Шеста тема на чакащите

• 582 597
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 2 385
  • София
Имах 2 но не успях да преборя себе си и да ги приема. После изпуснах срока зо подновяване на документите и кандидатствах отново и от 2018 март съм вписана отново. Сега обаче ще продължа тъй като искам и второ. А и детето има сестра при биол.майка.

# 2 386
Честито, Ви_Вивиан.
Относно процедурата. Минаха пет години, но:
- вадиш наново всички документи - медицинско, доходи, че не си осъждана, лишавана от родителски права и че няма следствие срещу теб
- попълваш молба при социалните
- при нотариус - че нямаш материален интерес / облага от осиновяването
Подаваш всичко при социалните. Поне при мен беше така на двете места.

# 2 387
  • при него
Вивиан, много се радвам за теб!!!!

# 2 388
Вивиан, ако документите ти са за две деца, ще продължиш автоматично. Ако не, всичко започва отначало.
Каквото и да е - адмирации и успех! Прекрасно е да имаш две деца.

А иначе...
Изчакай да ти кажат какво да вадиш като документи. Те се вадят след подаването на молбата при социалните и са нужни за пред съда. Самите социални служители могат да те ориентират какво се иска в техния съд още при разговора по телефона.
Предполагам, че на повечето места искат доста отдокументите, както споменава Мама Ру, но при нас далеч не беше така. При първото осиновяване всичко ни беше в срок, тъй като бяхме подновили регистрация и документи три месеца по-рано. Не ни искаха нищо, а в призовката пише само да си носим ЛК, затова не знам какво реално са изисквали.
При второто обаче, три месеца преди изтичането на вторите две години, трябваше да правим наново документи. Очаквах да се занимаваме отново с всичко, да обикаляме и даваме немалко пари. Социалните ни казаха, че ще ни искат само свидетелство за съдимост, медицинско за работа и изследвания за СПИН, сифилис и хепатит В. Когато ми се обадиха от съда, за да ме известят за датата на делото, се оказа, че изследванията също не са необходими. Питах два пъти, да не би нещо... После го получихме и писмено. Реално се ограничихме само със свидетелства за съдимост и медицинско за работа - заключение от ЛЛ и печат от куку-болницата. Става дума за съда в един от най-големите ни градове, тази пролет. Преди са искали и изследванията, но и други бяха сигнализирали социалните, че вече не е така. Въпреки това и те се обадиха да питат, за да сме спокойни. Потвърди се.

В същото време тук едно момиче каза, че в София им искат пълния набор документи, дори с някакви допълнителни усложнения.

Та, изчакай. Самите социални ще те насочат, а най-сигурно е да се поинтересуваш какво иска съдията. В призовките ни пише "Указва на молителите, че следва да представят актуални свидетелства за съдимост, както и удостоверения за физическо и психично здраве".

Успех!

# 2 389
  • В градината...
Успех и с опитите за дете, дано стане!

# 2 390
Момичета да ви се похваля.Днес получихме писмо за среща за детенце в Плевен.Писмото получаваме на 24 ти септември срещата е била за 19 ти септември.Звъняхме утре ще ходим.Всичко на тагадък.Помогнете ми незнам какво да питаме.Това ми е за първи път.Чакаме от година и пет месеца.

# 2 391
Саманта, честито писъмце. На каква възраст е детенце?
Въпросите са много. Имаше даже списък някъде в темите - знае ли се нещо за майката/бащата, хранене, навици, в дом или в приемно семейство ли е, нормално ли се развива за възрастта си?

Вивиан, честито. Дълго си почака ...

# 2 392
Годинка и девет месеца е детето,момиченце.Много се вълнувам.За пръв път ми е.Дано да е нашето детенце.Макар,че като ви чета първите предложения рядко отговарят на профила,който посочват кандидат осиновителите.Утре ще ви пиша.

# 2 393
Саманта,важното е да харесате детенце!Профила,посочен от нас е различно от действителността!Помислете,преценете какво можете да приемете, да првглътнете.Най-важно ,според мен е здравословното състояние на детенцето.Ако е от дом,може да има забавяне,но това се наваксва-ходене стоене право.Красиви кукли няма, те после стават такива когато получат обич и обгрижване.Пеперуди в стомаха също няма,може и да почувствате нещо,симпатия,жал,но обичта идва по-късно.Успех,каквото и да решите.

# 2 394
Видяхме се с детенцето.За възрастта си беше доста подвижно.Не стоеше на едно място.Аз му бях взела кукла.Гушкаше се в мен и съпругът ми,после в приемната майка.Майката е от ромски произход.Кожата си му е по тъмничка,но пък е голяма симпатяга.Сега ще мислим.

# 2 395
Саманта дано да е вашето детенце!

# 2 396
Здравейте,решихме да отидем още веднъж следващата седмица да се видим с детенцето.Благодаря ви за подкрепата 🙂

# 2 397
  • София
Здравейте,решихме да отидем още веднъж следващата седмица да се видим с детенцето.Благодаря ви за подкрепата 🙂
Отговаря ли детенцето,или се разминава от прафила,който сте посочили?Питам информативно,защото и ние чакаме и искам да знам съобразяват ли се и доколко с посочения профил?

# 2 398
Отговаря ли детенцето,или се разминава от прафила,който сте посочили?Питам информативно,защото и ние чакаме и искам да знам съобразяват ли се и доколко с посочения профил?
Горе долу се съобразяват с изискванията.Няма ги ярко изразените ромски черти както сме писали и както е модерно да се пише,но пък е по тъмничко.Ще отидем поне още веднъж после ще решаваме.Има и нещо друго,не се знае ако дадем отказ сега,дали следващото предложение ще бъде по-добро.Може да бъде и в пъти по лошо.

# 2 399
Не ги гледайте така нещата. Вижте дали можете да дадете вашето 100%-во Да на това дете или не.

Общи условия

Активация на акаунт