Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 489
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро момичета  Simple Smile
И аз сомнамбулствам цяла нощ, много е гадно. Записах си час за първи преглед на 19.01,още една седмица нямам търпение. Вие много сте напреднали, аз дори не знам какво е фм  Embarassed, знам че е фетална морфология, но до там. Предполагам че доктора ще ми обясни всичко.
Тази нощ ми се появи малко по обилно течение, бях чела че е нормално, има ли други с такива ефекти?
Симптомите ми все още са никакви- гади ми се много рядко, корема почти не ме боли, имам големи чувствителни гърди и безсъние. Не знам дали е от бременността, но много ми се прави секс  Blush

# 136
добро утро и от мен.
Гледам вас ви мъчи безсъние а на мен ми се спи и спя по цяла нощ.
koikoii ,от хормоните е,сега бошуват и за това ти се прави повече секс,не е лошо ,просто бъдете по внимателни и по нежни,защото е по опасно от самите контракции на матката по време на секса.На мен ми беше казала Аг,първия път като бях бременна никакъв секс по края на 3м.Ужас ,сега дано няма проблем ,сигурно пак така ще кажа ама кой ще я слуша Crazy Crazy Crazy

# 137
koikoii и аз имам засилено бяло течение и си ходя с ежедневни превръзки.Появи се към 3 тия ден на закъснението,но четах,че е нормално и се явявало като тапа за да предпази матката и плода от инфекции.
Относно секса си правим и след като разбрах,че съм бременна.Нямам болки по време на половия акт и мисля,че и ти ако нямаш и лекаря не те е предупредил няма за какво да се претесняваш.
А гърдите-всеки ден стават по чувствителни.

Аз има. Др.проблем,който имах и преди да забременея-запек...Не знам сега какво ще правя..

# 138
Запека си е много чест проблем при бременност. Яж повече плодове и зеленчуци пресни - фибрите помагат много  Peace Другото решение - понеже почти винаги по някое време на бременността (но след 15-та седмица) се изписва магнезий против контракции - той помага доста  Laughing Но пък в по-късен етап започват да дават желязо, защото пада хемоглобина - то пък запича допълнително  Laughing Абе изобщо - всичко е така навързано, че ако решиш едно усполжнение, предизвикваш друго. В крайна сметка - открий си плодове, които ти помагат и си ги яж често.
За феталната морфология - аз ще си я правя там, където ще си следя бременността, живот и здраве. Както и миналия път - в Щерев. Имат специалисти, които са си доказани и съм доволна.
Kalina84 - не ти препоръчвам да правиш по 2прегледа всеки път - само стрес ще си докараш и объркани мисли. Най-добре е да се следиш на едно място, при един лекар, който да си знае всичко за теб и бебето, в противен случай получаваш много различни мнения, които те объркват безкрайно  Peace
Бялото течение също е нормално да се засилва, хубаво е обаче да се следи дали всичко е наред - микробиология се прави, но докторите ви си знаят най-добре кое кога да правят.
Е хайде стига съм ръсила мозък  Joy Стягам багажа да излезнем с малкия човек да троши енергия  Party

# 139
  • Морска приказка
Последните дни и аз не мога да спя. Снощи се събудих в 3.00 часа и до 5.00 не можах да заспя. По морето също има страхотен вятър, цяла нощ и до сега продължава. Кафе пия по едно на ден, не ми пречи. При първата ми бременност в началото го бях спряла, просто не ми се пиеше, но към 4 месец пак почнах да го пия по препоръка на лекарката ми, защото бях с ниско кръвно. Вчера си записах час за 22.01, първия ми преглед Simple Smile, дано всичко е наред , да мога да се похваля на близките.
kalina84 и аз мисля, че на две места да си правиш ФМ по-скоро ще те обърка, отколкото успокои, че всичко е наред. БХС се прави само в майчин дом, така че едва ли ще има много голяма разлика в резултатите, освен ако измерванията от ФМ много се разминават.
Аз все още се колебая дали да пътувам чак до София за ФМ, но като цяло в Бургас мисля, че няма добри специалисти в тази области. Има ли някой от Бургас от тук пишещите?

# 140
  • Дряново
Здравейте, да се запиша и аз тук Simple Smile Последен цикъл на 11.12 и днес  EFP много ми е странно Simple Smile Да попитам има ли някой, който пие Л тироксин и Достинекс - имам аденом на хипофизата, а от това имам и повишени нива ТСХ. Лекувам се с Достинекс, но преди да забременея ендокриноложката ми каза да го спра, веднага след като видя положителен тест.
На 28г. съм от Дряново, но мисля да се следя в Плевен при док. Янкулов или Бързашки - още не съм решила - имам приятелки, които са били и при двамата и са доволни от тях.
Единствените симптоми засега за болезнените гърди, но да се надяваме, че скоро ще отмине Simple Smile

# 141
Добре дошли в клуба , много хубаво е как се разраства Simple Smile)))  относно запека- сутрин кафенце, пресни плодове, фрешове, мляко, мен това ме спасяваше 1 път. Мандарините вършеха чудеса. Аз засега съм Ок с тази част, но пустите болки в корема и кръста...

# 142
Здравейте,прекрасни момичета  bouquet genchevapetya,с теб вървим заедно,моят последен цикъл беше на 12.12  Laughing Иначе аз нямам проблеми със съня засега,имам засилен вагинален секрет,и странното е,че преди бремеността имах проблеми с wc- то,а сега от няколко дни ходя редовно сутрин и вечер.Момичета,от много четене из нета малко започнах да се побърквам май....някоя от вас мислила ли е да спазва някакъв специален хранителен режим,за да не качи повече от нормалните килограми?И особено маметата,които вече имат други дечица,вие какво мислите по този въпрос?Прекрасен ден ви желая на всички  Heart Eyes

# 143
Аз също засега ходя редовно до тоалетната, но безсънието и мен ме е подгонило  Laughing Явно можем да го броим като симптом щом почти всички го имаме  Laughing

Относно храненето, аз наблягам на плодовете и зеленчуците. Гледам да поемам също млечни продукти достатъчно и да ям риба и яйца редовно.

Другата сряда си взех среща и се надявам да измоля лекарката да ме погледне на ехо, въпреки че ще е извън касата. Тук са толкова особени, че дори и да искаш да си го платиш, може и да не се съгласят  Laughing Затова гледам да се потготвя за варианта, в който няма да можем да го видим, но мнооого се надявам  Praynig

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 144
  • София
И аз от много четене взех да се обърквам  Joy Няколко приятелки минали през това, ме посъветваха да спра и ще се опитам. Ще се огранича до писане в темата, разговори с приятелки и консултации с гинеколога.
Гледам да си хапвам от всичко по-малко. Сега ям орехи  Laughing

# 145
Аз не смятам да спазвам някакъв много чак специален хранителен режим. Миналия път си ядях много плодове и зеленчуци, месо, риба, както разбира се и всякакви други неща - различно през различните периоди - хляб в началото много, както и сега, накрая много сладолед  Joy Не съм яла като за двама, не е и нужно. Не съм имала странни желания - например ягоди през февруари в 12 ч. през нощта  Laughing Имаше период, в който не ми се ядеше месо - доста дълъг беше  newsm78, и ядях на сила, заради желязо и хемоглобин. Млечни също е важно да се приемат заради калций. Нищо много специално като хранене. Тоест искам да кажа, че не енужно да се вглеждаме кой знае колко във всяко нещо - бременността не е болест някаква, това е нормално (почти) състояние за женския организъм и той е устроен така, че бебето си взима необходимите неща от организма на майката така или иначе. Важно е обаче да ги приемаме, за да не се окаже, че нашия организъм страда после. Затова наприемр е много разпространена остеопорозата при жените - защото бебето си взема много калций, който майката трудно си набавя; същото и с проблема със зъбите по време и след бременност.
Предната бременност качих 18 кг., което си е доста, но бях много подута цялата и явно съм задържала вода, защото ги свалих супер бързо. Сега не съм в добра форма, но след като спрях да кърмя започнах да качвам и тъкмо бях решила, че след Нова Година почвам диета. Е, 31.12. беше датата ми за цикъл, който още не е дошъл  Joy, та и диетата явно ще почака  Sunglasses
Дааа, пак се олях в писането  hahaha Отивам да дремна.

# 146
Genchevapetya  Здравей .аз също пия еутирокс и до скоро бях на Достинекс. Много добре си се ориентирала. Точно тези специалисти следят и мен.дори в момента лежа в Авис Медика. Очарована съм от приятното отношение. Няма да сбъркаш.

# 147
Хайде и аз тук  Grinning Последен цикъл на 2.12.2015  Blush

Не знам кога ще ходя на лекар, защото тук е малко особено с тези лекари. До края на трети месец не те водят бременна реално  ooooh!

Нямам абсолютно никакви симптоми за момента - нито гърдите, нито болки, нито гадене  Laughing Чак ми е странно  Laughing При вас как е?  Hug

Привет от Лондон, аз  също съм в очакване на бебе и на първи скенер, около 12та седмица  Grinning И тук не броят бременност преди това...

# 148
Здравейте и от мен момичета, днес съм се разяла досега хич не ми се ядеше, но днес много наблягам на плодове. Записах се на първи преглед и аз на 19-ти, нямам търпение, а после на 27 една приятелка и тя бременна ще ме води при нейният доктор в Тина Киркова, била очарована и ние три бременни приятелки се мъкнем след нея, че тя е най-напреднала  Laughing

Иначе идея си нямам за изследвания и за много неща, но нямам търпение да ме прегледат и всичко да е наред. Само за това мисля.

Момичета аз съм в четвърта седмица и почна да ми личи, при вас как е? Бях много наивна мислейки си, че то личи чак към трери месец, обаче корема ми така се е подул, че ако сложа боди по мен, си имам коремче като на бушменче  Laughing

# 149
Здравейте и от мен момичета, днес съм се разяла досега хич не ми се ядеше, но днес много наблягам на плодове. Записах се на първи преглед и аз на 19-ти, нямам търпение, а после на 27 една приятелка и тя бременна ще ме води при нейният доктор в Тина Киркова, била очарована и ние три бременни приятелки се мъкнем след нея, че тя е най-напреднала  Laughing

Иначе идея си нямам за изследвания и за много неща, но нямам търпение да ме прегледат и всичко да е наред. Само за това мисля.

Момичета аз съм в четвърта седмица и почна да ми личи, при вас как е? Бях много наивна мислейки си, че то личи чак към трери месец, обаче корема ми така се е подул, че ако сложа боди по мен, си имам коремче като на бушменче  Laughing

Здравейте и  от мен и поздравления Simple Smile Аз съм 7 седмици и в  началото също имах корем който сега спадна. възможно е да е от хормоните и промените в стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт