Професионални серии за коса - тема 95

• 57 250
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
FreakOnALeash, не е гот това с косопада, но се овладява.

Аз ползвам често на едно миене и двете ампули на Напура - и стамиген и анаген. Стамиген стимулира фоликулите и новите израствания, а Анаген подобрява вече израстналите коси. Класиката е да ги съчетаеш с шампоан на същата марка - те си имат такъв за израстване

Техните ампулки работят, обаче, и без да ги съчетаваш с шампоана.

А защо не опиташ първо да спреш косопада с ампулите за косопад? Ползвах тези от линка по-долу и 2 ампули за 4 нанасяния ми бяха абсолютно ок, за да спра есенния косопад (и витамини, де)
Скрит текст:
http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura-t|2-energy-post-terapiya-protiv-silen-kosopad-za-normalna-kosa-1br-h-8-ml

Harpalike, много благодаря! bouquet Чудесно ми звучи комбинацията на двете ампули и шампоана, ще пробвам. Ще помисля и за Аминексил, въпреки че не знам дали има смисъл при положение, че белята вече е сторена... Tired Редкатирам се - видях, че си ми пуснала линк към противокосопадни на Напура, ще разгледам и тях  Hug

# 631
Вив, аз балсамът Тен нямам, но шампоанът и маската са ми от Енцо, ако не бяха ок, бих познала, защото макар отдавна да съм ги ползвала аромата им е специфичен и се запомня, съдържанието им е напълно наред, за балсамчето нямам лични впечатления, на ш и м се отварят отгоре опаковките, като на маски на Керастаз.
Купувам от години / от 2012г./ и козметика за коса, лице и много парфюми и гримове, всичко от Енцо. Купувам и от Фю, HQ, БютиБей / и други и други Crazy/, база за сравнение имам, защото обикновено едни и същи неща взимам от там, където е по-изгодно, до момента не съм попадала на менте от енцо, от личен опит това.
BBeLLa , аз във фейсбук следя ЛП-България и там на снимки е само бялата ампула, но в тубата на клипчета има и другите https://www.youtube.com/watch?v=BdvudJ470fg и знам ли, може би при нас е само бялата... Thinking .
Аз я имам бялата, но се чудя с червените ш/м или със сините да я сложа.

# 632
  • София
Виви
Не съм поръчвала от Ензо Тен. Когато ги ползвах преди време ги купувах от фризьор или приятелка ми ги носеше от Америка. Преди да си разделим шампоана от 1 литър от амазон съм поръчвала  от английски сайт. Сега маската я взех от Арлен. Честно казано се съмнявам да е менте. Иначе и на мен понякога са ми пристигали смачкани кутии от Ензо. Ако си спомняш коментирах,  че има промяна в маската (стария и новия вариант) като новата е по-гъста.  Преди не е имало картонена опаковка на продуктите. Тя е нова. Пробвай го и сподели. Виж го как мирише - аромата трудно се фалшифицира.

Я, цветните ампули Про Файбър не съм ги виждала досега.

Цветните ампули са салонната терапия, а белите поддържащата терапия за вкъщи.

# 633
О, значи така било за ампулките...Магнолия  bouquet

И забравих да кажа-Мацата , при мен Алтерна за блясък не даде обем,анти фриз още не съм пробвала, но и те не са за обем. Аз бих заложила на това, което Илли е показала, защото е от хайверните и е с точно такава насоченост.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 14:13 от setony

# 634
Бела, много ми харесва косата ти! Най-вече, когато е изправена, най-плътна стои и цветът там изглежда най-еднороден и блестящ.  bouquet

Момичета, досега не съм използвала дълбоко почистващ шампоан, за да измия силиконите от косата си и тя доста се къса. Мислите ли, че може да се дължи на това ?
Не. Силиконите са повърхностно активни вещества и нямат роля в структурата на косъма, а единствено в неговия визуален вид.

# 635
  • София
Благодаря ви момичета, успокоих се, не че много се бях притеснила, ама да си питам Hug
Магнолийка, мирише си на Тен, да. И аз не мисля, че е менте, само кутията ми е странна, с това странично отваряне, та затова се озадачих  Crazy

Виви

Цветните ампули са салонната терапия, а белите поддържащата терапия за вкъщи.

Ето, на който салона му е вкъщи, не знае салонните терапии  hahaha
Благодаря ти  Hug

Фрикче, аз също мисля, че най-добре да заложиш на Напура, шампоан и ампули против косопад.  Hug

# 636
Растежите ги отдавам на серума за растеж на Алфапарф. Имам го от лятото, но ччак сега започнах да го ползвам редовно.

Може ли да разкажеш по-подробно за този серум? Как го усещаш на скалпа, утежнява ли, аромат, консистенция, колко често и по колко нанасяш, как се справя с обема - сплесква или придава...Ще припомниш ли каква е косата ти?
От доста време му се чудя  newsm78
Моята се омазнява по-бързо в корените и ме притеснява да не омазни допълнително.

Ползвам го 2 пъти в седмицата, но не по обичайния начин.  Първоначално слагах в корените след баня, но ако прекаля с к-вото усещам корените си като мръсни и на другия ден са ужасни. Ако сложиш съвсем малко всичко е ок и дори придава лек обем. Но не знам от малко ще има ли ефект и затова започнах да нанасям по-голямо к-во от серума преди баня. Нанасям сутринта и след няколко часа отмивам или пък преспивам с него. Аромата е малко по-силничък, тежък и парфюмен, но вече му свикнах.. Като консистенция е като малко по-лепкава водичка.
Моята коса е руса  и съответно изтощена. Въпреки, че като за толкова често боядисвана коса е добре. Mr. Green
Накратко казано щом ти се омазнява по-бързо в корените ща трябва да го ползваш като мен иначе няма да ти се отрази добре.
 Hug

# 637
BBeLLa,на първата снимка косата ти е едно към едно като на моя позната ,чак те заподозрях  Mr. Green  Прекрасно е оформена на последните  снимки  Wink

Mr. Green Да не се окаже, че съм същата твоя позната, а тук си пишем под разни никове... Joy

Преди, когато се боядисвах черна, косата ми беше почти до кръста и два пъти по-гъста. ooooh!
Ти си слабичка за разлика от моята позната  Peace Mr. Green Пък и не си от Варна,доколкото се сещам  Wink

# 638
  • София
setony Цветните ампули се водят т.нар. рестартираща терапия, която се слага в салон. Ако се поръчва от Ензо е добре поне 2, а най-добре 3 момичета да си ги разделите, защото се слагат през около 1.5-2 месеца.

Аз искам набързо (надявам се  Mr. Green) да споделя за последното ми измиване с ДПШ, който имам от Белисима  Heart Eyes и който премахва поликватите и силиконите напълно от косъма. Съчетах го с терапията на Grow gorgeous и резултата беше много неочаквано интересен.  Heart Eyes

Вечерта влязох да измия с ДПШ. ( той не е от тази серия) Измих два пъти, като първия сложих по-голямо количество, а втория съвсем мъничко. Шампоана е много измивен,   косата става изключително твърда, абсурд е да прокарам пръсти в нея. Просто сякаш остъргва косата, уплътнява я и усещането е за силно почистване. В същото време не дразни скалпа, защото е абсолютно натурален. След като излязох от банята подсуших внимателно с мека кърпа и нанесеох на скалпа от 10 минутната  скалп терапия преди измиване на Grow gorgeous. Това, което ми харесва при нея е, че макар да се води 10 минутна производителите са посочили, че може да се стои колкото човек пожелае. Тя съдържа витамини, биотин, кофеин, етерични масла и нискомолекулярна хиалуронова киселина. Мирише силно на сладка мента, като дъвка, охлажда приятно скалпа, после се усеща леко затопляне от нея. Нанесеох я на влажен скалп и масажирах добре (последното не беше много лесно, защото косата ми се беше доста заплела от ДПШ ) След това по цялата коса разнесох нощната терапия на Grow gorgeous. Тя е много приятно и финно ароматизирана, не много гъста, но не и рядка. Нанесеох по-голямо количество за да по разплетена косата след ДПШ и усещането ми беше, че косата се уплътни сякаш. Терапията съдържа нискомолекулярна и високомолекулярна Хиалуронова киселина,  палмово масло , пречистени гъби и амазонски акай бери. Това което ми харесва е краткото упътване за начина на приложението й  Grinning " Сложете върху косата щедро количество от маската. Сложете кърпа върху възглавницата. Легнете. Събудете се. Отмийте.  Сега излезте и на карайте хората да ви завиждат"  Joy
Същото направих и аз (е, почти)  Mr. Green Легнах си и на сутринта косата ми беше изсъхнала и рошава, но тъй като нямаше да излизам - щях да работя от вкъщи реших, че няма смисъл да отивам още - никой няма да ме види и няма кой да ми за види  hahaha Все интерес на истината косата изглеждаше доста добре и без да я измия. Е личеше, че има продукт по нея, но сресана  и на кок  спокойно можех да отида и в Мола  Mr. Green
Затова останах до вечерта с неотмита  маска.  Вечерта влязох да измия с хиалуроновия шампоан от серията. Той освен хиалуронова киселина и биотин съдържа аминокиселини, противен,  витамини от Б групата и кофеин. При отмиването на нощната терапия косата стана толкова мека и гладка, че направо ми идваше да не мия повече, а да я оставя така (най-вероятно ще опитам и този вариант някой път), но нанесеох шампоана. Той мирише също много леко и нежно и прави хубава пяна. Мих само веднъж за да не премия косата след ДПШ измиването. След шампона косата беше толкова гладка, че все едно измива маска, разнесох с четката лесно и бързо и преминаха към балсама от серията. Нанася се обилно и върху скалпа. Съдържа същите съставки като шампоана. Въпреки, че вече веднъж го бях ползвала отново се изненадан от него. Той мирише малко по-различно - улавям лек карамелен аромат. Сложих в шепата  количество около два ореха и нанесеох на косата.  Ето тук отново ме изненада  Mr. Green При нанасянето косата се втвърди изключително много - като след Ботокс ампула на Лореал Фиберсетик, само че в пъти засилено усещането. Като стъклена стана косата.   Shocked  Постоях около 10 минути и отмих. Косата беше много, ама много плътна. Твърдост имаше, но пък не ми попречи да разрешава спокойно с четката.
За да усетя правилно ефекта от продуктите - на влажна коса сложих в корените само серума за скалп след миене от същата марка и малко количество масло от Златна роза на O'right. Косата не се омекоти въобще от него - сякаш нищо не бях сложила. Стоеше плътна, дори и мокра и твърда. Не суших с сешоар.  Оставих косата да поизсъхне сама и си легнах с леко влажна коса.
На сутринта като станах първото нещо, което направих беше да си пипнах косата. Е, не мога да ви опиша усещането. Как се описва едновременно гладкост и твърдост  Joy Обема ми беше двоен и троен, косата на опашка също се усещане много плътна. Блясъка беше много силен. Направо бях така  Shocked Shocked Shocked
Разресах  косата, тя се приглади,  но не загуби обем и усещане за плътност. В корените и малките къси кичурчета около лицето бяха леко фризи и къдрави, но по дължините го нямаше това фризи усещане, с изключение малко в крайчетата, най-вече там, където има последни следи от омбрето. След няколко часа косата постепенно се промени, започна да омесва и да се приглажда повече. Днес ми е четвърти ден след измиването и косата изглежда напълно чиста, с добър обем и плътна.
Тази марка много ме впечатли и ще пробвам и други техни продукти. Не знам дали е професионална, навярно не е , но цените й са за такава, а резултата от използването й надминават много професионални. Смятам, обаче, че серията разкри пълния си потенциал след измиването с това ДПШ,  което освободи място на хубавите съставки от серията. Мисля така, защото и още веднъж съм ползвала тази серия - като я купих и резултат беше подобен, но далеч от този, който се получи сега.

Надявам се, че не съм ви досадила, но просто исках да споделя възхищението си от тази серия  bouquet

# 639
Магнолия,много интерсно,благодаря за споделеното  bouquet Аз лично не харесвам ДПШ които са агресивни чак до такава степен.Струва ми се че просто продуктите които си ползвала са хубави и класни и оттам идва УАУ ефекта на другия ден!Ако ги пробваш без ДПШ ще разберем дали е така  Hug
И за да не се объркваме тотално,нови и стари членове на темата кажете ВСЕКИ ДПШ ЛИ ПРЕМАХВА НАПЪЛНО силикони и поликвати?Защото мислех че е така,до този пост на Магнолийка  Hug

# 640
Бубе, не само всеки ДПш, а всеки шампоан с нормални сулфати в състава премахва силиконите, поликватите и всичките там "страшни" съставки  Mr. Green

# 641
  • Стара Загора
Вивиан,аз нали си взех сега шампоана,балсама и маската от енцо,и шампоана и балсама са в еднакви шишета и кутии и двете се отварят по един и същи начин отгоре,а маската е като картонена кутия както маските на керастаз и тя се отваря така.....да не би да е разлепена кутията отстрани просто,надписа на кутията как е на дължина ли или вертикално.....не мисля,че е менте все пак де Hug

# 642
Фрей  Hug и аз така си мисля.Няма по-почистващ ДПШ ,но има с по-меко действие или по-остъргващи по-скоро...Мен тези съставки не само не ме плашат,ами си ги и търся в съставите!Косата ми пристрастена явно към тях,става по-хубава  Mr. Green

# 643
Здравейте, мили дами! От една година ползвам ПК, чета ви редовно, трупам опит и много се забавлявам с вас, но все още нямам самочувствието на достатъчно веща по въпросите, затова никога не съм се включвала. Сега обаче бих искала да получа малко информация и съвет. На 01.12.2015 направих поръчка за първи път в HQHAIR и все още нищо не съм получила. Пратките от коя куриерска служба се доставят и как бих могла да проверя пътя на пратката. Досега съм пазарувала от други чужди сайтове и никога не съм имала проблем. Извинете ме, че не е по темата, но не зная към кого да се обърна.

# 644
Кристи пратките отиват в пощенския клон по местоживеене,получаваш известие в пощенската кутия.Няма куриери. Hug

Магнолия... Embarassed  Heart Eyes Винаги много запленяващо описваш продукти и действието им..Аз все си мечтая за нещо Уау ама до сега,нищо сякаш не ме е оставяло ''без думи''Ама не се отказвам де  Grinning Апък и то на твоята прекрасница май всичко и харесва Shocked

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 16:13 от melina565

Общи условия

Активация на акаунт