Хеликобактер пилори

• 152 470
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
  • На планетата земя
Kateritsa,дължината на лечението не се определя от нивото на хеликобактера.Така поне мисля,защото аз правих дихателен тест и там въобще няма цифри,само положителен(отрицателен)Докторката се колебаеше 12 или 14 дена схема да ми приложи,пих 12 дена два много силни антибиотика.А иначе ми каза да изчакам най-добре два месеца до следващия тест.

# 481
Катерица, поне месец след антибиотиците за изследване на фецес. Не всички антибиотици се пият 10 дни, различна е продължителността на прием, така че не се притеснявай.

# 482
Благодаря, BUBA_k и Нина!

# 483
Беше ми изписан Клацид 1 опаковка от 7 бр. - 1 път на ден /един ден по погрешка от стрес изпих 2/, и Тинидазол 3 опаковки по 4 бр. или общо 12 бр. - 2 пъти на ден, така приема на АБ беше за 6 дни. Не знам защо така е преценила. След това, гледайки календара, ми каза да пусна фецес на определена дата, която беше 1 седмица след като свърша приема на Еманера. Ще лудна, ако тези детайли са поради недоглеждане, немърливост или некадърност. Уж лекар с препоръка. Някой от Пловдив може ли да сподели при кой гастроентеролог се е лекувал и в коя лаборатория е правил фецес.
Е, тя все пак ти е изписала за 7 дни, но ти си взела единия ден двойна доза. Значи си завършила курса успешно, споко Grinning Yum Друг е въпроса дали са точните антибиотици за твоя шам, но ще го разбереш след теста на фецес. Само не пий до тогава никакви пробиотици, Ипп и ензими, че ще ти заблудят теста.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 19:02 от didona666

# 484
  • На планетата земя
Аз за пробиотиците даже не знаех,колко време преди теста се спират те?

# 485
Да, дават фалшиво отрицателен тест. Правила съм си доста експеримети с тестове. За пробиотиците поне 2 седмици преди теста трябва да се преустановят, както ИПП и ензимите.  Но най - достоверно е ако 1 месец не се пие нищо.

# 486
Беше ми изписан Клацид 1 опаковка от 7 бр. - 1 път на ден /един ден по погрешка от стрес изпих 2/, и Тинидазол 3 опаковки по 4 бр. или общо 12 бр. - 2 пъти на ден, така приема на АБ беше за 6 дни. Не знам защо така е преценила. След това, гледайки календара, ми каза да пусна фецес на определена дата, която беше 1 седмица след като свърша приема на Еманера. Ще лудна, ако тези детайли са поради недоглеждане, немърливост или некадърност. Уж лекар с препоръка. Някой от Пловдив може ли да сподели при кой гастроентеролог се е лекувал и в коя лаборатория е правил фецес.
Аз в Пловдив се лекувах, мъж беше, обаче не му помня името. Накара ме да вляза в Каспела за да ми правят гастро, уж 3 дни в четвъртък, накрая в понеделник едва ме изписаха, защото събота и неделя доктори няма. Държаха ме на системи, все едно съм на умирачка. Някаква "кукла" на рецепция, която ми говореше на ТИ, ме кара да ходя да си доплащам някакви пропуснати дни осигурителни, а нямала право, защото една година назад имах платени здравни. Фацес дори не знам какво е. Писаха ме с хроничен гастрит, аз така повече и на лекар не отидох. Диета сама си назначих се доизлекувах.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 09:35 от adelinda

# 487
Да..., наясно съм как "добре" лекуват в Пловдив

# 488
Поне в Каспела е като в хотел, само  WiFi няма.

# 489
Аз в Пловдив се лекувах, мъж беше, обаче не му помня името. Накара ме да вляза в Каспела за да ми правят гастро, уж 3 дни в четвъртък, накрая в понеделник едва ме изписаха, защото събота и неделя доктори няма. Държаха ме на системи, все едно съм на умирачка. Някаква "кукла" на рецепция, която ми говореше на ТИ, ме кара да ходя да си доплащам някакви пропуснати дни осигурителни, а нямала право, защото една година назад имах платени здравни. Фацес дори не знам какво е. Писаха ме с хроничен гастрит, аз така повече и на лекар не отидох. Диета сама си назначих се доизлекувах.

# 490
Фецес се нарича изследването на изпражнения за наличие/липса на бактерията. Още изчаквам да мине време преди да го направя. Моя позната 2 пъти в годината влиза в Еврохоспитал в Пловдив за гастроскопия и проследяване на атрофичен хроничен гастрит. Вчера ми каза, че имало по-нова апаратура и правели гастроскопия вече за 1 минута, но пак те "хоспитализират" за 3 дни заради това. А ако искаш упойка, си я плащаш. Аз засега не смятам да се "хоспитализирам", за да ме прегледат за няколко минути. Ще направя фецес и ще спазвам диета. Стомахът ми вече не е подут, нямам къркорене, след хранене не ме боли или слабо. Надявам се на отрицателен резултат и добро развитие след това. Пожелавам същото и на всички!

# 491
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

# 492
Кал сте със зъбите

# 493
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

Ако и третата опаковка Хебак не ти убие Хеликобактера, значи не действа. Те не са и евтини, 90 лв е шишенцето за 1 курс на лечение. Но, ако си правиш тест по време на пиенето на Флоравита може би да заблуди теста. Аз го пия 2-ри ден Хебака и ми се поду тялото, а болката ми горе в дясно под ребрата се засилва, та да видим. Уж спазвам някаква диета. Но преди малко ядох грозде и болката се засили. Поръчах си качествени тестове за Хеликобактер от една лаборатория, нямаха количествени. Другата седмица като пристигнат ще си направя един да видя как е положението, въпреки че ще е по време на приема на Хебак.

# 494
Ами никаква диета не пазиш явно, щом си яла грозде.

Общи условия

Активация на акаунт