Шеста тема на чакащите

• 583 807
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 305
LaCumparsita ❤️

Аз не сравнявам в никакъв случай обичта към дете и куче. Да, обич е, но ако е писано да усетя какво е да обичам детето си съм убедена, че няма да има място за сравнение. Това, което исках да покажа с примера си е, че любовта променя. Любовта дава сигурност и отваря сърцето. В нашият случай беше кученце, което е било вероятно тормозено и беше безкрайно уплашено. Но аз видях как това създание разцъфтява в дома ни, как се промени, колко е щастливо и просто си мислех колко Велико е да обичаш.
Та се надявам, че и с децата е така, че след всичко, което тези крехки душички са преживели, в крайна сметка те ще намерят дом, обич, родители, а ние от своя страна, всички чакащи, ще намерим всичко, за което сме мечтали и копняли. И както се пее в една песен "и само си викам дано" Simple Smile

Малко съм лирична тия дни, ще ме извинявате. Надявам се, че разбирате какво се опитвам да кажа.

# 4 306
Пожелавам ти от сърце да го изпиташ Simple Smile

# 4 307
  • София, БГ
LaCumparsita, относно документите за сега няма да вадим нови, ще поискат досието ни от нашата дирекция. Ако евентуално ни поискат нещо допълнително, ще го направим. Ще уговорим 2ра среща за следващия Понеделник, ще звънна да питам дали може тогава. Липсва ми, мисля, че вече започвам да го обичам. Пък и той е чаровен, има сладки бузки и сини очи като мен. Роден е на Великден, видяхме го на деня на Иван Рилски. Господ бди над него и го пази.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 14:17 от Златен Дъжд

# 4 308
Здравейте, да се отчета и аз.
Срещата беше вчера. Детенцето е прекрасно. Едно лъчезарно момченце. Исках на момента да подам молба, но от службата ме спряха. Предвид възрастта на детето ни посъветваха, че трябва да има най-малко още три-четири срещи, за да може да свикне с нас.

Браво Рени. Много се радвам за вас.
Имам един много хубав спомен с по-голямо детенце при нашите приемни родители. Имам усещането, че ще бъдете много щастливи. Късмет и лесно да се приспособите един към друг.

Непременно отидете на още срещи, не отлагайте във времето. Не жалете отпуски, действайте.

# 4 309
Златен дъжд, ще трябва да подновите медицински, за съдимост, че не сте лишавани от родителски права, от прокуратурата. Те са валидни 6м и ако са изтекли ще трябва пак да вадите.

# 4 310
  • Кърджали
Цитат

Златен Дъжд, честито ви детенце. Ако не е тайна - детето с изоставяне от болницата ли е?

Да още там има подписан отказ.
Момичета, не мога още да повярвам какво се случва. По цял ден не спирам да мисля за Алекс. Изпитвам притеснения дали ще се чувства добре  като го вземем, дали няма да объркам нещо. Мечтая да почнем да пазаруваме нужните мебели, дрехи, играчки, количка, столче за кола. Вчера на срещата като го гушнах, той си постави главичката под моята и се гушна, целувах го по главата, чувството беше несравнимо. Не мога да си представя да живея без Алекс. Аз реших още като ми се обадиха, че той е нашето дете. За 1 седмица живота ми се преобърна, Алекс вече е част от мен, разхождах го, храних го. Има някой неща, който трябва да си иградя като навици. Важно е за мен да запазя режима на Алекс, да му помагам да се развива правилно, да се чувства добре и да няма поводи да е тъжен. Копнея отново да го видя, прегърна и целуна. Планираме след 10тина дни да уговорим втора среща. Относно делото, кога да очаквам обаждане от съда за дата и час на делото. Документите са подадени вероятно днес.
Честито бъдете здрави и щастливи с дететце! Вие може да го виждяте всеки ден щом сте подали молбата за осиновяване.

# 4 311
  • София, БГ
Много сме щастливи . Всичко се развива много бързо. Имаме дата на делото - 7ми Ноември, дано всичко е наред и седмица след това Алекс идва при нас.

# 4 312
Чудесна новина! Тези дни ще минат като един миг! Желая ви много, много щастие заедно!

# 4 313
Много сме щастливи . Всичко се развива много бързо. Имаме дата на делото - 7ми Ноември, дано всичко е наред и седмица след това Алекс идва при нас.
Колко време мина от подаване на заявлението до датата на делото?
Гответе се на 15.11 да се прибирате у дома.

# 4 314
  • София, БГ
Mama Ru, подадохме документи на 19.10, делото е на 7.11. 18 дни са и на 15. 11 ще си го вземем.

# 4 315
Здравейте чета темата,  но съм до средата.  Много ми е полезно всичко. Аз имам едно мъртво раждане преди 2 г.и съм решила да си подам документи за осиновяване, тъй като повече от всичко искам да дам цялата си любов на дете, дори да не е родено от мен. Нямаме брак, живеем на семейни начала, затова аз ще бъда кандидат. От скоро съм на нова работа  и искам да ви питам,  задължително ли е доходната бележка да е поне 6 м.назад? Преди бях на друга работа.  Искам да знам дали да изчакам до 6 м.за бележка от фирмата  или от сега мага да събирам документи и да чакам да бъда вписана. Благодаря ви предварително.

# 4 316
  • София
Здравейте чета темата,  но съм до средата.  Много ми е полезно всичко. Аз имам едно мъртво раждане преди 2 г.и съм решила да си подам документи за осиновяване, тъй като повече от всичко искам да дам цялата си любов на дете, дори да не е родено от мен. Нямаме брак, живеем на семейни начала, затова аз ще бъда кандидат. От скоро съм на нова работа  и искам да ви питам,  задължително ли е доходната бележка да е поне 6 м.назад? Преди бях на друга работа.  Искам да знам дали да изчакам до 6 м.за бележка от фирмата  или от сега мага да събирам документи и да чакам да бъда вписана. Благодаря ви предварително.

Да,бележката за доходи е за шестмесечен период.
Но,ако при настоящия работодател нямате
толкова месеци,може да предоставите и бележка от предишния работодател за липсващите месеци.
Успех!

# 4 317
Здравейте чета темата,  но съм до средата.  Много ми е полезно всичко. Аз имам едно мъртво раждане преди 2 г.и съм решила да си подам документи за осиновяване, тъй като повече от всичко искам да дам цялата си любов на дете, дори да не е родено от мен. Нямаме брак, живеем на семейни начала, затова аз ще бъда кандидат. От скоро съм на нова работа  и искам да ви питам,  задължително ли е доходната бележка да е поне 6 м.назад? Преди бях на друга работа.  Искам да знам дали да изчакам до 6 м.за бележка от фирмата  или от сега мага да събирам документи и да чакам да бъда вписана. Благодаря ви предварително.

Може би е най-добре да коментирате този въпрос със социалните. Със сигурност имат някаква практика в такива случаи. Успех!

# 4 318
Как сте момичета?
Как минават срещите с децата?

# 4 319
  • София, БГ
Днес ни мина делото. Вече официално сме родители на Алекс. Много сме щастливи. Другата седмица във Вторник си го прибираме.

Общи условия

Активация на акаунт