Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 503
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен. Аз съм ма 29 години от София. Последния ми цикъл беше на 12.12...понеже водих дълга борба със забременяването и когато видях 2- те чертички и то от спонтанно забременяване не посмях да се зарадвам и все още е така. Вчера ходих на преглед за да ми изпишат хапчета и се видя само сакче което е нормално за 4-та седмица и 1-2 дни. Следващия ми преглед е на 29-ти дано всичко е наред и чуем сърчице. Като ви чета явно всички сме с изразено безсъние, явно това ще е ни е отличителна черта  Laughing други симптоми все още нямам освен болезнените гърди.

# 166
Добро утро
Аз вчера бях на преглед ,всичко е наред,даже и сърдечната дейност чухме:)
От вчера съм командировка,пътувания,обучения и вечерта пак зацапване,май ми идва напрежението в повече
За храната,аЗ също се опитвам да хапвам здравословно,относно сладкото,аз съм пристрастена,но от както съм в това "състояние"-еми не ми се яде:)
Корема ми не е подут,от време на време имам гадене,но нищо общо с първата бременост,тогава повръщах до 4 месец,беше ужасно
Аз също съм при д-р Янкулов,за сега съм доволна,най-вече че вчера ме гледа през корема,а преди до 3 месец,само вагинално!
Кафенце не пия много,просто не ми се пие,но цигарите,....по 1-2 все още,но ще ги мъча Sad
Хубав ден ви желая!!!

# 167

djin4e -Горе долу вървим по едно и също време ,моя последен цикъл беше на 3 .01 2015.Аз също съм притеснена относно кг. както и от годините 38, нооо какво да се прави .Мислих си дори и за аборт понеже имам мигрена която ме съсипва и не мога да спя по цели нощи .Някакво придърпване усещам ниско в ляво , а за капак снощи вдигнах кръвно 130 на 80 което за мен е високо .Докторката ми каза че трябва да спра тестено и сладко .Общо взето съм се хвърлила в едни размисли които ме подлудяват.

# 168
Djin4e, Silvianna

Стига бе момичета 36-38 са прекрасни години за майчинство Simple Smile аз живея в чужбина и тук никой не третира бременните над 35г по различен начин както в бг. Моята приятелка роди първото си дете на 40, а сега роди и второ на 43г.

Малко завиждам на всички които още този месец ще ходят на преглед Sad тук до 12г.с. Забрави...дори и на частно се мръщят Sad
Хубав ден от мен

# 169
djin4e, silvetooo, спокойно бременеене с дълго чаканите бебчета!
silvianna, опитвала ли си някакво естествено средство срещу мигрената? Джинджифил, картофи... Кръвното може да е от притеснението, с консултация с лекар вероятно може да се вземат таблетките мента, глог, валериана...

# 170
Аз съм съгласна че годините нямат значение. А и като гледам тенденцията тук е жените да раждат по-късно.
На мен ми се яде само тестено, някакъв ужас е...по принцип съм супер здравословна, отдадена на спорта, но сега от салати и броколи ми се повдига:( някакъв съвет защо мога да ям само сандвичи и кифли?Sad

# 171
Mrg яж си каквото ти се хапва...период е.поне при н с първата бременност беше така:)

# 172
Относно годините и аз съм на 34 с първа бременност. Първо да не ви разправям щу зор и то не толкова от семейството, колкото от общественото мнение, че видиш ли вече ми било време. Толкова ги мразя тези "съвети". Една приятелка и тя моя възраст имаше много трудно забременяване 10 години се мъчеха и постоянно ми дуднеше. Накрая не се стърпях и й казах, че при различните хора е различно и по -добре да се радва сега и да си бременее, отколкото постоянно на мен да ми натяква. Ето, че и при мен се случи и то от раз, да се надяваме и че всичко е наред. Но просто кажех ли, че съм на 34 без деца на някой, малеееее то не бяха намеци, натяквания, въпроси. Винаги съм била много тактичен човек и съм се чудела как някой може да те пита ей така, защо нямаш деца  #Crazy

Момичета, на друга тема. Чували ли сте нещо от рода, че бременните не трябва да се подстригват. Сега нали всички отново съвети ми дават  Laughing,  та се питах откъде идва пък това поверие... newsm78

mrg, и аз спортувам и сега ми е тегаво, едни ми казват тренирай си, други да спра. НЕ знам и аз какво да правя. Обожавам броколи и продължавам да си ги обожавам. Засега нямам никакви промени в хранителните ми предпочитания, каквото и преди ми се е ядяло и сега си го ям, без шоколад. Просто изведнъж вече не ми се яде..

# 173
  • Дряново
Това за подстригването и мен ме вълнува  newsm12, все пак са суеверия, но момичетата, които са били бременни около мен са 50/50 - или го правят или не   smile3506 От друга страна, ако не се подстрижа 9 месеца, косата ми ще цъфне та и ще завърже  #Silly Все още съм в чудене, засега не е критично зле, но след месец-два и на това ще му дойде реда  newsm50

# 174
Това за подстригването е "бабешко" поверие от едно време - че ако отрежеш косата, ще отрежеш пишлето, ако е момче  Laughing Аз се постригвах няколко пъти предния - еми мъжко си е детето  Joy И се боядисвах също, с безамонячна боя рабира се.
За годините - да, сигурно е по-лесно на по-млади години, ама и сега пък какво ни е  Sunglasses Аз родих на 34 за първи път, имах прекрасна бременност, без проблеми, също и раждане. Така че, зависи от психическата нагласа повече според мен. Не робувайте на чуждо мнение  Peace
някакъв съвет защо мога да ям само сандвичи и кифли?Sad
- от бременността е  hahaha И аз така бях първия път, но е временно, после друго ще дойде  Peace

# 175
Казаха ми, че било да не се ореже живота на бебето. Това са от бабините суеверия, но ме дразнят  Close
Моята коса е толкова дълга станала и тъкмо бях се наканила да отида на фризьор и хоп забременях. Сега няма да чакам 9 месеца още  Crazy

# 176
Те суеверията са хиляди, ако трябва да се спазват, трябва със списък в джоба да ходим - да не се прескача маркуч или въже, да не минаваш под стълба, да не простираш, да не купуваш нищо, и всякакви подобни щуротии  #Crazy
Ето, намерих даже списъка  Naughty
http://www.bebe.bg/Obichai_i_tradicii/vera_sueveria.htm

# 177
jalana, мога да ти кажа един апп за телефона, аз с него сутрин правя упражнения. знам че ако тялото ти е свикнало със спорт не е добре да спираш,просто трябва да спортуваш според състоянието си. завиждам ти за яденето:(
а относно годините, аз съм на 33 и напълно те разбирам :Д в БГ само ми намекват защо аджеба, нямам деца? много дразнещо.
относно суеверията, не вярвам в тях, но си мисля че от бременността косата се скапва и ще трябва стригане. Laughing

# 178
И аз не вярвам на подобни бабешки дивотии, които са безброй що се отнася до сватби и бременности  Laughing

Аз съм на 29 и половина  Blush Също си мисля, че съм малко млада, но пък то ни изненада, така че не е по моя вина  Laughing

# 179
Те суеверията са хиляди, ако трябва да се спазват, трябва със списък в джоба да ходим - да не се прескача маркуч или въже, да не минаваш под стълба, да не простираш, да не купуваш нищо, и всякакви подобни щуротии  #Crazy
Ето, намерих даже списъка  Naughty
http://www.bebe.bg/Obichai_i_tradicii/vera_sueveria.htm

Аа това за купуването, майка ми ще ме побърка ви казвам. Тя е толкова суеверна и дума не дава да се издума, ако всичко е наред да му се купува нещо предварително. НАправо имам чувството, че тя ще има дете. Никой не е казал да му купувам от сега, но към 6-ти месец все едно боди мисля да взема. И вместо да ме подкрепя, ще трябва да крия и да се чувствам винова.

mrg
дай апликацията. Ако не бях разбрала, че съм бременна, нямаше и да се усетя, като симптоми спря да ми се яде и ми е малко тежко на корема, но не толкова, че да се усетя, ако не знаех.  Четох, че не трябвало да се разтягаш, а знам много спортистки до последно на стадиона са. Кофтито е, че ако недай си боже нещо стане и тренирам е семейството ми ще ме дамгоса, че от това е било. Постоянно робувам на мнението на някой, което е ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт