Шеста тема на чакащите

• 582 971
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 515
Ох, не исках да го пиша, обаче толкова коментари вече написани неграмотно, а претенциите високи..ц, ц, ц.

Посочете какво е написано неграмотно, о най-високомерна сред непретенциозните.

# 1 516
Няма значение, дали са написани грамотно коментарите.
Важното е, че ги има.
Иска се не малка смелост да пишеш в такава тема.

# 1 517
Spring is my season - Виждам , че искате да го напишете и сте го написали .Заяждате се определено .На кой какви са му претенциите, вас не ви засяга .Определено избивате комплекси.

# 1 518
Момичета, нека не спорим и не се притесняваме една друга, както и да не се осъждаме. Тук всяка една е търсила помощ и подкрепа.

# 1 519
Не исках да прозвучи като заяждане и не съм го целяла, но определено правописа и пунктуацията ми избодоха очите.
Колко коментари имаше за това, че децата са си деца и както ги възпиташ-такива ще станат, че не генът е определящ. Но за някои хора е важно кожата да е бяла, очите да са сини...това за мен е много повърхностно разсъждаване!

# 1 520
Нека за теб да е повърхностно, но не го натрапвай. Всеки има право и знае, защо има определени критерии. Не се заяждам, с най-добри чувства пиша.
Слещала съм семейства с осиновено дете, в които контрастът е толкова ярък, че хората по улицата се спират да се обръщат, децата в детската градина се подиграват.
Има семейства, които отиват да живеят в чужбина и там контрастът не е важен.
Но друго е важно тук - не може да натрапваш собственият си светоглед, като осъдителна критика.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 20:13 от Анонимен

# 1 521
Точно така. Много по-добре го написахте, отколкото аз бих могла. Благодаря за което.

# 1 522
  • В градината...
Аз само исках да напиша - ако не сте готови в дома си да отгледате циганче, не го правете. Никой никого няма право да съди. Ако някой го е приел, негова си работа. За друг това може да се окаже жизненоважен проблем.

# 1 523
  • при него
Никой никого не съди и моля, не се нахвърляйте на Спринг. Всеки може да прочете и да направи изводи. Някой пише, че е чакал дълго и тези, които са чакали по-кратко, обясняват. Какво лошо има в това?
Писа се вече многократно, ситуацията е такава, че почти всички дечица не са с Български произход и не са 100% здрави. И тук никой на никого не е казал, да осинови непременно болно дете от ромски произход (ужасно грозно звучи!). Просто се предлагат различни гледни точки. Ако Бебу и нейното семейство не са готови на компромис, никой не ги съди, но ще трябва да приемат, че чакането ще е дълго, а може би и безкрайно. И за това не е виновна системата. Много постове има, а и в отчетната тема се вижда кой за колко време и колко предложения е получил и това са факти. Има може би доза късмет и Божа работа Simple Smile
От друга страна обаче, всичко което ни се случва е резултат от нашите лични избори и ако нещо в някаква посока от живота ни не върви така както бихме искали, най-разумно е да погледнем навътре в себе си. Аз от всички Мами, които съм изчела тук, не съм видяла нито една, която да съжалява, а всички са споделяли кой с какви съмнения се е борил и какви компромиси е правил. Най-важен е крайният резултат.
И моля, спрете с това " циганче". Има много хора, които бихме могли да наречем "цигани по душа" и това е много по-страшно от расова принадлежност. Всъщност даже си мисля, че няма такова нещо като циганска раса, затова и не е съвсем коректно, на което и да е дете, да се даде подобно определение. Ромски произход е съвсем друго, това е произхода, който има едва около 20% влияние върху развитието, всичко останало се определя от средата и възпитанието. Има Мами тук, на които винаги съм се възхищавала, като чета колко усилия полагат и какво успяват да постигнат. За техните деца ромския произход ще бъде просто далечен исторически факт, а не жизнеутвърждаващ принцип и самоопределение. За тях мога да кажа само, Поклон!!!

# 1 524
Speed Queen, много добре написано!

# 1 525
Всяко семейство прави изборите си. Апелирам да се въздържаме към остро критикуване и осъждане.
Темата, ако не се лъжа е за взаимопомощ.

# 1 526
  • гр. София
Нека за теб да е повърхностно, но не го натрапвай. Всеки има право и знае, защо има определени критерии. Не се заяждам, с най-добри чувства пиша.
Слещала съм семейства с осиновено дете, в които контрастът е толкова ярък, че хората по улицата се спират да се обръщат, децата в детската градина се подиграват.
Има семейства, които отиват да живеят в чужбина и там контрастът не е важен.
Но друго е важно тук - не може да натрапваш собственият си светоглед, като осъдителна критика.

Това говори зле за обществото и манталитета на хорта! Нашето дете е с мургава кожа и тъмни очи, със съпруга ми сме светли и синеоки и какво от това? Никой не си е позволил коментар пред мен относно този факт. Имам приятели, които са българи, а са доста мургави. Хора, цвета на кожата е най-малкия проблем за който си струва да се тревожите.

# 1 527
Имах какво да кажа, но реших да си замълча, за да не наливам масло в огъня,  но muna_v даде пример със собственото си семейство и в коментара си каза нещо много вярно, а именно, че това говори зле за обществото и манталитета на хората! Ами това е всичко, няма нужда от повече приказки.

П.П.: muna_v и други осиновители, които отглеждате по-мургави деца, искам да ви изкажа признателността си, защото в нашето общество това е рядкост, а е грехота да отхвърлиш едно дете, заради цвета на кожата му! Може детето да е талантливо, добро,  любознателно, но да няма шанс в този живот само защото е по-тъмничко, което е много жалко! Така че още веднъж, muna_v и всички други, поклон, че сте прозрели кое е "истинското, защото то е невидимо за очите" (както се казва в една много хубава книжка) и успех!!!

# 1 528
Надмениченето и да слагането част от майките на пиедестал на расов принцип е непривлекателно.

# 1 529
Къде видя да съм надменна? Стига сте търсили под вола теле! Анонимен, не се фиксирай върху мен! (Щях да сложа накрая "моля", но ще си кажеш, че се правя, че "надменнича". В какъв свят живеем?! Откога културното държание и обноските са високомерие и надменничество?! 😕)

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 23:59 от Spring is my season

Общи условия

Активация на акаунт