ОКТОМВРИЙКИ 2016Г.

• 40 070
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Привет момичета и честити две чертички на новодошлите! Hug
Тъй като прегледа ми е чак в четвъртък пък аз имам леки болки от време на време и то от деня на очакваната менструация (14.02)! Не са постоянни, не са и силни. Малко ми е притеснено все пак ми е първа бременност! Трябва ли да се притеснявам, някоя от вас има ли такива болки или дали е имала с предишна бременност?  Иначе освен болящите гърди и корем други оплаквания нямам!

# 586
хаха Бъни перфектно те разбирам и аз съм с същите притеснения като теб. 2 дена ме мъчиха ужасни киселини,не можах да спя, почти нищо не хапвах и пак ми беше зле. Снощи дори повръщах, вечерта успях да изям само 1 ябълка. Цяла нощ нямах киселини и се събудих и започнах да се притеснявам ама дали сега всичко е ок,нямам напрежение в корема, киселините спряха и се чувствам много добре,за разлика от последните 2 седмици и хоп филмите започнаха - дали всичко е ок newsm78 hahaha. Честно да ви кажа дните до 01.03 когато ми е следващия преглед ми се струват най-дългия период в живота ми.
А казах и на малката че ще става кака, не можах да скрия повече. Тя започна да се притеснява че постоянно ми е лошо и лежа и започна да ме пита дали съм болна и какво ще прави без мен,колко много ме обичала. Не исках да си помислям какви ли мисли са и в главата и реших че е по-добре да и кажа. Е вече няма тайна,навсякъде се  е похвалила.Толкова е щастлива,как да си мълчи.2 години детето ни моли за бебе. Сутрин още като си отвори очите и веднага е лепната на корема ми,за да даде целувка на бебето. Когато яде нещо и веднага ми носи и на мен,било за бебето и много държала да си хапна  Joy

# 587
Чакайте сега да ви разкажа за първата ми бременност:
Въпреки, че беше дълго чакана, желана и пр. се получи изненадваща. Ходих аз на стимулации, пих лекарства, слагах инцекции, но на 16-тия ден от цикъла докторката ми каза: "Абе няма да стане този месец, не се развиват добре фоликулите - от другия месец ще сменяме терапията, тази явно не ти действа добре." Беше ми много кофти, но си казах "Майната му тогава - поне ще се повеселя!" Че и рожденния ми ден след две седмици се падна на концерта на Deep Purple, на фестивала в Каварна. И така - три дена пихме и пяхме неуморно, че и трева пуших ... абе ужас! Разтоварих си главата, но си натоварих организма. И каква стана тя? Забременяла съм точно седмицата преди Каварна. Много се стреснах, защото по принцип съм отговорен човек и никога не бих злоупотребила така, ако предполагах че може да съм бременна. Е, не можех да върна времето назад, но веднага след като разбрах спрях всичко - няма кафе, няма бира, няма вино. Всички ми обясняваха: "Абе от една чаша нищо няма да му стане на бебето.", но аз спазих пълно въздържание до края - та дано компенсирам лошия старт... Слава богу, всичко беше наред с детенце.
Със сегашната си бременност съм по-умерена във всичко - и в употребата и във въздържанието. Позволявам си по едно кафе, когато съм на път да заспя на работното си място. Позволявам си и чаша вино след някой особено дълъг и тежък ден. И така.
Само да споделя на мамчетата с киселините - мен ме спасяваше прясното мляко (но истинско!). Една чаша студено мляко преди сън ми успокояваше киселините и можех да си спя нормално. Аз киселини имах от време на време, ама пък бяха жестоки...
Ellyssa - аз все още си имам болки, а мина доста време от деня на очакваната менструация (3.02). Притеснено ми е, но лекарката казва, че всико е наред - пия 3х2 но-шпа, дуфастон и се надявам да отшумяват вече, защото хич не са лекички.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 09:50 от Скритата Лимонка

# 588
Много се дразня на себе си.... МНОГО!!!
Ядосвам се на работа за глупости (по принцип ми е много натоварена и стресова работата) и вчера така се притесних и изнервих за нещо и като ме сви коремът и като ме заболя... Едни стреклащи болки ниско долу....

Обадих се на майка ми (тя е мед. сестра) и тя ме навика и каза, че още днес ще ми даде болничен, ако не спра да се нервирам....

Дано всичко е наред... #Crazy

# 589
Скрита лимонка, ами намерила си правилната стимулация за своя организъм явно  Joy, най-важното е че се е получило.
Благодаря за съвета с млякото,ще видим дали и при мен ще действа.само с това да е истинско някак не вярвам да успея,че по-супермаркетите го няма  Joy . Ама ако нещата продълват така току виж съм убедила моя мъж да си вземем една крава на терасата, до нас има поляна,ще си пасе на воля  hahaha Joy hahaha

# 590
Абе с истинското мляко е тъпа историята (поне в София, де), ама се намира решение - от известно време си вземаме сурово мяко от една "Млекарница" на женския пазар, където уж е проверено. Доволни сме - и аз и дечко!  Laughing

# 591
Всичко спрях аз - кафе, вино, бира. Цигари никога не съм пушила. В неделя дъщеря ми има Рожден Ден и за да не будя подозрение, ще си поръчам сигурно чаша бяло вино или бира, но няма да я пия цялата.
Аз знам, че ограниченията през първите три месеца трябва да са най-строги. После вече може по едно кафенце, по една чаша хубаво вино 2-3 пъти седмично. Дори с предната бременност един доктор беше ми казал, че всеки ден (след първите три месеца) мога да пия по една чаша истинско (а не спиртно) червено вино, тъй като съм с ниско кръвно. Било като лекарство за организма. Аз обаче имах киселини тогава и не можех повече от 1-2 глътки. От друг доктор знам, че алкохолът достига до плацентата от момента, в който почувстваш опиянение. Всеки се опиянява от различно количество. Експерименти няма да си правя де. И без друго ходя като препила и недоспала.  Mr. Green

Вие ядете ли лук, чесън, праз, в сурово състояние и подправки към ястията (чубрица, кимион, куркума, черен пипер), люто? Четох, че с тях трябва да се внимава. Ама не ми е вкусно без тях.
Уж бременната не била болна, а пък хиляди ограничения.  Confused

Добре дошли на новите момичета, успешна бременност и щастлив финал!  Simple Smile

# 592
  • София/Севлиево
A товa истинско мляко го вaрите преди дa го пиете,нaли?Щото имa някои дето сурово го пият,a е достa рисковaно.Aз сaмо при бaбa нa Плевен пия домaшно мляко,тя го взимa от еднa нейнa приятелкa.Тук до у домa идвa един човек всякa срядa,но кaто че ли ме е стрaх дa си вземa.

# 593
Варим, варим! Сурово може само ако си си го издоила ти от собствената крава! А да се взима от разните баби, продаващи по улицата си е рисковано - спор няма. Но все пак взимам понякога - просто тези от магазина са ми много далеч от мляко. Да, вкусно е, пивко е, но ... не е мляко ...

# 594
Здравейте момичета и честито на новодошлите.

Анн, внимавай много с нервите, аз така с първата си бременност от много нерви покрай работата се докарах до болница с контракции в края на 5-ия месец. Хич не си е шега работа, все пак се отразява и на бебо.  Hug

За вредните навици, само един имам - цигарите, алкохол не пия по принцип, а цигарите не можах от раз, та за няколко дена след като видях положителния тест с намаляне все пак успях да ги спра. Не че не ми се пуши и сега, толкова ми е и изнервено че ми иде да запаля една.... но заради бебчо няма да го направя.

Скрита лимонка, аз с тази бременност направих като теб. Понеже правихме опити от септември за бебе и все не ставаше, януари пък сме правили секс не повече от 3-4 пъти (то пък все че стана) и решихме да отидем до София на гости на едни приятели и такъв купон заформихме - уиски, вино, а на следващия ден разбрах че съм бременна. Толкова ми стана гузно, но се надявам да не се е отразило много.

# 595
Здравейте момичета!
Аз съм нова в форума и ще се радвам на съвети  и вече опитни майки  Simple Smile
Бремена съм вече 8 седмица , много бях изненадана от положителният резултат , защото с приятеля ми не сме правили опити а и имах проблем с един хормон. Лекарите ми казваха, че няма начин в момента да имам дете докато не смъкна нивото на този хормон, ето че можело Simple Smile Радостна съм от новината разбира се въпреки, че много промени плановете ни с приятеля ми, тъй като смятахме да се женим септември месец , не съм от тези жени обаче ,на които им е все тая аз не искам да съм бременна на сватбата си и затова само ще подпишем и след  година- две може и сватба да вдигнем! Както и да  е гинекологът ми каза че термина ми е на 4.10 ще се радвам да чуя съвети  Simple Smile

# 596
Здравейте и от мен!
За мен е ще е втора бременност, определено ме тресе повече паника, но вярвам,че тук ще си пишем и всичко ще минава по-леко и усмихнато. Едни от най-добрите приятелки в живота ми са от темата на първото ми дете:)
Термина ми е на 15 октомври! На лекар съм на 7 март.
Желая на всички леко бременеене  Hug

# 597
Здравейте, мами!
Казвам се Инна на 22 и съм бременна в 4г.с. с термин 30.10, а съм рожденничка на 31.10 Simple Smile

# 598
Ти ще имаш най-хубавия подарък за рождения ден!
Момичета, а имате ли промени в напрежението и болката в гърдите? Аз непрекъснато изпадам в паника като усетя, че са омекнали и не ме болят.

# 599
R_N , моите порастнаха и са ми чувствителни зърната, болят като ги пипна, но като цяло напрежение нямам. Само вечер като махна сутиена усещам болка от тежината. Не го мисли, много симптоми идват и отминават и после пак се появяват, а и при всеки е различно.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт