Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо някои хора не получават писма от техния местен офис на РДСП?
Какво означава да получите предложение за дете?
Какво означава да бъдеш вписан в регистъра за осиновяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо някои хора не получават писма от техния местен офис на РДСП?
При осиновяване регионалната дирекция за социално подпомагане (РДСП), която е направила първоначалното вписване, уведомява осиновителите за изпращането на документи в посочените регионални дирекции в разрешението за осиновяване. Следователно получаването на писма от други регионални дирекции е възможно, но само вашият местен офис на РДСП е длъжен да ви пише, докато останалите писма са по желание.
-
Какво означава да получите предложение за дете?
Получаването на предложение за дете означава, че социалните служби са идентифицирали подходящо дете, което отговаря на критериите, заявени от осиновителите. Това предложение е първата стъпка към осиновяването на детето и обикновено води до среща с детето, където се установява взаимно съгласие и връзка между детето и бъдещите осиновители.
-
Какво означава да бъдеш вписан в регистъра за осиновяване?
-
Какво представлява процесът на осиновяване и какво е дело в контекста на осиновяването?
-
Какво е значението на предложение за дете от приемно семейство или дом?
Но понеже това е форум за споделяне и подкрепа, аз Ви желая успех при избора Ви на дете.
само да кажа и познайте. Нон стоп подигравки преди в училището. Е значи ли това, че е по-добре да нямаме изобщо деца за да не страдат от предразсъдъците на околните за щяло и нещяло. Синът ми е тъмнорус и със сини очи. Пак търпеше подигравки, но по друга линия....ако се разсъждава така далече може да се стигне. Затова няма смисъл. Живейте си живота. Аз съм доволна от моя. Никой не е изказал или показал нещо негативно. Дори напротив. Всички й се радват. От никого не крия, че е осиновена. На нея ще й кажа още в детската градина. Няма скрито покрито. Да от София съм и сигурно мястото, където си израснал има значение. Не знам. Все ми се струва, че и в провинцията да се бях родила, пак щях да мисля по същия начин. Казах на съпруга си още като чакахме предложение за дете, че ако видим някой да проявява предразсъдъци спрямо детето ни от близкия ни кръг ще бъде зачеркнат от него. Засега не се случва. Но мен не ме е страх. Хората винаги ще робуват на страховете си. Аз предпочитам да живея без тях.