Шеста тема на чакащите

• 580 274
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 300
Получих акта за раждане в общината в която се водя на адрес.Изпраща се служебно от съда,където е водено делото.Можете да се обадите в деловодството на съда и по номера на делото ще ви кажат къде са го изпратили.Възможно е обаче администрацията на вашата община, занимаваща се с актовете да е там.

# 301
Получих акта за раждане в общината в която се водя на адрес.Изпраща се служебно от съда,където е водено делото.Можете да се обадите в деловодството на съда и по номера на делото ще ви кажат къде са го изпратили.Възможно е обаче администрацията на вашата община, занимаваща се с актовете да е там.

DPP, съда /където е водено делото/ изпраща решението от делото на общината в която живеем, а не новия акт за раждане. Те от своя страна /за София/ изпращат  решението от делото   в централа на ул. "Леге". Там изготвят всички нови актове за раждане за София. После от ул. "Леге" го връщат в общината по местоживеене.

Пътя е - решение от съда в района на осиновяване --> община по местоживеене --> Централа /тук се изготвя новия акт за раждане/ -->  община по местоживеене.

Krispy1303, ако много бързате го вземете от ул. "Леге", ако ли не след около 10 дни си го взимате от района по местоживеене. Не знам защо ви пращат на Витоша 15. Питайте пак. Ако трябва намери телефона на тази ритуална зала и се обади там дали не е някаква грешка. Аз доколкото знам централата е една и там изготвят всички актове / за София /.

# 302
  • София
Пипи Мипи, относно въпросите ми и информацията, която ни дадоха...
Разговорът проведохме в РДПС, където не познават детето и разчитаха само на досието, за да ни информират. Не можаха да отговорят на някои въпроси, чиито отговори според мен трябва да се знаят.
В последствие в ДСП-то в града на ПС се оказа, че някои неща не са точно така... Поради тази причина си уговорихме среща насаме с тях и се надяваме да съберем повече информация. Сега това не е важно за нас, но е добре да знаем максимално за него, за да можем да отговаряме на въпросите му в бъдеще. Очаквам отново да не отговорят на всичко, но все пак ще пробваме Simple Smile

# 303
Здравейте,
Тъй като не живеем на постоянния си адрес и жилището е продадено дали е удачно да пуснем документи с настоящите си лични карти или да изчакаме новата адресна регистрация и да подадем документи с нови лични карти. Задължително ли се пуска по постоянен адрес и обвързано ли е с текущия адрес?
Мерси

# 304
До колко време ще имате нови лични карти?
По-добре ги изчакайте.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 14:37 от Пипи Мипи

# 305
Може би след месец и 1/2, защото чакаме и първоначална адресна регистрация на настоящия адрес.

# 306
Как стои въпросът, ако нямате собствено жилище, а живеете в такова собственост на родители?

# 307
Как стои въпросът, ако нямате собствено жилище, а живеете в такова собственост на родители?

vanyaradost, представяте документ, че не притежавате жилище. На социалния работник казвате, че нямате жилище, живеете при родителите си. Идва и вижда при какви условия живеете, ще имате ли кът за детето.

# 308
Домашни любимци?

# 309
Относно домашните любимци не е никакъв проблем При нас даже много се зарадваха и смятат че който обича животните обича и децата Ние имаме 2 кучета  1 котка и рибки  За жилището също не е проблем че е на родителите само детето да има кътче

# 310
  • София
За домашните любимци - аз имам 2 котки, соц. работник ми каза, че за него това е положително, т.е. мога да се грижа за живо същество. Другият ми соц. работник много се зарадва и гушка котето.
Аз също живея с родителите, при подаване на документите ми искаха само бележка за платен данък от общината.

# 311
  • София
vanyaradost, аз също се притеснявах, защото не знаех дали нашите социални обичат животни. Ние имаме котка, която освен това излиза навън. На двора има куче и едната социална много я беше страх. Но казаха, че няма никакъв проблем - все пак много хора с деца имат домашни любимци и това не е противозаконно.
Според мен просто ги увери, че обезпаразитяваш редовно животинката и всичко ще е наред.

# 312
  • София
Esperance75, как мина твоята среща с момичетата? Надявам се всичко да е наред.

При нас делото мина бързо и гладко и сега чакаме сряда, когато се прибираме заедно вкъщи. За Великден ще сме заедно Simple Smile Вече нямаме търпение. В момента кипят последни подготовки. Надявам се пътуването и адаптацията да минат леко за нашето момче.

# 313
  • София
Fleur Rouge, много се радвам за вас какво по хубаво да сте с детето ви на Великден!
Ние с момиченченцата се харесахме и сега започвам да приготвям документите за съда.
Имам толкова нови неща, че започвам да пиша списък Wink
Надявам се да свикнат с новото без много трудности тай като са в това приемно семейство от повече от 2 години ( те са на почти 3 и 4 год). ще се радвам на всички съвети.
Мерси !

# 314
Може ли съпруг да излезе по майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт