Шеста тема на чакащите

• 582 573
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 2 355
Преди 5 години в София, съветите бяха всеки четвъртък.
Нашето писмо го бяха пуснали още на следващия ден - петък, в пощата ни дойде в събота.

# 2 356
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Сега погледнах - при вторто ни предложение е пуснато в петък. А аз то взех 10 дни по-късно... Че работата ми не позволяваше да стигна до пощата....

# 2 357
Трите съвета, от които сме получавали предложения, заседават в различни дни от седмицата. По реда на получаването - четвъртък, сряда, петък.
В писмото за предложението, което отказахме, датата е упомената. За другите знам от социалните на място.
И трите писма са изпратени на следващия работен ден и са получени на по-следващия.
Две от писмата са получени през лятото - юли и август, така че явно единна регламентирана почивка няма. Разбира се, и хората, съставляващи съвета, също имат право на отпуск, та все някога трябва да излязат в такъв и може би на различните места по различно време има някакви паузи.

Цвете, как си имала това търпение? Представям си как си била на нисък старт през цялото време.

Аз за първото помъкнах цяла компания дечурлига към пощата в събота по обед. За други писма, получавани около процедурата, също съм бързала веднага да ги взема, че нали... не се знае откъде ще излезе заека.
Писмата за второто и третото предложение ни бяха донесени направо на адреса от пощальонката.

Сега като се разрових, установих, че получените писма за вписване в регионалните регистри при първоначалното ни регистриране са били всичко на всичко четири. Плюс от нашия град. Това - преди 4 години. Сега и толкова няма, вероятно. Не че има нужда, според мен, де.
При подновяването вече само от тук.

Не знам знак ли е било или по-скоро съвпадение, но двете ни дечица са от два от тези градове, които първоначално са ни уведомили за регистъра.

# 2 358
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ами нямах търпение и вътрешно знаех, че е това, обаче физически беше невъзможно... работя на другият край на града, пощата отваря след като аз тръгна за работа. Затваря преди да се прибера - от 9 до 9 съм... В един момент опълномощих таткото, ама и той закъснял и не го взел... Сложна схема, но за да го взема най-после един понеделник закъснях за работа. И така стана при мен.
Относно писмата, че сме вписани - само 1, от нашия си град получихме

# 2 359
Явно във всяка дирекция си имат определен ден, който не е задължително да съвпада с денят на другите дирекции.Аз говорих с човек от едно РДСП, който ми каза, че в понеделник съветът по осиновяване има среща.

# 2 360
Преди 8 години ми звъннаха директно на телефона в петък, а съветът е заседавал в четвъртък. Това за София. Писмото ми го дадоха на място, когато отидох да се срещна със социалните и да ми прочетат досието на детето. Странно, че изпращат писма и не се обаждат по телефона. Писмото е задължително и служи за доаказателство, но обаждането обикновено ускорява много нещата и е по-сигурно, в случай, че се затрие известието за писмо.

# 2 361
За информация - от РДСП Бургас - не звънят по телефона.
Първото ни предложение беше за дете от Смолян - от там звъннаха, но пък не беше нашето момченце.

# 2 362
А колко време чакахте за първото предложение ?

# 2 363
А колко време чакахте за първото предложение ?

Невероятно, но факт - 3-4 месеца. Вписаха ни регистъра на 09.01.2018 - към края на април получихме първото обаждане. Второто дойде 1 година след първото - на 03.05.2019

# 2 364
Чудя се защо предложенията не ги правят по електронната поща...Има вече толкова начини за комуникация, писмото трябва да остане като хартиен носител, задължителна част, но основното да е друг вариант, по-бърз и по-сигурен.

# 2 365
Защото имаме още много дълъг път да извървим като хора и като народ, докато държавната администрация започне да работи ефективно. Уж всичко е в интерес на децата, чакащи семейства, а пък все още чакаме с месеци някой съд да почива или друга подобна глупост... Или пък оригиналният доклад да се прати от една до друга точка на страната... Не отнема месец, но пък що да не се позабавим?!?

# 2 366
  • v. turnovo
Преди седем години, нашето писмо дойде в петък, от Русе. По онова време заседаваха съветите във вторник, не вярвам сега да е различно.

# 2 367
В пощата вече изпращат смс, когато имате пратка.

# 2 368
  • при него
Момичета, не всички администрации и съдилища се бавят излишно. При нас бързо се случиха нещата, в Хасково. Мога само добри думи да кажа, както за социалните, така и за съда.

# 2 369
  • София
В пощата вече изпращат смс, когато имате пратка.
Явно имате модерна поща! Браво! При нас изпращат едни малки,приличащи на фискален бон бележки,които лесно могат да се загубят/ако пощата е пълна с рекламни брошури например/.

Общи условия

Активация на акаунт