Шеста тема на чакащите

• 583 565
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 095
Ясно. Явно в София нещата стоят по-различно.
Късмет на всички чакащи и дано пролетта донесе повече добри новини!

# 4 096
Ние започваме обучение на 11 април. Комуникацията със социалните е много тегава. Дамата, която ни е назначена е в някакъв непрекъснат отпуск. Чухме се само по телефона. Първо нейните колежки ми казаха, че след като сме подали молба за социална услуга, тя ще се свърже с нас когато е готово направлението. Чаках, чаках, накрая отидох там. Нямаше я. След няколко позвънявания я открих, направо ми се скара, че трябвало аз да намеря център за обучение, пък направлението било лесно. Както и да е. Сега я търся, за да го прати по служебен път на центъра, дано я открия преди да почнем.
Искам да минава вече и да ни впишат в регистъра, поне да знам какво чакам.

Ще се радвам ако някой сподели някакво развитие ❤️ надявам се от сърце пролетта и щъркелите да донесат много бебенца и радост в сърцата на всички чакащи.

Вие не търсите сами център за обучение, а те ви казват какво са възможностите. В коя община на София сте, че са такива претенции?

Ние бяхме тук:

https://animusassociation.org/centar-za-vazstanoviavane-konsultirane-psihoterapia-psihoanaliza/kompleks-za-socialni-uslugi/

# 4 097
Към Красно село сме. Социалната, която са ни назначили много ме напряга, а още дори не сме се виждали. Тонът е винаги е на контра, все едно, че ми се кара. Звъннах и днес и отново ме изнерви.
Знаете ли дали има възможност да подам молба да ми я сменят? Въобще нямам намерение някоя такава да ми лази по нервите.

Иначе ние ще сме към фондация "За нашите деца". Предлагат онлайн обучение, което ни устройва идеално, защото съпругът ми отново не е в България и ако трябва да чакам да се върне, ще изпусна много време.

# 4 098
Ние минахме курса, миналата година, в ЦОП "Славейков". Нас също ни караха, сами да си търсим. Попаднахме в страхотна група, а и двете дами, които ни обучаваха - Албена и Мария, бяха много добре подготвени. Насърчаваха ни, да разсъждаваме, по всевъзможни казуси.
https://www.sapibg.org/bg/center/presentation-cop-sofia

# 4 099
Може просто така да си говори. Не се настройвай предварително.
Тя само една ли е? По принцип мисля, че вървят по двойки и винаги една от двете е малко по-разбираща.
Но факт е, че ако например искате те да се съобразяват с вас извън ТЯХНОТО работно време, е кауза пердута.
Иначе нали работата им е да бъдат полезни на обществото.
Колкото до времето, от подаване на документите до вписване в регистъра - при нас отне около 3 месеца.
За мен най-досадното бяха срещите със самите социални. Буквално те препитват по въпросник, искайки да научат много лични и дори интимни неща, които човек е склонен да споделя, ако е доста добре предразположен, а в случая време, а и старание за подобно предразполагане няма. Очаква се да споделяш неща, които човек споделя с най-близките си, с хора, които си виждал точно 1-2 пъти преди това.
Поне 3-4 пъти трябваше да излизаме по-рано от работа, за да можем да имаме достатъчно време  преди да е изтекло тяхното работно време и така...Тегаво си беше, но и това минава.
После на срещите с детето след осиновяването също карат по въпросник и някои въпроси звучат доста неадекватно. Всъщност социалните от нашия град нямаха абсолютно никаква информация за детето и очакваха от нас да им разкажем всичко.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:17 от LaCumparsita

# 4 100
Към Красно село сме. Социалната, която са ни назначили много ме напряга, а още дори не сме се виждали. Тонът е винаги е на контра, все едно, че ми се кара. Звъннах и днес и отново ме изнерви.
Знаете ли дали има възможност да подам молба да ми я сменят? Въобще нямам намерение някоя такава да ми лази по нервите.

Иначе ние ще сме към фондация "За нашите деца". Предлагат онлайн обучение, което ни устройва идеално, защото съпругът ми отново не е в България и ако трябва да чакам да се върне, ще изпусна много време.
Ние също минахме курса при тях, аз сама си ги намерих и се уговорих с тях, тъй като съпруга ми в този перод имаше няколко командировки извън страната и времето ни беше ограничено. Само социалната ни написа направлението след като и дадох всички данни.
Въоръжи се с търпение в общуването си  със социалните, защото комунукацията с тях е трудна, много са малко отзивчивите и тези с търпение да обесняват. Спомням си първата среща със социалната, бях отишла да взема пакета с документи и  да получа повече информация за  самата процедура. Това се случва през април, и тя ми казва, че ще ни трябват 2 месеца да съберем документите още един за курса и ще дойде лятото, а те ще излизат в отпуски и направо да го оставя за октомври, ама да имам в предвид, че ще хванем Коледа и Нова година и да се подготвим за удължаване на срока на проучване.
Не искам да те отчайвам, може вашия социален работник да не е такъв, не спирай да се интересуваш и движиш всичко което зависи от вас.
Успех и търпение ти пожелавам!

# 4 101
Благодаря на всички за отговорите.
От тях не очаквам нищо, освен това, което влиза в задълженията им. Аз работя от вкъщи, слава Богу мога да си позволя да излизам в работно време, да се виждаме, просто единствено искам нормално общуване, защото за мен е много важна настрийката, както моята, към процеса, така и на самата социална за доклада, който впоследствие ще напише за нас. Никога не съм искала да се срещаме в извън работно време, то ние никога не сме се срещнали, реално. Просто има един тип чепати хора, които говорят на въпреки, мисля, че такава ни се падна. Разбирам, че вероятно ѝ е писнало да се занимава с такива като мен, но пък за мен това е нещо животопроменящо като процес и не желая да минавам през него с допълнителни нерви.

# 4 102
  • София
Благодаря на всички за отговорите.
От тях не очаквам нищо, освен това, което влиза в задълженията им. Аз работя от вкъщи, слава Богу мога да си позволя да излизам в работно време, да се виждаме, просто единствено искам нормално общуване, защото за мен е много важна настрийката, както моята, към процеса, така и на самата социална за доклада, който впоследствие ще напише за нас. Никога не съм искала да се срещаме в извън работно време, то ние никога не сме се срещнали, реално. Просто има един тип чепати хора, които говорят на въпреки, мисля, че такава ни се падна. Разбирам, че вероятно ѝ е писнало да се занимава с такива като мен, но пък за мен това е нещо животопроменящо като процес и не желая да минавам през него с допълнителни нерви.
Ние също изкарахме обучителния курс в същата фондация присъствено и съм много доволна.
Със социалната просто бъдете търпелива,все някак ще я издържите.
Важното е да се случват по-бързо нещата.
Успех!

# 4 103
Здравейте, може ли някой да ми каже, когато социалните идват на посещение в дома, дали има предварителна уговорка или е изненадващо, за да видят наистина каква е обстановката без подготовка?
Също така гледат ли дали домът е обезопасен? В смисъл - контакти, шкафове, остри ръбове на мебели? Трябва ли да го направим превантивно за да ни одобрят, или може като разберем колко голямо е детето и какво точно ще е нужно?
Благодаря за отговорите!

# 4 104
Здравейте, може ли някой да ми каже, когато социалните идват на посещение в дома, дали има предварителна уговорка или е изненадващо, за да видят наистина каква е обстановката без подготовка?
Също така гледат ли дали домът е обезопасен? В смисъл - контакти, шкафове, остри ръбове на мебели? Трябва ли да го направим превантивно за да ни одобрят, или може като разберем колко голямо е детето и какво точно ще е нужно?
Благодаря за отговорите!

За посещението се уговорихме предварително, до колкото знам такава е практиката. Не оглеждат за обезопасяване и т.н.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 10:52 от QUEEN R

# 4 105
Посещението е с предварителна уговорка. Няма как да дойдат изненадващо, в крайна сметка не сте длъжни да си стоите постоянно в къщи.
Не е нужно да обезопасявате предварително. Покажете помещенията и разкажете за намеренията си къде ще бъде детето. Не се притеснявайте, никой не очаква от вас да сте перфектни.

# 4 106
Здравейте, може ли някой да ми каже, когато социалните идват на посещение в дома, дали има предварителна уговорка или е изненадващо, за да видят наистина каква е обстановката без подготовка?- Обаждат се да се уговорите.
Също така гледат ли дали домът е обезопасен? В смисъл - контакти, шкафове, остри ръбове на мебели? - НЕ.
Трябва ли да го направим превантивно за да ни одобрят, или може като разберем колко голямо е детето и какво точно ще е нужно? - НЕ

# 4 107
Големи спомени имам аз за посещението в къщи на социалната. Понеже живеем в голям апартамент 3 месеца чистехме с мъжа ми почти постоянно. То не бяха прозорци, то не бяха пердета, то не бяха прашинки. И вратите мих, и етажната площадка. Накрая  за 15 минути разгледа жената и чаоооо. Така, че не се притеснявайте чак толкова много.
Уговорката е предварителна.

# 4 108
Утре социалните ще идват вкъщи. До сега чистих, ама основно заради кучето.. Имам чувството, че гледаме заек. Прахосмукачката ни е със светещ накрайник и не е истина какво се вижда като светне по ъглите. Косми, косми. Иначе не съм се старала кой знае колко. Чисто е, подредено е, не блести ама така или иначе никога не блести, така че съм ок. Исках да ви питам, гледат ли някакви по-интересни неща, например в гардеробите или шкафовете?  🙄

Аз се чувствам длъжна да споделя, че нашата социална не е толкова лоша. Чак ми е съвестно, явно и аз съм била доста изнервена. Тросната е, но после като поговорихме някак си ми стана симпатична.
При нас мина обучението, минаха 2 срещи със социалната, много интересни и провокативни въпроси задават Simple Smile Утре е посещението в дома, после една със съпруга ми, на която много искам да подслушвам от някаде. Ще го пита за предишните връзки. И не знам какво следва после. Може да има още някакви срещи, след което ще изготви доклада и... Ще ни впишат. Много се вълнувам.

# 4 109
Няма да ви гледат по шкафовете, спокойно Simple Smile
По-скоро питат дали сте предвидили кът за детето, къде би могло да спи и да си играе.

Общи условия

Активация на акаунт