Шеста тема на чакащите

• 583 763
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 245
Не, категорично. При сключен брак процедурата се минава от двамата и детето се осиновява от двамата. Изключение се прави, когато единият от съпрузите осиновява дете на другия. Ако искате сама да осиновите трябва първо да се разведете.

# 4 246
Благодаря за отговорите момичета.

# 4 247
  • София, БГ
Момичета, мисля нещо от известно време и реших да се посъветвам с вас. Предвид дългото чакане (вписани сме в регистъра от Февруари 2020г.) и неколкократни промени в критериите, сме леко отчаяни, че нищо не се случва. Семейство от нашата група е получило предложение още през Март. Ние все още не. Критериите ни са доста разширени, но няма обаждане или писмо с предложение. Ходих няколко пъти в главната дирекция за София, един път ми казаха, че е време вече да ни потърсят, а втория път, беше преди около месец - рано било, не ни бил дошъл реда, на по-ранен том били. Разминаването ни обърква, тъкмо се бяхме обнадеждили и сега ни е тежко, че незнам колко още ще чакаме. Толкова ли няма развитие, тук също отдавна не е писано, че някой е получил предложение Питах какво повече можем да направим,  критериите са максимално разширени. Единствено ни остава да чакаме. Мислим, дали е подходящо да кандидатстваме за приемни родители и ако евентуално ни дадат дете, което е подходящо за нас да подадем документи и направо да го осиновим. Моля, споделете мнение

# 4 248
Момичета, мисля нещо от известно време и реших да се посъветвам с вас. Предвид дългото чакане (вписани сме в регистъра от Февруари 2020г.) и неколкократни промени в критериите, сме леко отчаяни, че нищо не се случва. Семейство от нашата група е получило предложение още през Март. Ние все още не. Критериите ни са доста разширени, но няма обаждане или писмо с предложение. Ходих няколко пъти в главната дирекция за София, един път ми казаха, че е време вече да ни потърсят, а втория път, беше преди около месец - рано било, не ни бил дошъл реда, на по-ранен том били. Разминаването ни обърква, тъкмо се бяхме обнадеждили и сега ни е тежко, че незнам колко още ще чакаме. Толкова ли няма развитие, тук също отдавна не е писано, че някой е получил предложение Питах какво повече можем да направим,  критериите са максимално разширени. Единствено ни остава да чакаме. Мислим, дали е подходящо да кандидатстваме за приемни родители и ако евентуално ни дадат дете, което е подходящо за нас да подадем документи и направо да го осиновим. Моля, споделете мнение
Може ли точно да кажете какви са критериите ви?
Главната дирекция в София отговаря за София. Те откъде знаят в отделните региони до къде са стигнали?
Да, нещата сега много се бавят. Може би няма толкова дечица за осиновяване.

# 4 249
  • София, БГ
Панди, критериите са:
Дете от 0 до 4г, без значение пола, може с леки лечими заболявания, произход - български или смесен без видими ромски черти, бихме осиновили и две деца, ако предложеното дете има брат или сестра, на територията на цялата страна. Незнам още какво да променя, възрастта е съобразена да мога да ползвам 1 година майчинство, за да може да съм около детето и да му помогна да мине леко преходния период, да свикне с нас и да изградим стабилна връзка.

# 4 250
Панди, критериите са:
Дете от 0 до 4г, без значение пола, може с леки лечими заболявания, произход - български или смесен без видими ромски черти, бихме осиновили и две деца, ако предложеното дете има брат или сестра, на територията на цялата страна. Незнам още какво да променя, възрастта е съобразена да мога да ползвам 1 година майчинство, за да може да съм около детето и да му помогна да мине леко преходния период, да свикне с нас и да изградим стабилна връзка.

и нашите критертии са същите. Вписани сме през юни 2020 и все още нямаме нито едно обаждане или писмо. В началото на миналата година писах писма до някои от регионалните дирекции (избрах тези, които са ни по-удобни и по-предпочитани), за да попитам дали вече са ни разглеждали на съвет и като цяло деликатно да "напомним" за себе си, както ни съветваха на курса. От всички места ми отговориха (някои бяха много любезни и обяснителни, други не) че още не са стигнали до нашия ред. Наистина тогава беше рано, мисля, че не беше минала цяла година от вписването. Ако не сте избрали само район София, опитайте да пишете и вие (или да звъннете), за да видите как се движат нещата.

# 4 251
Панди, критериите са:

Промени произхода на: всякакъв, без видими черти на ромския етнос. После ще почерпиш Grinning ...
Така както сте го написали означава, че искате дете, чийто родители са известни. Чист български - майка българка, баща българин. А смесен, означава от 2 различни националности  като комбинация, което значи, че и майката, и бащата са известни. Жените, които изоставят децата си рядко посочват баща дори и да го знаят.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 21:21 от П@нди

# 4 252
Подкрепям П@нди! В 99 % от случаите майката е известна, но бащата не. Затова се води произход неизвестен.

# 4 253
Здравейте, обадиха ми се за детенце на 9години и 7месеца
Уговорихме среща за сряда
Детето е живяло с БМ /било е неглежирано от нея каквото и да значи/, сега е при приемни родители
Момичета помагайте, в паника съм
Какво да занеса, какво да питам, какво да очаквам
Не ме разбирайте погрешно, не искам да се откажа, но в момента даже не мога да мисля

# 4 254
Здравейте, обадиха ми се за детенце на 9години и 7месеца
Уговорихме среща за сряда
Детето е живяло с БМ /било е неглежирано от нея каквото и да значи/, сега е при приемни родители
Момичета помагайте, в паника съм
Какво да занеса, какво да питам, какво да очаквам
Не ме разбирайте погрешно, не искам да се откажа, но в момента даже не мога да мисля
Simple Smile Спокойно! Всички блокираме в тази ситуация. Първо ще се срещнете със социален работник, който ще ви разкаже за детето - при какви обстоятелства е било изоставено, здравословно състояние - ако имат данни, развитие и др. Въпросите предполагам ще изникнат по време на срещата. След това трябва да решите дали искате да се срещнете с детето. Ако решите да се видите, честно казано не знам какво да очаквате. Аз бих занесла полодове и нещо за рисуване или някаква книжка с приказки. Детето би трябвало да посещава училище. Може да разговаряте за училище - кои предмети харесва, госпожите какви са. Може да попитате за приятелчета, какво обича да прави с тях. Детето е голямо и не вярвам да потегли веднага към вас. Не очаквайте и вие да изпитате някакъв огромен прилив на любов. Ако се решите на осиновяване, направете няколко срещи с детето. Другото, което можете да направите е да се обадите на вашия социален служител и да потърсите съвет от него. Късмет ви желая, споделете как е минало!

# 4 255
Доста голямо детенце, което значи и по-голямо изоставане, щом е било неглижирано и може да потрябва повече време за адаптация и преодоляване на дефицити.
Говорете за неща, които го вълнуват - какво обича да прави, има ми любим филм, приказка, музика... Кой сезон харесва, има ли приятели, за какво мечтае... Детето ще знае защо сте там и също ще е притеснено. Аз може би бих попитала какво мисли за осиновяването, иска ли, как си представя дома. Имаи домашен любимец, би ли искало да има... Няма да е лесно, но ако разчупите ледовете може да се получи разговор.

# 4 256
Reni 05, по-скоро то дали ще ви избере. Помислете.

# 4 257
❤️ Дано това е Вашето детенце. Пожелавам ви от сърце.

Аз лично бих се доверила на интуицията си. Вижте го, поговорете, имайки предвид, че това е едно нещастно и неглижирано дете, няма как да няма травми, но дайте си време да видите душата му, да си представите можете ли да се грижите за това дете, да е в дома и живота ви, да го обичате.

Аз бих занесла книга и някаква играчка може би, нямам много досег с деца и не знам на тази възраст играят ли с играчки всъщност. Бих питала за него, да ми разкаже, за интересите, за хобитата, за какво мечтае. Вероятно наистина ще го има елемента, че и то ще избира вас, ще знае за какво сте там, ще се притеснява и  ще е сконфузено..

Ако сте склонна да споделите, момче или момиче е детето?

От цялото си сърце се надявам, че просто ще се намерите и скоро ще ни се похвалите. Че вие ще сте щастливи родители и едно детенце ще си има истинско семейство. Дано.

# 4 258
  • София, БГ
Момичета, отдавна мечтаех и аз да ви се похваля с предложение за дете.
Е, този момент дойде... 🙂
Днес ни се обадиха от Добрич, пратили са ни миналия петък писмо, но то още не е дошло при нас. Ходихме днес до пощата, няма още, може би в Понеделник, ще проверяваме всеки ден.
Става въпрос за момченце на 5 месеца. Много се зарадвах, казах им че искаме среща. Сега остава да получим писмото, оттам почвал да тече даден срок и имало определена информация в него. Сега го мисля, дали е подходящо да носим играчка за неговата възраст или дрешка. Какво е подходящо да направим. Толкова дълго чакахме това обаждане, че направо мисля, че някакво чудо се случва. На тази възраст то няма да има спомени, което е добре за разлика от това да е по-голямо и да осъзнава. Мечтая по-бързо да се развият нещата, да си го вземем и да станем едно щастливо семейство.

# 4 259
Чудесна новина. И възрастта е подходяща. Ако е било и в приемно семейство, считайте, че сте уцелили шестица от тотото.
И реално погледнато не е нужно да носите нищо. Или някаква дрънкалка или гризалка за зъбките. Ще ви дадат да го вземете на ръце, ще видите как реагира на непознати, държи ли главичка, ще говорите с приемната майка как и с какво се храни, как будува, как спи, но всичко това няма и кой знае какво значение. По-важното информация ще получите на информационната среща - как е протекла бременността, има ли информация относно раждането и фамилна обремененост за нещо, разумните на бебчето при раждането, има ли всички ваксини по календар...

Общи условия

Активация на акаунт