Шеста тема на чакащите

• 583 589
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 125
Към всичко изброено от Opossum добавям и въпроси от сорта: Чувствате ли упрек от страна на партньора си, че не можете да имате деца? ( ако случаят при вас е такъв) Упреквате ли го него/нея за това?

# 4 126
Някои от въпросите на нас не са ни задавали. За упрека към партньора например, но ние директно им казахме, че продължаваме с опитите за дете, ще стигнем до инвитро и каквото е необходимо, така че не сме се отказали и не осиновяваме от тази гледна точка. Иначе се радвам, че не ме питаха за предишни връзки. Съпруга ми са го питали, не знам какво точно им е казал.

Питаха за семействата, за детството, кой ме е отгледал, при мен баба е водеща фигура в живота ми и най-ценният ми човек. Питаха дали сме привърженици на конвенционалната медицина. Дали сме за ваксините. Дали ако детенцето се разболее ще хукнем веднага към лекар или ще опитаме някакво лечение вкъщи. Дали ще го наказваме и как. Дали ще го бием..
Питаха много лични въпроси за причините, поради които нямамв деца включително каква е на мъжа ми спермограмата Simple Smile Намирам го за нормално, а и аз принципно си споделям лесно с почти всички. Питаха за нашиъе хобита, какво ще правим с детето, на какво ще го учим...
Barabar, не се притеснявай. За мен ако кажеш, че детето ще расте в среда на обич и че искаш да му дадеш всичко , което на теб ти е липсвало като дете, е достатъчно. Идеални семейства няма. И се надявам социалните да го разбират..

Тъжно ми стана за историята на Анонимният потребител
Как е възможно такова нещо? Аз бих им разхвъчала перушините до всичките им шефове нагоре по веригата. За какви се взимат?!

# 4 127
Ами то и ние към онзи момент не бяхме спрели с опитите. Но може би при вас още не е ясно изобщо има ли проблем, изискващ АР, та затова не са се сетили и това да питат.
На тях би трябвало пределно да им е ясно, че повечето семейства, които стигат до това решение имат доста тежки истории преди това, тъй че... Просто са длъжни да питат.

# 4 128
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Бях забравила за този тип "разпит" или по-точно "интервю"... То май това си е и термина.
Сега ми изплува, че са ни правили и на нас такова интервю. Не ми е останал спомен за неудобни въпроси... 

Късмет и успех на всички! Heart

# 4 129
Здравейте, вписана съм в регистъра на 25.05 и бих искала да осиновя детенце от 5 до 10години. От къде мога да намеря данни за броя на децата на тази възраст, има ли някаква статистика. Как става разглеждането на досието на кандидат осиновителя.  Ще съм благодарна ако мами, осиновили по- голямо детенце споделят през какво са преминали

# 4 130
Момичета, дайте идея- какво правите с дрешките и играчките, които децата са израстнали? След н на брой телефонни разговора с АСП ( различни отдели) стана ясно, че и да се дарят в България е почти мисия невъзможна. Нямам приятелки с толкова малки деца, на които да ги давам, ФБ групи от типа "мами в нужда" са абсурдни...

# 4 131
Да, преди години имах горчив опит с почти нови маркови детски дрешки пред една софийска църква. Изгледаха ме като извънземно като им занесох вързопа, върнаха ме възмутено - събирали само пари за дарения. Оставих дрехите до една кофа, надявам се някое дете да ги е ползвало - имаше пуловери и жилетки на Бенетон....

# 4 132
В нашия град на няколко места има специални контейнери за дрехи за деца в нужда. Когато не намирам конкретни желаещи да им подарим дрешките, ги слагаме там. Единственото условие е да са изпрани и в торби.

# 4 133
Момичета, дайте ми някакъв пример за провокативните и дълбоко лични въпроси, които задават социалните. Какво точно питат? Разбирам, че искат да проверят колко е стабилна връзката ви, но какво да очаквам?
От къде си, къде си израстнал и къде си живял. Имена на майки, бащи, братя, сестри, племенници. Какво ви е било детството, отношения в семейството, наказвали ли са ви. Кой е бил най-важният човек за вас в детството, който най-много ви е повлиял. Какво работят или са работили родителите ви. Къде сте учили, какво сте учили. Били ли сте добри ученици. Ще карате ли детето да учи. Отношения със семействата ви сега, поддържате ли връзка и каква с тези, които споменах по-горе. Какво мислят семейството и приятелите за осиновяването, дали го подкрепят. Каква религия изповядвате, религиозни ли сте, вярващи ли сте, ходите ли на църква, спазвате ли традиции и обичаи.
Какви сериозни връзки или предишни бракове сте имали в живота си. Защо са се разпаднали. Как се запознахте, какво си помислихте на първата среща за другия. Какво стана после, как се задълбочи връзката. Как решихте да живеете заедно, да се ожените. Какво казаха приятелите, какво казаха семействата, като разбраха за връзката и като се срещнаха с вас. Кога беше сватбата, ако е имало такава, как е минала. Къде и какво работите. Къде живеете. Какви хобита имате и дали ако хобитата са ви поотделно, другият се включва и той понякога.
Защо искате да осиновите дете. Как сте стигнали до решението да осиновите. Кой е инициатора и как е реагирал другия на това предложение. Правили ли сте ин витро или други АРТ процедури. Имате ли деца или дали сте имали. Представяте ли си какво ще бъде детето. Ще го отхвърлите ли, ако е с друга религия или сексуална ориентация. Мислите ли, че може да разсиновите детето и поради какви причини. Ще разсиновите ли детето, ако се разболее. Ще правите ли разлика с биологични деца, ако имате такива. Какво ви е отношението за биологичната майка, какво мислите вие за нея. Какво ще кажете на детето за осиновяването и за БМ. Кога мислите да му кажете, че е осиновено. Ако детето иска да намери БМ, ще му разрешите ли. Четете ли някаква специализирана литература за осиновяването. Обсъжда се какви критерии сте писали, какъв етнос, години и дали да има заболявания. Казват ви, че може по всяко време да промените критериите.

Общо взето това е, което помня. Нещо като да си разкажеш живота накратко. В зависимост от отговорите разпитват и допълнително. Записват в една тетрадка, така че не трябва да говориш много бързо, като се засилиш и те карат да изчакваш. Не показват дали е добре това, което казваш или не.
При нас бяха три срещи, първата час и половина, втората и третата по един час. Още не са идвали на посещение.
Вчера се обадиха и ще започваме обучението другата седмица в сряда. Там при първата среща, като занесохме документа от социалните, разпитаха за същите неща, но по-съкратено.
Много добре обобщено, потвърждавям, и при двете осиновявания питаха горе-долу същото. Плюс ходили ли сме на детска градина и харесвало ли ни е (не ни харесваше😊). Най-ме затрудни въпросът в коя детска градина съм ходила. Все още се опитам да разбера как това изобщо има значение, ама нейсе😁

# 4 134
Момичета, дайте идея- какво правите с дрешките и играчките, които децата са израстнали? След н на брой телефонни разговора с АСП ( различни отдели) стана ясно, че и да се дарят в България е почти мисия невъзможна. Нямам приятелки с толкова малки деца, на които да ги давам, ФБ групи от типа "мами в нужда" са абсурдни...
Това не е тема за даряване на детски дрешки, а за осиновяване.

# 4 135
П@нди, обаче много от нас осиновяват на вэзраст когато приятелите им вече са отгледали децата си или имат тийнове и затова Алфиетка повдига въпроса какво правим с вече ненужните неща. Жалко е да се хвърлят, а близките около нас нямат деца на подходяща възраст.

# 4 136
  • В градината...
Голяма част от дрехите изпращаме на приемното семейство, с което продължавме да поддържаме връзка.

# 4 137
П@нди, обаче много от нас осиновяват на вэзраст когато приятелите им вече са отгледали децата си или имат тийнове и затова Алфиетка повдига въпроса какво правим с вече ненужните неща. Жалко е да се хвърлят, а близките около нас нямат деца на подходяща възраст.
Съвсем точно! Това са и моите съображения, затова и попитах, защото  досега съм ги изпращала на приемната майка, с която, както и Перуника, поддържаме редовен контакт, но от повече от година тя няма настанено дете, съответно не й трябват. А наистина запазените дрешки, обувки, играчки и книжки е грехота да се хвърлят при положение, че има толкова нуждаещи се. Прозвъних доста организации преди да пусна пост, но нищо не открих.

# 4 138
Във Фейсбук има няколко групи, за майки и деца в нужда. За съжаление, помня името само на една - Подари на майка на дете с увреждане.

# 4 139
Момичета, днес моята сбъдната мечта навърши 12 години. Виртуална почерпка за нейно здраве.

Общи условия

Активация на акаунт