Професионални серии за коса - тема 95

• 57 341
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Препоръчайте олио кристали за тънка, финна коса   Praynig
Олиото на Марокан Mr. Green Дори това за всеки тип коса, а не light варианта е много леко.
Също олиото на Keune so pure, лекото (другото не съм пробвала), при мен е страшно лекичко, даже се чудя защо го взех Grinning но много обичам аромата на продуктите от серията.  Flutter
Също леко е класическото олио Митик на Лореал проф.

Момичета, някоя някога да е пробвала smoothing крема Наши арган стайл? Ако някоя го има даже и би разменила нека ми пише, имам добри предложения за него, че ми е страшно любопитен дали е подобен на мароканския, но не ми се купува за момента, затрупах се с продукти. Blush

# 286
  • София

Аз сега се опитах да сметна по снимка и площ. Концентратите са по 12 мл. и празното пространство ми се получи, че може да побере 5 мл. Ако ми е правилна сметката, един бустер би трябвало да стигне за 24 концентрата. Но дали е така, дано някой запознат се включи. Някак си шестото ми чувство подсказва, че един бустер е за 12 концентрата. Чудя се на бустера Дисциплин + всички концентрати...  Mr. Green

Тъкмо си получих буустер Дисциплин от новите и нов концентрат Пикселист.
Имам и от старите концентрати, но взех и от новите един, за да имам да си пресипвам старите, ако се наложи, за да ги ползвам с новия буустер.
Наистина има доста празно място в концентрата и поне 3-4 мл буустер ще влязат. Реално половината бутилка е празна.
Не съм гледала още клипче как се ползва, че съм на работа  Grinning

Редактирам се: На опаковката на буустера отзад си пише, че една доза е 6 мл (Automatically delivers 6ml dose)

# 287
Момичета, експлозия на кортекса само от протеин е невъзможно да се получи. Няма да се впускам в подробни обяснения, защото ще стане твърде дълго, но накратко - сухотата от протеин може да подпомогне късането, но кортекса може да се увреди само при вече много увредена кутикула. Всички мисля знаем, че кортекса е сърцевината и най-вътрешната част на косъма. Протеините действат в кутикулния слой, не проникват по-дълбоко. Единствено ако повърхностния слой е увреден в по-голяма степен, протеинът може да подпомогне счупването на кортекса.

Изправянето с кератин е колкото полезно, толкова и вредно. Действа малко на принципа със силиконовите продукти, а именно - много хубаво не е на хубаво  Grinning Топлината използвана при т.нар. "запечатване" на кератина в косъма, едновременно добавя протеин, но и отслабва естествените връзки на косъма (да, точно онези връзки, които Олаплекс възстановява). Което накратко означава следното: косъмът се уплътнява и реконструира, запазва новата си форма до определен брой измивания на косата, след което бавно се "съблича" и остава само по вече отслабеното си тяло, което се изтощава по време на самата процедура. И в крайна сметка се влиза в един порочен кръг. Това е като ноктопластиката - естествения нокът се изпилява за да се изгради отгоре по нов начин. Ех че го обясних ама  Laughing

Лекси  Blush Hug

# 288
Момичета, ползвали ли сте хидратиращия крем на Мороканойл? Искам да разбера, дали отнема от обема и дали смачква прическата.
Да аз. Не ми отнема от обема и не ми смачва, а аз искам отнемане от обема по дължините. Много харесвам този крем. Ползвам го като финиш с цялата хидратираща серия на Марокан и четката за изправяне плюс олиото им накрая.

# 289

Редактирам се: На опаковката на буустера отзад си пише, че една доза е 6 мл (Automatically delivers 6ml dose)

Еее, мерси! Значи горе-долу правилно съм го сметнала. И става, че един бустер е за 20 концентрата. Simple Smile

# 290
  • София
Да Crazy Излиза даже значително по-изгодно от предишните бустерчета.

# 291
lusia_,на Biosilk,аргана на Чи,Вела sp луксойл,Мароканойл двата варианта  Peace

# 292
Момичета, ползвали ли сте хидратиращия крем на Мороканойл? Искам да разбера, дали отнема от обема и дали смачква прическата.

Аз също съм го ползвала и съм много доволна. Обема не ми го отнема. Освен това хидратира доста добре, даже приятно оформя чупките на чупливата ми коса.  Peace
Също така и аромата е приятен. Мисля, че се запазва сравнително дълго.

# 293
  • София
А старите бустерчета на Керастаз, дали ще продължат да се продават?
На мен определено не ми се затварят толкова пари в новите големи бустери. Може би да 2-3 месеца си слагам концентар и евеннтуално! бустер.

# 294
  • Paris
Здравейте, момичета! Моля да ми препоръчате шампоан и балсам на Лореал Професионел! Косата ми е суха, но не много, боядисвам я всеки месец. Искам нещо, което да я оставя чиста, но не прекалено подхранена, което ми дава усещането за мазна коса. Ползвам в момента Витаминоколор, но искам да сменя. Ако имате предложения на други марки, ще ви бъда много благодарна!
 Peace
Ако държиш на Лореал препоръчвам Иноа-шампоан+маска.Ползвала съм почти всичко и това е най-доброто според мен.Пази и избистря цвета,дава хубава хидратация,блясък.Шампоанът е супер гъст,мек,щадящ,пени се много.Маската го допълва идеално.Ароматът на серията е малко особен,но се свиква(зелен чай с лимон нещо такова).
От други марки предложения:
-Вела СП Хидрате ш+м(балсам)-лека хидратираща,много приятна серия
-Вела СП Шайн ш+м(балсам)
-Вела Брилянс ш+маска за плътен косъм
-Вела Ейдж Рестор ш+м
-Вела Енрич-хидратиращ шампоан за обем за тънък косъм(мек и нежен)+маска енрич за плътен косъм
-Кюн Витал нутришън-балсам.Шампоанът е силен,може да ти дойде в повече.Ако си руса-идеални.
-Керастас Бейн сатен 2+маскинтенз за плътен косъм
Има и още за тези се сещам в момента.От нито един от тези продукти няма да има омазняване и утежняване,а чиста коса,приятно хидратирана,с блясък.
Последно време съм много доволна и от шампоан за обем+изглаждащ балсам от бамбуковите на Алтерна.Много нежни продукти,косата се усеща по-плътна и добре хидратирана,блясък доволно.Балсамът обаче заминава доста бързо,косата ми го изяжда направо.Успях да пробвам повечето серии,тези продукти в комбинация ми се отразяват чудесно.

Супер, колко много предложения! Много, много ти благодаря tyzarka bouquet Hug

# 295
Aз четох упътване как се ползват новите бустери на Керастаз и там пише:
"правилната доза бустер се смесва с концентрата (6 мл)"
И си мисля да не би да трябва концентрата да е 6мл, понеже бустера сега е повече?

Аз пак да питам каква е ботокс маската на Лореал и с какъв шампоан е правилно да се ползва? Може ли и с хидратиращ или маската е по-скоро протеинова? newsm78 newsm78

# 296
  • София
На упътването на бустера пише 6 мл. А и това automatically delivers ме навежда на мисълта, че е за бустера, защото концентрата няма такава функция. Концентратът е 12 мл.

Ботокс маската съм я ползвала само с ДПШ и протеинов. Ама не я харесвам, някак ми замазва косата.

# 297
  • Пловдив
Благодаря за отзивите за хидратиращия крем. А може ли да го сравните с този на Алтерна? Имам него, но не съм много впечатлена и се чудя, дали да не пробвам на Мороканойл.

И да попитам в какъв ред използвате финишите - например кое първо да сложа олиото или крема? Също имам спрей за блясък на Кюн, Термото на Sexy Hair и Микромиста на Алтерна.

# 298
Илли, благодаря... Аз имах тази за тънка коса и ми бе добре, сега взех за гъста и твърда и някак друга ми се струва, не се разбирам нещо с нея- разхвърчава ми косата... Thinking
А другото което ме учуди е, че пишеше в упътването, че концентрата и бустера не се изплакват... А ние тук всички ги ползваме май с изплакване или аз греша?  #Crazy

# 299
Ботокса и аз не го харесвам, нито ампулите, нито маската. Никакви са ми.

Вчера мих с ДПШ и лилавата секси маска пак. Ми хубава ми направи косата, доволна съм от нея. Трябва да я извадя отпред и да я ползвам по-често.
Суших сутринта(още ми беше леко влажна косата) с термото на секси хеър и четката Ровента.

Експлозии и аз имам  Mr. Green и то само на 2 кичура само- зад ушите  Rolling Eyes няма идея защо. Мислех, че е от многото протеинови серии за продължително време. Хващам ги с ножичка и пак се появяват след време, но никъде другаде  Mr. Green Напоследък са по-малко  Laughing
Сега пия и разни добавки, но не се движа, нямам време и енергия, а трябва  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт