Шеста тема на чакащите

• 582 983
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 485
  • В градината...
Всеки съдия сам си преценява какво да иска и какво не като актуални документи.

# 1 486
Здравейте! При подновяване на документите за още 2години сред чакащите пак ли ще трябват всички документи отново, три месеца проучване, посещение в дома, курс, препоръки...

# 1 487
Здравей. Не, не се минава всичко отново - само нов набор документи и заявление да се поднови регистрацията. Това при първо подновяване. При повторно (4 години след първоначално регистрация) процедурата се минава отново.

# 1 488
Ние ги подновихме на скоро документите .При нас всичко се извади  , както предния път на ново.Имахме по една индивидуална среща с социален работник и дойдоха у дома .

# 1 489
За 2 години никакво предложение ли не получихте? С какви критерии бяхте ако не е тайна?

# 1 490
И ние подновявахме всички документи, които се издават от различни институции и имат определена валидност (напр. свидетелство за съдимост, удостоверението от Прокуратурата, другото от Общината за липса на правни ограничения, бележките от работните ни места, както и медицинските свидетелства). Единствено не ни искаха отново копията на актовете за раждане и граждански брак. Ако има подновени лични документи в рамките на двете години, също се носи копие.
Отново имахме среща със социалните в отдела, посещение от тях у дома и среща с началничката. Беше издаден и актуализиран доклад.

Ние нямахме предложение в рамките на първите две години. Предпочитанията ни бяха за момиче до 3 години, български, турски или смесен произход, без ясно изразени черти на ромския етнос. Кандидатствахме във всички 28 области.
При подновяването на документите махнахме ограничението за пол и три месеца по-късно получихме предложение за момченце на 7 месеца - нашето прекрасно дете, което вече почти десет месеца осмисля и усмихва деня ни.

# 1 491
Нашите бяха без значение от пол и етнос  без ромски черти /бял цвят на кожа /.Имахме 5 предложения и само едно от децата беше здраво , но ако бяхме му поискали документите нищо чудно и при него да бяхме открили нещо лошо.Отказахме го понеже видимо си беше с ромски черти и най - вече защото не го почувствахме като нашето детенце .От всички 5 деца само едно нямаше чертите които очаквахме да видим ,.променихме си изискванията и махнахме ромският етнос и  пояснихме здраво да е детето .Работата върви , към отчайващо положение , но да се надяваме , че някъде там може и да има някое подходящо дете и за нас  .Дано бог се сети  и за нас някой ден .При последното ни предложение се получи една голяма каша която не е за разказване  .Нашия щъркел се не си върши работата както трябва .Не съм очаквала и нещо друго де , то при нас нещата все бавно се случват .Големи са ми претенциите явно .Съвета , ще трябва да се постарае малко повече  и  тогава може и да се получат нещата .Макар , че до колкото разбрах на късмет го караме и какъвто ти е номера такъв ти е и късмета .Сега след промените когато получим писмо за мен ще е като 1во .Ако изобщо получим де /понеже съм оптимист си повтарям няма такъв вариант да не получим/.

# 1 492
Според мен, живееш в заблуждение-не в оптимизъм. Струва ли си години наред да чакате предложение за дете, което да е "перфектното"?!

# 1 493
Бебу нашите изисквания са почти същите, но за две години ни предложиха само едно детенце от ромски произход. Сега пак ще подаваме документи, че изтича срока. Вече не знам дали въобще да се надявам. Постоянно трябва да сменяме нещо в критериите за да им напомним за нас. Били затрупани с много работа и по-старите документи не-поглеждали. Това е много психически натоварващо. Всеки път като ми звънне непознат номер мисля, че се обаждат за дете.

# 1 494
Spring is my season - на пръв поглед  изглежда така .Заблуждение , не се нарича спин , сифилис или  порок  на сърце не .На мен това ми идва в повече .Всеки сам си решава .

Ивет и аз така си мисля , когато звъни непознат номер.

# 1 495
Spring is my season - на пръв поглед  изглежда така .Заблуждение , не се нарича спин , сифилис или  порок  на сърце не .На мен това ми идва в повече .Всеки сам си решава .

Аха и аз къде говоря за здравословното състояние на детето?! Без да извърташ думите ми, ако обичаш!

# 1 496
Аз не бих съдила кандидат-родителите. Не мисля че е кой-знае каква претенция да искаш дете, което е без неизлечими болести и е етническо българче. Все пак сме в страна, в която етническите българи не са малцинство. Не всеки осиновява с идеята, че ще прави добро на света.

Скрит текст:
Като тези родители на 8 деца с недъзи: https://www.youtube.com/watch?v=DpNlvQLgsAc

Някои просто искат да са родители и, колкото и егоистично да изглежда това отстрани, е човешко.

# 1 497
Spring is my season  По темата относно изказването ви, за дете което да е перфектно това е моя отговор .Малко ми се струвате нападателна , да не сте минали по този път и нещо да изживявате?

# 1 498
Не, нищо не изживявам. Вие ми се сторихте леко заядлива, а и продължавам да смятам, че отговорът ви е некоректен спрямо зададеният от мен въпрос. Но както и да е, както сама казахте:"Всеки сам си решава". Жалко е да стоите години наред сами, защото не покривали критериите ви. НЕ говоря за здравословно състояние-с това рядко хора могат да се нагърбят! Става въпрос за това да няма ромски етнос-дори и смесен ли? Някои деца, макар и тъмнички, са ангелчета и изобщо не са образа, който изниква в главите на повечето, когато чуят циганче!

# 1 499
  • при него
Бебу, няма идеални деца и няма идеални родители. Ние като родители не сме идеални, не сме най-красивите, не сме най-здравите, най-богатите или най-образованите. Пробвайте малко да помислите за смяна на перспективата. Ами ако от потенциалните деца има едно което е напълно здраво и с перфектно бяла кожа, защо да го дадат точно на вас, а не на някои по-млади/ богати/ образовани и пр...? Ами ако могат да попитат потенциалното дете, защо то да иска да избере вас, а не някоя майка със сини очи например? Помислете, вие сами за себе си, дали можете да направите някакъв компромис. Понякога това е дълъг процес на осъзнаване и отнема време. Също така помислете, дори и вие да сте в идеално здравословно състояние сега, няма никаква гаранция за утре, след една седмица, след една година. Ами всички родни дечица, които се раждат със някакво заболяване, означава ли, че родните им майки не трябва да ги искат....
Осиновяването не е за всеки, и в това няма нищо осъдително. Трябва голямо сърце. Ако не сте готови, не го правете и не си преразглеждайте мнението. Няма смисъл.
Децата не са стока и не ги избираме по меню в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт