Hug Търпеливо го чакам да се отпусне, но започвам да се отчайвам вече.  Grinning

Цяла нощ бесня и игра. Дори беше светло, когато все още го чувах как играе. В момента, в който станах, се скри и няма сила, която да го измъкне от скривалището. Дори гладът не действа.  Sad Капките за нос и мехлема за око ги спрях на своя глава, защото съвсем откачи от манипулациите.  Sad

# 679
Танче, още малко. Ще свикне, гарантирам.  Hug

# 680
_Monster_ , да Сиско и Силвестър - едно и също нещо.

Танче, защо не опиташ от ония успокояващите Бахови есенции? И другото, което ми идва наум е да се пробваш дали няма да поиграе с лазерно фенерче.  Thinking Млад дивак е още, явно не е живял приютен, а само е бил хранен, така че сигурно ще му трябва повечко време за да свикне. Peace

# 681
  • София
Тaня67, много търпение трябва. Кой знае какво е преживял миличкият преди да стигне до вас.
С диви котки нямам опит, но подивяло и стресирано куче гледах преди време. А и агресивно беше. Минаха месеци докато се отпусне и започне да се доверява на хората. Но щом свикна с нас се превърна в най-гальовното и мило същество на света. Искаше да бъде гушкано и галено денонощно.

# 682
Да, аз също казах за Бъгче. Време се изисква, но после стана наистина размазващо гальовен.  Grinning

# 683
  • В най - голямото село
Момичета, много ви благодаря за споделеното и за съветите. Просто племеницата ми иска такава котка. Не държа да е с родословие или нещо такова. Искаме домашен любимец, но НЕ от Зоомагазин. Затова писах тук.
Сладурковците ви са ужасно сладки, да са ви живи и здрави дълги години!

# 684
  • на село
Monster, да е жив и здрав Цанко още дълги години! И красавицата Мортиша също!  Heart Eyes

Не сме давали имуностимуланти, но нашият котарак не е имал и подобни проблеми като грип и настинки. Повръщането с косми ли е? Ако е така - няма проблем. Но ако е бистро, провери как са бъбреците. Слабо място е, а с възрастта вероятността да заболеят е по-голяма.

Теглото май е нормално да спадне. И при хората е така. Мъро беше с около 1,300- 1,400 кг по-малко поне 2-3 години преди да се разболее сериозно. Храната е добре да е възрастни котки. Тя даже май се дава след 10-тата година. Но това важи най-вече за сухите храни, а тъй като аз не давах, не мога да бъда полезна с информация.
Благодаря за пожеланията! Много се надявам да излезе дълголетник, че не знам какво ще правя без него. Относно грипа - той не е боледувал никога, но беше дошла една котка до вратата, нашият си показа носа, колкото да се изподраскат - явно тя го е заразила. Аз съм виновна, защото често я храня и тя разбра къде живеем. После, разбира се, зарази и Мортиша, та мъжът ми една седмица разкарваше котки като линейка до ветеринаря. Малкото го изкара по-леко, но дъртьо явно вече не е с имунитет на млада котка. Относно теглото - той го намали постепенно преди 2-3 години - реших, че е от възрастта.
Повръщаното е с косми, да. Той не е съвсем късокосместа котка, абе много космИ има  Grinning

# 685
Здравейте.
Питах преди няколко дни за признаците ако един котарак е запушен. Обяснихте ми, че ходи често пък само по капка-две.

Ами аз наблюдавах вчера, онзиден. Не е по капка. Хубава топка си става. Но е неспокоен. Май не му харесва и храната. Прави опит да я зарие с лапата както правят когато зариват акано.

Май знам какъв му е зорът. Не харесва Аплаус, а в момента я меся с Роял Канин с идеята все повече и повече да намалявам РК. Обаче не става.

Тази нощ си спа спокойно. И в 5 часа ме събуди със скоци отгоре ми, за да му дам да яде. Е хубаво, ама яденето не му харесва. И пак започна концерта. Crazy

# 686
Защо ме търсиш, Морис е същия в последно време. От 5 започва да буди за ядене, чак ако не стана да му дам се ядосва и започва да бута всичко. Не ставам, не искам да се учи тепърва да яде в 5. Яде в 7, както винаги.

# 687
И моят напоследък иска яде като невидял. От студа ще да е.
Защо ме търсиш, ако си стават хубави топчета, най-вероятно е да недоволства и да е неспокоен, защото е гладен, а не иска да яде от новата храна. И ам моят хубостник го мъчих с Аплауз, ама той категорично ми я отказа. Смесвах я с роял канин, а той отбира и на сутринта в купичката само аплауз. Недоволстваше. Сега ще пробвам с друг вид храна.

А всички нови и стари попълнения са просто прелести. Направо ми взеха акъла. Прекрасни са. Искам още снимки на Ронката, а и сибирските котарачета не са никак за испускане. Тяхната мама да не се сърди, а да пуска снимки. И на Амур , Бела и Наско Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Таня, абсолютно сигурно е че ще се отпусне. Хич не се отчайвай, после няма да можеш да се отървеш от него. Есенциите на Бах според мене определено помагат. Само като ти ги правят специално кажи че са за животно (за тях се правят само с вода, а за хора се слага и няколко капки алкохол.)

# 688
Не мога да повярвам какви хора има! Жал ми е за котето и детето, че са попаднали на такива родители. Обърнете внимание на причината, поради която пухкавото коте се подарява.

# 689
 doh
Много е показателно за нивото на интелигентност на голяма част от поколението расло и пасло с чалга културата. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт