Шеста тема на чакащите

• 583 771
  • 5 451
  •   4
Отговори
# 4 260
Много се радвам за вас, Златен дъжд Heart
Знам, че отдавна чакате. Дано, дано се умножи семейството ви скоро!
Дрешки никога не са излишни. Макар че може би е добре първо да го видите, за да прецените размера Simple Smile
Нашият красавец вървеше малко по-дребничък за възрастта си в началото.
Може би дрънкалка някаква не е лоша идея.
Не се шашкай, ще има още срещи и време да прецените какво ще го зарадва. Приемната майка може да ви насочи от какво има нужда.
Имате време от 1 месец да вземете решение и да подадете документи за делото и дано всичко да е наред.
Пиши после да тръпнем в очакване и ние с теб Simple Smile

И..теорията ми, пък и практиката, че напомняне за себе си с писмо или обаждане помага, се потвърждава.
На нас седмици след като писах до всички дирекции, ни изпратиха дълго чаканото писмо.

# 4 261
Reni 05, аз бих занесла книжка. Не се притеснявай. Питай детето за какво си мечтае, в смисъл как вижда живота си, иска ли да има семейство, мама, ... Поинтересувай се от колко време е в  ПСемейство. Също и ходи ли на училище, как се развива там. Ако се налага направи повече от 1 среща, за да усетиш какво чувства детето, би ли те приело за майка.  Дано не те обърквам. Питайте и за БМ кога го в виждала за последно, търси ли го, иска ли да бъде с нея. Не задавай директни въпроси, а отдалече питай. Можеш да разпиташ и ПС за всичко. Късмет.

Златен дъжд, занесете дрънкалка или плюшена играчка. Късмет.

# 4 262
Колко хубави новини днес!

Златен дъжд, бебенце ❤️ Пожелавам ви от сърце много много щастие.

Ей такива новини мечтая да чета в темата.

# 4 263
  • София, БГ
Още сме в еуфория, почнах да мисля за много неща. На мен ми се иска направо да се приберем заедно, но не става толкова бързо. Мъжът ми иска да мине срещата, да го види. Аз смятам, че имаме огромен късмет, че е бебе, но има и много въпроси в главата ми. Мъчно ми е, че писмото се бави, дори имало бележка в проследяването, че не е потърсено от получател. Как, като незнаем за това писмо. Дано в Понеделник го получим и пристъпим крачка напред към сбъдване на мечтата ни. Детето е в приемно семейство, само е няма брат/сестра. Това получих като информация. Предполагам, че те също ще дойдат на срещата. Организират ги около 10 сутринта, за да е удобно за детето. Ще тръгнем на предишния ден, ще наемем стая в хотел за 1 вечер и на следващата сутрин да бъде срещата. Някой има ли представа за Добрич дали решението влиза в сила веднага или след 7 дни. Също така, какъв приблизително е срокът за насрочване на делото. Трябва ли да звъннем на нашия социален работник. Мисля да купим някаква мека музикална играчка, за да е интересна на детето. Пък след това ще мислим. Аз съм с много надежди, дали е правилно да заявим желание още на първата среща. Сърцето ми подсказва, че това малко бебенце е нашето детенце. Сега чета за хранене и развитие на бебе на 5-6 месеца и мисля какво е нужно да купим за детето. Предвид това, че е родено през Май (моят месец), то още не се е срещало със сняг и студено време и трябва да се помисли и за това.

# 4 264
Спокойно.
Моята дъщеря беше на 3г и 4м като си я взех и не беше виждала сняг, какво остава да знае как се върни на сняг и какви са снежните игри. От Южна България е. Два дена греда снега през прозореца, но не пожела да излезе. На третия ден имахме час за рехабилитация и трябваше да излезем. Стоеше  под козирката на входа и я беше страх да стъпи на снега. После падна 5-6 пъти, защото не знаеше как да върви на сняг. Като свикна едва я прибирах и на -10, но в началото беше шок.

# 4 265
  • София
Златен Дъжд, страхотно е това, което пишеш, но ... имай малко търпение 🙂. Повярвай ми, ще имаш нужда от много такова, ако това е вашето дете! И дано да е!
Изчакайте си срещата, направете няколко преди да го вземете. Еуфорията е огромна в такъв момент, но трезвия разум винаги е най-добър помощник.
А това, на което ни учат децата ни после - е да имаме ОГРОМНО ТЪРПЕНИЕ! Успех!
Пиши развитието. Всички тук чакащи имат нужда от ВЯРА, че и техния ред ще дойде.
Което ми напомни, че все пак обещах да разкажа и нашата история. Ще трябва ❤

# 4 266
  • София
Панди, критериите са:
Дете от 0 до 4г, без значение пола, може с леки лечими заболявания, произход - български или смесен без видими ромски черти, бихме осиновили и две деца, ако предложеното дете има брат или сестра, на територията на цялата страна. Незнам още какво да променя, възрастта е съобразена да мога да ползвам 1 година майчинство, за да може да съм около детето и да му помогна да мине леко преходния период, да свикне с нас и да изградим стабилна връзка.

С почти същите критерии  чакахме 3 години,но дойде и нашия ред.
Успех!

# 4 267
  • София
Подкрепям П@нди! В 99 % от случаите майката е известна, но бащата не. Затова се води произход неизвестен.

Не е задължително.Нашите критерии за етнос бяха български или турски произход.
Детенцето,което осиновихме,беше с баща неизвестен,но майка българка,затова се водеше с произхода на майката-български,а не неизвестен.

# 4 268
Различните дирекции тълкуват различно произхода, но ако не греша в закона произхода се определя от майката. На нашето обучение, когато се разискваше този въпрос ни казаха, че дори майката, ако е видимо от ромски произход, ако каже, че детето е българче го записват с български произход.
И двете ми деца са с баща неизвестен, въпреки, че на едното се е знаело кой е, но не е било припознато. И двете в документите бяха с български произход.

# 4 269
Панди, критериите са:
Дете от 0 до 4г, без значение пола, може с леки лечими заболявания, произход - български или смесен без видими ромски черти, бихме осиновили и две деца, ако предложеното дете има брат или сестра, на територията на цялата страна. Незнам още какво да променя, възрастта е съобразена да мога да ползвам 1 година майчинство, за да може да съм около детето и да му помогна да мине леко преходния период, да свикне с нас и да изградим стабилна връзка.

С почти същите критерии  чакахме 3 години,но дойде и нашия ред.
Успех!

И ние чакаме вече 5 месеца с такива критерии, единствена разлика е, че сме писали да е момиченце. Толкова ми се иска да не отнема чак 3 години, но като чета форума и статистиките, май доста ще чакаме. 😢

# 4 270
И аз за първото дете бях писала само момиченце, а това намалява шансовете и удължава чакането.

# 4 271
Извинявайте, че любопитствам, но каква е идеята на това изискване детето да е от женски пол?
Предполагате, че ако е момче, ще е по-буйно ли или някакво друго съображение?

# 4 272
Мога да кажа за себе си.
Наивно вярвам, че ще ми е една идея по-лесно. Съпругът ми непрекъснато пътува, ще съм сама с детето. Освен това наистина много си мечтая за момиченце и просто понеже имам право на избор, сме записали момиченце. Мисля си, че и двете разбира се ще обичам еднакво, но ако е момче, не знам как ще се отрази липсата на мъжка фигура в живота регулярно...
Може би звучи глупаво. Ако мине време и нещата не се случват, ще променя критериите.

# 4 273
Ние искаме момиче, защото вече имаме две момчета (биологични). Но още не сме подали документи

# 4 274
Ами аз дълги години сънувах, че имам дъщеря. Сънувах конкретен образ, дори с името си дойде в съня ми. Да, знам, че ако бях родила, гаранция няма, но осиновяването ми даде този шанс да избирам пола. А и си мислех, че като самотен родител е по-добре момиче, в близкото ци обкръжение също няма мъже - татко почина отдавна, братя и сестри нямам. За второто писах момче, защото харесвам шарено, но и не се надявах много-много.

Общи условия

Активация на акаунт