Шеста тема на чакащите

• 588 495
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 3 510
  • В градината...
И нашата приемна майка го наричаше с името, което му избрахме.

# 3 511
А нашата не можаха да свикнат. Понеже поддържахме връзка 2-3 години след това, дори два пъти ходихме на гости, та в началото понякога неволно го наричаха както си бяха свикнали и после се поправяха.

# 3 512
Благодаря на всички, които писаха.
Детето си има вече една играчка от нас, която да може после да си гушка. Предполагам, че ще ни дадат и някоя негова вещ, с която си е свикнал отпреди. Ще занесем и одеялце и дрешки, с които да свикне докато го вземем.
Сега се опитвам да открия нотариус за декларацията, който да е с малко по-дълго работно време, че ММ работи в друг град и ни е малко трудно отидем и двамата заедно през деня. Чудехме се дали не може да отида само аз със неговата лична карта или обратно. Но говорихме с една негова позната нотариуска и ни отказа. Можело поотделно да ни заверят документа, но дали трябва да са две отделни декларации или просто ще има печати на двама различни нотариуси на документа, не разбрах.

# 3 513
Мисля, че ще са две отделни декларации.

# 3 514
А дали съдът ще ги приеме така?

# 3 515
Ако отидете заедно до Варна и там подадете документите в РДСП, т.е на място при нотариус попълните тази декларация?
Поне аз и двата пъти ползвах местни нотариуси.

# 3 516
Не ни се чака чак дотогава, защото искаме да изпратим документите, за да може да се определи дата за делото. А ние до края на тази седмица няма да можем да отидем дотам.

# 3 517
  • В градината...
Ами да отиде в града, където работи.

# 3 518
Ако отидете заедно до Варна и там подадете документите в РДСП, т.е на място при нотариус попълните тази декларация?
Поне аз и двата пъти ползвах местни нотариуси.
И нашата принцеса е от Варна.Напълно споделям,мнението ви за социалните работници във Варна,държаха се прекрасно.Ние за пръв път я видяхме на 19 декември 2019г.Отиохме само за един ден,че трябваше много на бързо да тръгнем от 17 ти на обяд разбрахме и на 18 срещу 19 тръгнахме през нощта,че пътя ни беше 5 часа.А на 19 ти мъжа ми беше нощна смяна.После ходихме на 2 и 3 ти януари с една нощувка и тогава подадохме документите.Нотариус ползвахме във Варна.Та документите ги подадохме на 2 ри януари,а делото беше на 23 януари.

# 3 519
................
Сега се опитвам да открия нотариус за декларацията, който да е с малко по-дълго работно време, че ММ работи в друг град и ни е малко трудно отидем и двамата заедно през деня. ............................

Абсолютно няма никакво значение, че декларациите ще са ви заверени от различни нотариуси и по различно време, важното е да ги имате.

По отношение на играчката, която му е от вас, не е сигурно че ще си я гушка. Всяко дете е различно и този първи подарък се усеща по различен начин. Нашето дете въобще не отрази пърата играчка, която му подарихме, въпреки че му я бяха сложили на креватчето и седеше там през цялото време, докато си дойде в къщи. Мина доста време, докато започна да си играе с нея. Иначе имаше две малки плюшени играчки от къщата, с които е заспивал в къщаъа и с които си заспиваше много време след това. Независимо как реагира детето на подарените му от вас играчки, не се тормозете че може да ги отблъсне. Според има има значение и по какъв начин е било обгрижвано от хората, които са се грижили за него до момента на осиновяването. В крайна сметка тепърва ще му давате всичко, от което има нужда, а и докато го опознаете и разберете какво му харесва, ще мине време.

# 3 520
Намерихме един, който работи в събота 
За играчката за гушкане и аз не знам. Но определено си игра с нея, мята я, дърпа й шнурчето да пее. Ясно ми е че за седмица вече ще ни е забравил, но се надявам малко по-малко да свикне.

# 3 521
  • В градината...
Ние занесохме едно плюшено коте седмица преди осиноявяването. До ден днешен заспива с него и като го няма - рев - къде ми е котето!

# 3 522
Аз продължавам с чуденките как да се направи това с нотариусите.
Уж се наканихме да ходим при един в събота и се оказа, че ММ пак ще трябва да работи тогава.
Звънях в РДСП-то, казаха, че щом не можем да отидем едновременно при нотариус с мъжа ми, може и отделно да си ги направим декларациите, но аз нямам бланка, която да попълним поотделно. Дали не може просто да препиша текста от декларацията наново само с моите и отделно само с неговите имена? Или самия нотариус може да набере текста, който трябва?
Днес звъних на една нотариуска. Тя пък твърди, че ако има място на документа няма проблем да се сложат две отделни заверки на него.
Някой има ли идея може ли някъде в нета да се намери такава бланка?

# 3 523
Нотариусите нямат ли ги тези бланки?
Или просто я снимай. Толкова не може ли твоят мъж да запишете час и да излезе малко-рано или да отиде малко по-късно? Да каже на шефа си. И без това след осиновяването трябва и отпуск за адаптация да му се полага. Ако трябва един ден неплатен да си вземе

# 3 524
  • В градината...
Заверката на една декларация е най-елементарното нещо, което може да възникне като трудност. Тепърва ще ви чакат доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт