Шеста тема на чакащите

• 582 638
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 445
Още малко и ще стане 1 година от както сме вписани в регистъра засега нямаме нито едно предложение.Чудя се да ли да звънна по РДСП да видя какво става?В статистиката прочетох за осиновители вписани 03. 2019 г и вече 05.2019 са имали предложение.Защо така се получава едни да получат писма по рано от други, не се ли разглеждат кандидат осиновителите по реда на входящият номер.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 13:48 от beni1981

# 2 446
Още малко и ще стане 1 година от както сме вписани в регистъра засега нямаме нито едно предложение.Чудя се да ли да звънна по РДСП да видя какво става?
Не ви пречи да прозвъните, за да получите някаква информация.

Цитат
В статистиката прочетох за осиновители вписани 03. 2019 г и вече 05.2019 са имали предложение.Защо така се получава едни да получат писма по рано от други, не се ли разглеждат кандидат осиновителите по реда на входящият номер.
Кандидатите се разглеждат по реда на входящия номер, но първо се тръгва от поредността на вписаните деца за осиновяване и се търси подходящото за тях семейство. Т.е. гледайки досиетата на децата започват да търсят семейства, които са посочили критерии, които да отговарят на детето, което е наред в момента. Тези семейства се разглеждат по поредността им на вписване и се избират 3 подходящи, за да имат варианти в случай, че първите откажат. В тази връзка, критериите на семейството, което давате за пример са отговаряли на профила на детето, което се е разглеждало към онзи момент и до техния номер не е имало друго подходящо семейство за точно това дете.
Всички обичаме да казваме и пишем, че сме писали каквото и всички останали, но само ние си знаем какво всъщност е записано в досието ни. Да не забравяме и субективния фактор на хората, които изготвят докладите и после на комисиите, които тълкуват написаното. Едно и също нещо би могло да се изтълкува по различен начин от различните хора, така че и думите, които са ползвани също са от значение.

# 2 447
Момичета,бяхме и на втора среща с приспиване в далечния град.Написахме отказ.Лекарката при,която го водихме детето сякаш ми отвори очите.Детето беше здравичко,но понеже не бях приела ромският му произход,но се опитвах да се убедя,че повечето изоставени деца са от такъв произход,някак си сама се надъхвах,че нямам шанс за друго.След прегледа на детето лекарката помоли приемната майка с детето да излезнат отвън и да изчакат.Останахме аз и съпругът ми.Няколко пъти ни погледна и ни каза,че детето е от ромски произход.Ние отговорихме,че знаем.Тя каза,че и изглеждаме интелигентни хора пита ни с какво се занимаваме.На епикризата от болницата на майката пишело,че това и било второ раждане и е непълнолетна.Като го преглеждаха коремчето на детето беше още по тъмно от личицето.Лекарката ми каза,че досега на всички кандидат осиновители е одобрявала децата,но в моя случай ми каза,че нейното мнение е да изчакаме.Понеже и споменах накратко,че аз съм причината,за да не можем да имаме деца.Казах и за 8 те операции,3 те опита инвитро,много тежката форма на ендометриоза и аденомиоза болките,които ме докарваха до лудост и накрая пълната хистеректомия.Отговора и беше вие досега с вас сте теглили и с това дете ли искате да теглите.Гена си е ген.И на мен като че ли само това ми трябваше да чуя.След това цяла вечер ревях,не стига че не мога да имам биологични деца,но и ромче не мога да приема.И най-лошото е,че не ми пука хората какво ще кажат,причината е в мен.Цял ден се самообвинявам още не мога да се успокоя.Ще си променя критериите,ще махна ромския произход и сигурно още 10 години ще чакаме ако въобще се случат нещата.Но повярвайте ми поне в момента съм в някакъв мир със себе си,че не мога да се самозаблуждавам повече.

# 2 448
Момичета,бяхме и на втора среща с приспиване в далечния град.Написахме отказ.Лекарката при,която го водихме детето сякаш ми отвори очите.Детето беше здравичко,но понеже не бях приела ромският му произход,но се опитвах да се убедя,че повечето изоставени деца са от такъв произход,някак си сама се надъхвах,че нямам шанс за друго.След прегледа на детето лекарката помоли приемната майка с детето да излезнат отвън и да изчакат.Останахме аз и съпругът ми.Няколко пъти ни погледна и ни каза,че детето е от ромски произход.Ние отговорихме,че знаем.Тя каза,че и изглеждаме интелигентни хора пита ни с какво се занимаваме.На епикризата от болницата на майката пишело,че това и било второ раждане и е непълнолетна.Като го преглеждаха коремчето на детето беше още по тъмно от личицето.Лекарката ми каза,че досега на всички кандидат осиновители е одобрявала децата,но в моя случай ми каза,че нейното мнение е да изчакаме.Понеже и споменах накратко,че аз съм причината,за да не можем да имаме деца.Казах и за 8 те операции,3 те опита инвитро,много тежката форма на ендометриоза и аденомиоза болките,които ме докарваха до лудост и накрая пълната хистеректомия.Отговора и беше вие досега с вас сте теглили и с това дете ли искате да теглите.Гена си е ген.И на мен като че ли само това ми трябваше да чуя.След това цяла вечер ревях,не стига че не мога да имам биологични деца,но и ромче не мога да приема.И най-лошото е,че не ми пука хората какво ще кажат,причината е в мен.Цял ден се самообвинявам още не мога да се успокоя.Ще си променя критериите,ще махна ромския произход и сигурно още 10 години ще чакаме ако въобще се случат нещата.Но повярвайте ми поне в момента съм в някакъв мир със себе си,че не мога да се самозаблуждавам повече.

Ще падна от смях. Пишете  тогава бг произход. Чакайте 4-6 години. И пак няма гаранция, че детето няма да е от същия произход, защото майката ромка се е самоопределила като българка.  
И още нещо .... Извинете, като гена си е ген, кои готини по душа , интелигентни и красиви българи си оставят децата?
Тая докторка е малоумна. Може да коментира и вземе отношение за здравето на детето, но не е нейна работа да дава акъли на хората. Така работи един професионалист.

# 2 449
Лекарката само е констатирала това, което и саманта_анта беше написала и преди, а именно че тя не се вижда като майка на ромско дете. Това не я прави негодна за майка. Дали ще чака 6 години, не се знае, може и много по-малко.

Какви българки оставят децата си? Чувала съм за деца на любовта, на които и двамата родители са семейни с други хора. Чувала съм за тинейджърки, които въпреки модерното решение на "проблема" износват децата и ги оставят от любов към детето и към живота.

П@нди, засрамете се! Подиграването с чужда болка не ви отива.

# 2 450

Безмълвна и потресена съм.Непрофесионално отношение на "лекарката".Гена в какво си е ген,че ще стане престъпник, крадец, убиец .Тъпо и много грозно. След като не сте готова да приемете този етнос просто го махнете от изискманията си.Защо веднъж не се запитата, каква е гаранцията,че ако детето е ваше биологично и носи перфектните ваши гени, няма да стане престъпник ,крадец или убиец.

# 2 451
Саманта_анна, добре е да сме честни със себе си. Щом не можеш да приемеш дете от ромски произход, пиши без този произход и толкова. Да, ще чакаш. Това е положението. Не знам на колко си години, но можеш и да зададеш малко по-голяма възраст за дете. Важно е да е здраво, да. Гаранция няма за нищо обаче. Не слагай и долна граница - едното ми дете е с отказ от самото начало. Когато получих писмото за него още не беше навършил три месеца. Помисли и за вариант две деца, но едното да е под 3 -4 години, за да може да ползваш майчинство.
Колкото до гените. Докато хора от познатите ми осиновители имат ромчета, на които си им личи. Но децата са здрави и умни и се справят добре в училище. Може лекарката до е премълчала още нещо за детето.

# 2 452
  • Шумен
samanta_anta защо водихте детето на лекар? Имахте някакви притеснения за здравословното му състояние ли? Лекаря Ваш познат ли е или от града, в който е настанено детето?

# 2 453
Според мен лекарката е видяла, че саманта_ана и мъжът й не са готови за дете с ромски произход и затова им е казала да изчакат. Според мен под ген е имала впредвид цвета на кожата. Ако е виждала саманта ококорена и самоубеждаваща се, че това й е последния шанс за дете и нормално да й даде малко акъл. В големите градове това ще се счита за непрофесионално, но в малките градове лекарите са и за споделяне на мъдрости от живота.

Саманта_ана, няколко от потребителките тук ще те изядат с парцалките, че не си казала да на това дете, но аз искам да те поздравя с честността пред себе си. Може сега да не е моментът, но се замисли за изречението - без изразени ромски черти. Много деца, които се оставят от раждането са на майка ромка и баща българин. Ако го запази това дете ромката няма да е добре приета в махалата си, т.к. и бащата българин няма да иска да се ожени за момата, а ромите са доста консервативни в това отношение.

# 2 454
Скрит текст:

Ще падна от смях. Пишете  тогава бг произход. Чакайте 4-6 години. И пак няма гаранция, че детето няма да е от същия произход, защото майката ромка се е самоопределила като българка.  
И още нещо .... Извинете, като гена си е ген, кои готини по душа , интелигентни и красиви българи си оставят децата?
Тая докторка е малоумна. Може да коментира и вземе отношение за здравето на детето, но не е нейна работа да дава акъли на хората. Така работи един професионалист.
Смейте си се.Ваш избор е.Всеки има право на мнение.За мен не е на всяка цена.Ако трябва и 10 години ще чакам всеки си преценява.Аз поне не се подигравам като вас.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 12:01 от AnMary

# 2 455
Правилно. Не е нужно да се вживявате като спасителка или колонизаторка.

# 2 456
Саманта_анна, добре е да сме честни със себе си. Щом не можеш да приемеш дете от ромски произход, пиши без този произход и толкова. Да, ще чакаш. Това е положението. Не знам на колко си години, но можеш и да зададеш малко по-голяма възраст за дете. Важно е да е здраво, да. Гаранция няма за нищо обаче. Не слагай и долна граница - едното ми дете е с отказ от самото начало. Когато получих писмото за него още не беше навършил три месеца. Помисли и за вариант две деца, но едното да е под 3 -4 години, за да може да ползваш майчинство.
Колкото до гените. Докато хора от познатите ми осиновители имат ромчета, на които си им личи. Но децата са здрави и умни и се справят добре в училище. Може лекарката до е премълчала още нещо за детето.
На 36 години съм,но съпругът ми и на 46.Иначе да,аз имам време,но за него ми е супер мъчно защото заради мен сме в това положение,а сега отново заради мене и ромче не искам.Добре,че той ме подкрепя изцяло и казва,че е двамата трябва да сме на 100 процента сигурни,за което и да е дете,защото после ще започнем да се караме и най-малкото да му натяквам,че само заради него съм се съгласила.

# 2 457
Това, че вие сте отказали детето си е ваше право. Явно и преди това сте имали колебанията. Но това, което е казала лекарката мен лично ме втрещи. Как изобщо си позволява да дава наклон при такова важно решение? Наистина не ми го побира акъла...А установи ли му някакво сериозно заболяване или предразположеност към такова, че да намесва генетиката? Или единствено етноса е визирала? Ако е последното, какъв смисъл от това, че си се обърнала към медик? Такива приказки и всяка баба с 5то отделение от махалата може да ти ги надума.

# 2 458
Това, че вие сте отказали детето си е ваше право. Явно и преди това сте имали колебанията. Но това, което е казала лекарката мен лично ме втрещи. Как изобщо си позволява да дава наклон при такова важно решение? Наистина не ми го побира акъла...А установи ли му някакво сериозно заболяване или предразположеност към такова, че да намесва генетиката? Или единствено етноса е визирала? Ако е последното, какъв смисъл от това, че си се обърнала към медик? Такива приказки и всяка баба с 5то отделение от махалата може да ти ги надума.
Не,каза,че детото е здраво!Понеже едната и специалност е генетика,и на епикризата пишело,че на майката е второ раждане и е непълнолетна каза,че това е разхайтена работа.По името на майката пък отделно каза,че с това име били всички в най-долнопробния и беден квартал в техния град.И аз незнам каква и беше целта,но вече това не ме интересува.Поне ми се отвориха очите да бъда откровенна със себе си,пък каквото стане.Живота продължава!

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 12:01 от AnMary

# 2 459
Продължава разбира се. Но тази лекарка поне според мен е постъпила непрофесионално. Можело е да приключи с това, че е ромче и най-много до момента с историята за БМ и оттам нататък да си преценяте вие. Не да ви рисува картини на апокалипсис след като осиновите детето и...теглила, теглила...Уужаст.

Общи условия

Активация на акаунт