Хеликобактер пилори

• 152 463
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • На планетата земя
didona666,ти явно диета не пазиш.Нали разбираш,че даже и да се отървеш от хеликобактера(дай боже)гастрита остава,и си е нужна продължителна диета за да заздравеят пораженията по стомаха.Тази диета грозде и сурови плодове и зеленчуци изобщо не включва.Аз съм един месец след приема на антибиотици и все още много сериозно се ограничавам.Карам я на супи,препечени филии със сирене или кашкавал,ориз,картофи,макарони,фрешове от моркови,селъри,червено цвекло,ябълки.Настройвай се психически,че няма да е за кратко.Неволята ще ти помогне накрая-не се притеснявай-в началото и аз така,всичко хвърлях в устата си,ама сега е друго.....някои си мислят,че с диета от 5-10 продукта за 2 месеца ще умрат-не,за два месеца не се умира,може най-много да оздравеете....ама всеки сам си решава за себе си!Запиши се ако имаш възможност на някакъв умерен спорт,и това също много помага за справяне със стреса най-вече.Аз си купих и мултикукър,че не ми се занимава да правя по 5 вида манджи на котлона,отделно за мен и за семейството.Вземай се в ръце и оздравявай!

# 496
didona666,ти явно диета не пазиш.Нали разбираш,че даже и да се отървеш от хеликобактера(дай боже)гастрита остава,и си е нужна продължителна диета за да заздравеят пораженията по стомаха.Тази диета грозде и сурови плодове и зеленчуци изобщо не включва.Аз съм един месец след приема на антибиотици и все още много сериозно се ограничавам.Карам я на супи,препечени филии със сирене или кашкавал,ориз,картофи,макарони,фрешове от моркови,селъри,червено цвекло,ябълки.Настройвай се психически,че няма да е за кратко.Неволята ще ти помогне накрая-не се притеснявай-в началото и аз така,всичко хвърлях в устата си,ама сега е друго.....някои си мислят,че с диета от 5-10 продукта за 2 месеца ще умрат-не,за два месеца не се умира,може най-много да оздравеете....ама всеки сам си решава за себе си!Запиши се ако имаш възможност на някакъв умерен спорт,и това също много помага за справяне със стреса най-вече.Аз си купих и мултикукър,че не ми се занимава да правя по 5 вида манджи на котлона,отделно за мен и за семейството.Вземай се в ръце и оздравявай!
Аз спазвам доста строга диета в момента, само дето снощи се излъгах да ям грозде. Даже млечни продукти и кафе не консумирам, където не мога без тях. Особено без кафе ми е много трудно, защото в момента се чувствам много замаяна, а и съм с ниско кръвно, и ужас. Все ми се спи, неадекватно ми е. Пия някакъв ободряваш билков чай, но не ми върши работа. От 2 години съм на безглутенова диета, заради глутенова непоносимост. Правя си сама хляб в къщи от безглутеново брашно. Особено първата година я спазвах абсолютно стриктно.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 10:49 от didona666

# 497
  • На планетата земя
С кафето и аз имам голям проблем,ту го оставям,ту го подхващам,с ниско кръвно съм и без кафе ме заболява главата.Чайове билкови всякакви пия,ама не е същото.Прави си сутрин сок от селъри на гладно,много помага.

# 498
С кафето и аз имам голям проблем,ту го оставям,ту го подхващам,с ниско кръвно съм и без кафе ме заболява главата.Чайове билкови всякакви пия,ама не е същото.Прави си сутрин сок от селъри на гладно,много помага.
Селъри вдига кръвното ли? А не боли ли стомаха от него? Не мога на гладно да пия сокове, гади ми се. Трябва да ям първо.

# 499
  • На планетата земя
Селъри вдига кръвното ли? А не боли ли стомаха от него? Не мога на гладно да пия сокове, гади ми се. Трябва да ям първо.

Не вдига кръвното,а соковете са полезни само на гладно.Сокът от стъблена целина(celery)се пие продължително време всяка сутрин.Целината има хем антибактериално действие,хем противовъзпалително.Аз сега чета книгата на Антъни Уилям Liver Resque, и там се обяснява причината за много здравословни проблеми.Аз лично го пия малко по към обяд,тъй като сутрин тренирам,но гледам да е на гладно и според мен има ефект.Можеш ако искаш да се присъединиш и към групата във фейсбук ако още не си го направила,там също има много информация.
https://www.facebook.com/groups/274945369575824/search/?query=%D … mp;epa=SEARCH_BOX

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 11:26 от BUBA_k

# 500
и аз се подух от Хебака , обаче като го спреш , ще получиш разстройство и всички фекални маси ще си заминат.
За мен като човек , който е страдал от това заболяване се обедих , че диета му е майката! Бактерията причинява много наранявание на стомаха и диета до живот е задължителна! Без захар , глутен и т.н.

Аз дори и Банан да хапна пак ме дразни

# 501
и аз се подух от Хебака , обаче като го спреш , ще получиш разстройство и всички фекални маси ще си заминат.
За мен като човек , който е страдал от това заболяване се обедих , че диета му е майката! Бактерията причинява много наранявание на стомаха и диета до живот е задължителна! Без захар , глутен и т.н.

Изчисти ли ти Херликобактера Хебака?  Колко пъти го пи и каква схема ти даде х-н Димитров?

# 502
Аз ходих на контролен преглед тука в Белгия , по принцип , най-добрия тест е с тръбата , но отказах. Правиха ми дихателен тест и беше изчистен след антибиотиците. След това пих 2 пъти Хебак просто за да изчисти стомаха. Хебака прави стомаха хлъзгав и маха боклуците , чисти.
Сега нещо много важно. Професорката тука ми каза да не ям хляб , кроасани , сладки ! Глутен като цяло ! Той разрушава лигавицата на стомаха. Имам огромно подобрение заради диетата. Опитайте и вижте при вас как е , но хляба и сладката ужасно ме дразнят. Пия и Глутамин за да изгради лигавицата на ново.

# 503
  • На планетата земя
Аз ходих на контролен преглед тука в Белгия , по принцип , най-добрия тест е с тръбата , но отказах. Правиха ми дихателен тест и беше изчистен след антибиотиците. След това пих 2 пъти Хебак просто за да изчисти стомаха. Хебака прави стомаха хлъзгав и маха боклуците , чисти.
Сега нещо много важно. Професорката тука ми каза да не ям хляб , кроасани , сладки ! Глутен като цяло ! Той разрушава лигавицата на стомаха. Имам огромно подобрение заради диетата. Опитайте и вижте при вас как е , но хляба и сладката ужасно ме дразнят. Пия и Глутамин за да изгради лигавицата на ново.

Сега каква ти е точно диетата,би ли споделил ?

# 504
Такава , която да възстанови лигавицата на стомаха и червата. Никаква рафинирана захар, свинко , шунки , преработени меса не, пържено не , какао в никакъв случай , кола не, хляв забрави ... Хумус да, яйца , пуешко си хапвам , сиренце , царевично бискивитки или оризови вместо хляб. Салата цезар си хапвам на обяд, супички, Извара . На мен от ИПП ми се възтанови стомаха но не и червата ... хапна ли нещо от забранения лист и веднага спазми и разстройство. Пия кафе но следобед с мляко.

# 505
didona666 когато пиеш Хебака болките минават на7-10 ден и то постепенно, така се случи при мен. Всички преди това са "трепа ли" бактерията с АБ, и това сигурно е им помогнало, докато аз започнах с Хебак и след това с Флоравит, и сигурно ще стане по-бавно. Освен това трябва да правиш 12ч.глад, това е ако вечеряш в19ч. до 7ч сутринта не трябва да ядеш а само вода и диетата която е писал jojo07, пробвай ако не си я правила, и ще се почустваш  добре.

# 506

Изчисти ли ти Херликобактера Хебака?  Колко пъти го пи и каква схема ти даде х-н Димитров?
Не спирай Хебака,пии го,ще видиш резултата,явно много ти е увредена лигавицата,но нз защо се подуваш от него,на мен нищо ми нямаше

# 507
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

Хебак се пие, за да се избегнат АБ или се пие независимо от тях? Какъв точно е ефекта му?

# 508
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

Хебак се пие, за да се избегнат АБ или се пие независимо от тях? Какъв точно е ефекта му?
много е писано назад вза него,прочетете

# 509

много е писано назад вза него,прочетете

Аз изчетох всичко отначалото, но явно не ми е станало ясно. Аз така или иначе вече минах курс с АБ. Вчера ходих при личната с други притеснения и като стана въпрос за лечението на ХБ, тя съвсем спокойно отвърна: щом си пила АБ, значи се е изчистило и сега си гледай живота.
Като чета коментарите за видовете диети и избягването на определени храни, се чудя това по принцип ли е валидно или при всеки човек е различно. В началото като се сблъсках с проблема ХБ, едно от нещата, които четох относно храненето, е да се ядат много плодове и зеленчуци, защото те помагат за изхвърлянето на бактерията от стомашно-чревния тракт. Тук чета други мнения - това ме обърква. Аз например като ям грозде, банани, ябълки се чувствам добре, нямам болки или подуване. Хапвам доста неща и съм добре, кафе пия на пълен стомах и то с мляко, без захар. След приема на АБ, Улкамед, Хеликобаланс и ИПП стомаха ми спадна и вече не е твърд.
Единственото ми безпокойство в момента е странното усещане в главата и очите, което дори не мога да обясня, за да бъда разбрана. Говорих с племенницата ми, която е магистър по психология, и тя ми обясни, че когато човек е под огромен стрес, натоварване, изтощение, това резултира в психически и физически реакции на организма, и ако не се отхвърли стреса, не се намира време за почивка, релакс и приятни емоции, това ще доведе до дистрес, което води до трайни заболявания и увреждания. А хеликобактер атакува отслабен имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт