Дюни Роял Ризорт 2016

• 123 703
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз ще съм благодарна, ако някой опише и другите апартаменти в Белвил.

# 691
NBM, в какъв тип апартамент бяхте? Гледам в сайта на Съни Турс има няколко.  Иначе когато бяхме отседнали в Белвил, влезнах в един и изглеждаше точно така.
Определено за мен под алтернатива на Дюни нямам в предвид само храната и анимацията, а комплекса като едно цяло. Прекрасните външни пространства, липсата на ”цигания”, напоследък типична за нашите курорти и идеята за цялостна услуга. Заради това ще отидем пак. Само се замислям да сме пак в Белвил. Идеята за къщичките е прекрасна и крие страхотно очарование, но са занемарени. Платихме за по-близка, които били уж по-хубави, еми не съм съгласна. Имам доста забележки. И това с липсата на мрежа към поне един прозорец е много не приятно.
И аз имам доста забележки към ХВ, дори считам, че отговаря на 3 звезди, но не и на 4. А липсата на комарници е наистина необяснима. Принуждавахме се да постоянно да включваме климатика в апартамента, когато сме там, вместо да отворим прозорци. Отделно е много неудобно за през нощта, защото може да влезе насекомо, влечуго, гризач или какъвто и да е горски обитател, и не само. В банята имаше доста неуредици и въобще беше занемарена и неподдържана, дори виждах преки опасностти за здравето и живота на хората- например водата от душа пръскаше варху мъждукаща голяма луминисцентна лампа, която не се смени за 7 -те ни дни престой.ние също бяхме платили по-високата цена, но ни настаниха в доста отдалечена вима и с много голямо и дълго изкачване на безброй стълби с две малки деца. Общо взето ,никога няма да повторим там. В Белвил пък цената на апартамент е космос, за семейство с две деца ,та дори то на 3 и 5 години.

# 692
  • София
За банята мога като пример да дам, че синът ми, който е на 3 г. още първия ден като се хвана за дръжката във ваната, счиято помощ трябва да влезеш безопасно в нея, я откачи. Добре, че го придържах, но друг може спокойно да се пребие. А въпросната дръжка седя не оправена за целия ни престой.

# 693
WinkNature Sweat DropsNature Sweat DropsЗдравейте,
приключи и нашата почивка на Дюни, бяхме за първи път и ни хареса. Комплекса, простора, зеленината, аниматорите. Ние бяхме отседнали в Марина Роял с гледка море, за тези 7 дни който бяхме там не срещнах един намръщен служител , както и хора без гривни да ползват плажа , шезлонги и т.н. Може би защото бяхме в тази част на плажа до хотела и не сме ходили към края където започва свободната зона. Храната в ресторанта на Марина Роял ни хареса, а моят мъж е по-претенциозен и въпреки това оцени месото , шкембето. Едната вечер беше тематична българска сервитьорите бяха облечени с ризи с нашивки , народна музика и преобладаващи български ястия. Един обяд решихме да пробваме друг ресторант, този на аквапарка сядаме мъжът ми пита сервитьорката може ли да му донесе една бира и тя отговаря "как така ще ти нося бира". После разбрахме , че само в Марина Роял сядаш и сервитьора идва и пита какво желаем за пиене. Някъде бях прочела из постовете за виното наистина е в бутилки в рояла , а на останалите места е наливно. Намерихме разлика и в разнообразието и качеството между ресторантите който посетихме. Бяха ни казали да се подготвим за комари ,край морето нищо подобно , но когато се разходихме да видим къщичките в гората беше нещо страшно от комари. Нещо още което не ми направи добро впечатление за хотел 5* , че само веднъж ни заредиха шампоан , но когато си тръгвахме се заговорихме с жената която чистеше и тя сама попита дали ни е слагала и се извини за пропуска дори ни даде 2-3 шампоана за път. Не , че са ни нужни просто вниманието и жеста правят впечатление. Стана много дълго , но се надявам да е полезно Animal Whale

# 694
  • София
Благодаря ви за мненията! Тази година не успях да резервирам, но за другата съм решила да сме там.
Popial, колко ви излезе като сума в Марина Роял за 7 дни? Апартамент или двойна стая? И шумно ли е там, че ние сме с две малки деца?

# 695
Здравейте! Почивката ни свърши! за втора година сме на Дюни в "Белвил". Имаше малка разлика от миналата година-храната беше доста по-зле. Миналата година в неделя, когато почиваше шоуто-имаше един мъж, който свиреше на пиано и пееше и беше доста приятно.Имаше дразнещи фактори-като поставянето на хавлии на плажа рано сутрин-българи бяха. Още в 8 цялата първа линия беше заета-и то повечето бяха без деца  Иначе-много чисто, страхотен купон. Малкият изчезна един път-веднага са го видяли момчетата от шоуто и обявиха на мегафона. Бяхме на арабското шоу-наистина нещо грандиозно беше.Водата е кристално чиста и топла.Аниматорите страхотни . Шоуто също е страхотно, въпреки че е почти същото като миналата година. Няма комари..  Изобщо-това е нашето място. Искахме да отидем и септември, но нямаше места. Да ви кажа-няма банкомат в комплекса. Хубава почивка на всички!

# 696
В Марина Роял ни излезе 3400лв с две деца на нас не ни беше шумно дори ми се стори тихо. С малки деца е голямо удобство близостта до плажа с малката на 1г. ходех до стаята поне 2-3 пъти. Това беше едната причина да го изберем пред другите и втората гледката към морето. В джуниар суйт море резервирах през Астрал Холидейз още януари.

# 697
Записвам се да следя.За догодина съм набелязала Дюни.

# 698
Има ли възможност за 1 нощувка сега в активния сезон, просто искаме да видим, за какво иде реч там ?

# 699
  • Стара Загора
Има ли възможност за 1 нощувка сега в активния сезон, просто искаме да видим, за какво иде реч там ?

Не , не може ! В Марините , задължително 7 нощувки . В останалите хотели 5 , в активния сезон.

# 700
  • Пловдив
И ние се завърнахме. Беше страхотно, както всяка година, всъщност. Не виждам промяна в храната, все същата си е. За закуска дори ми се струва, че всяка година има все повече опции, първите години нямаше такова разнообразие - сега има освен традиционните неща, палачинки, които преди правеха по-рано, сега правят на момента, и мекици /мекици има едва от 2 години/ или понички. Новото и положително от тази година е наличие на топъл прясно изпечен хляб два вида. Това преди го нямаше, изненада ме много, ама много приятно.  Нямаше тълпи от хора, нищо не ме дразнеше, парка е все по-красив и поддържан. Вилите са поддържани, не са занемарени, просто са в гора. Бидейки в гората, няма как да няма животинки, мравки и прочие. Иначе липсата на мрежа ме тормози и мен, не знам защо не слагат, не е скъпо, нито времеемко. Водата беше страхотна, няма щипалки, времето също. Бяхме група от  20+ човека, никога, ама никога нямахме проблем с чадъри и шезлонги на плажа. Напротив, винаги имаше свободни, и то за цялата група - разбирай 10 чадъра поне един до друг, и още отстрани и отзад. Ходехме на плажа в порядъка от 9 до 10.30, дори 11, винаги имаше свободни. Не на първа линия, но на 3-4, това не мисля, че е проблем за някого. Тази година бяхме само за 8 дни и макар че преди ми идваше повече, като стояхме по две седмици, сега ми стана криво, като тръгнахме. Много приятно, красиво, релаксиращо. Не видях да идват чужди хора /а  и не мисля, че го правят/ и да ползват съоръженията, а и да е било, не ми пречи, загубите са за комплекса, не за мен. Хапвахме основно в ресторант Созопол, една вечер и един обед ходихме в Марина Бийч, както всеки път, там просто храната е малко по-малко разнообразна и не така вкусна. И в Ла Бриз хапвахме от време на време, там нищо различно, освен, че понякога няма места. С две думи, мястото няма аналог в България и си заслужава. Не го намирам за скъпо, сравнено с други места в България. Казах, че скоро бяхме в Албена и там ми излезе по-скъпо при по.ниско качество, ходим понякога и за два-три дни в апарт комплекси, пак по-скъпо ми излиза, а е в пъти по-неприятно. Просто няма база за сравнение. От групата на всички много им хареса, може би само едната двойка, имат бебе, мрънкаха, че са в далечна вила. Те за такава си платиха, де, ама не знам какво очакваха. Живот и здраве, няма да сменим мястото на почивка поне докато ни се ходи лятото на море и можем да си го позволим. Турция не е опция за нас, както казах, да си хабя 6 часа поне път /в момента ходим за 2 часа и половина от Пловдив/ и да седя на камънаци, извън комплекса пущинак, да треперя на децата само защото ще имам евентуално по-хубаво ядене, не. Но, въпрос на приоритети, аз и така качих килограми, и то гледах да не преяждам. Отделно ,наложи се да заведем едното дете на лекар, предписа му , каквото му предписа и не ни взе дори пари. Така и не разбрах защо. Та и това ми беше голямо удобство. Дано всички си изкарат прекрасно! П.С. За контингента- все повече българи има наистина, но така и никой не ми направи лошо впечатление да препълва чиния, да оставя после всичко на масата, да се бута. Може и да съм помъдряла и вече да не гледам в канчето на другите, не знам.

# 701
  • Резерват "Северозапад"
Огромно благодаря за коментара,  luba_rizova Hug!
В петък отиваме за втори път. Само един въпрос - да си взимам ли репеленти, в ХВ ще сме Wink...

# 702
  • София
Ами човек който обича Дюни ( и аз съм в това число) и който има хубави спомени и очаква хубавото, не забелязва дори да има дребни неща, които да не са Оk. Пък друг човек, настроен негативно ( не визирам никой от форума а говоря по принцип ) даже и на Дюни няма да му хареса Grinning

# 703
И на мен Дюни ми е любим курорт, и засега поне печели пред Албена. Другите места по нашето Черноморие дори няма да ги коментирам. И за мен Турция не е опция поради гореспоменатите причини, плюс че не понасям жеги от по 40 градуса. И при този асортимент храна си намирам повод да напълнея, а шкембе чорба мисля на друго място на ол инклузив едва ли предлагат. Дано да запазят това съотношение цена-качество, че нещо много ги похвалихме.

# 704
  • There I was on a July morning
И за мен Дюни е най-приятният курорт на нашето Черноморие. Като съвкупност от природни дадености, застрояване и поддръжка, атмосфера и комфорт на почиващите. Може би само Ривиера се доближава до него като концепция и удобства, но му е като "по-малък брат", т.е. отстъпва по някои показатели.
А за храната - какво да кажа - принципно ОИ не ми се отразява добре, тази година пак съм на плюс в килограмите, но сега наблягам на фитнеса. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт