Препарати за съдомиялна - 8

• 95 752
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък въобще не знаех моята машина дали има опция за превключване между прах и таблетки. Отворих инструкцията и не видях такова чудо. Пише обаче, че при кратката програма се препоръчва да се използва прах, а не капсули/таблетки, че иначе те могат и да не се разтворят за този кратък цикъл.

# 91
  • София
Е, то и аз с таблетки мия на 58 минутната, не съм активирала нищо за сега... то и незнаех! Ще разгледам книжката, може и да пише. Ако нямам такава опция или не успея да я намеря, дали ще има проблем така да я пускам?
Нищо не активирам. Мие си на 58 минутна -Р5 програма и сама си прави всичко. Нищо не натискам предварително освен избор на програма и Старт. Peace
Няма следа от таблетката накрая. Няма нищо неразтворено. Всичко блести! Всичко свети! Hug

# 92
  • Балчи-Варна
И аз мия на 5 програма-58 мин.Доволна съм.С таблетки на Лидл и Кауфланд.Само дето солта слагам по-често,но тук е най-варовитата вода.

# 93
Малко по-назад в темата я показах,че забравям модела.
Защо на тефлоновите тигани и дъното на тефлоновите теджери(едно метално дето е)като го извадя от съдом.е едно сиво станало ,чак цапа Shocked

# 94
Не разбрах точно кое е това металното на дъното но щом цапа най-вероятно е алуминий. Алуминий не се мие в съдомиялна. Препаратите го разяждат и окисляват. Това черното е този алуминиев окис. Не е добре да попада в храната. Установена е връзка между поглъщането на алуминий и увеличена честота на заболяване от Алцхаймер

# 95
При моята Беко пише опция таблетка да се включва, когато ползвам комбинирани такива, за да не "дърпа" допълнително сол и глац от основните отделения. Откакто започнах да ползвам именно такива таблетки с тази опция, определено машината мие по-добре. Дори почти изчезнаха дъгите от предозиран гланц в началото (когато се учех и я настройвах), а мислех да изхвърля въпросните оцветени чинии. Надявам се с още няколко пускания да изчезнат напълно.
По-рано съм споменавала, че като разтоварвах кошниците, от перките ми потичаше мътна вода като с препарат. С тази опция вече е напълно бистра водата.

Относно потъмняването на дъното се има предвид точно това - дъното, което опира котлона. И аз имам няколко такива тенджери, но тъй като е наистина отдолу, не знам дали е опасно. Моля за мнение по въпроса.

# 96
  • София
Малко по-назад в темата я показах,че забравям модела.
Защо на тефлоновите тигани и дъното на тефлоновите теджери(едно метално дето е)като го извадя от съдом.е едно сиво станало ,чак цапа Shocked

Защото има видима алуминиева част. Като се мие алуминий става черен и се отделя нещо цапащо при пипане. И аз имам една такава танджера и много се дразня, май май ще я мятам в коша.

# 97
  • София
О с алуминия и аз имах проблеми в началото....сложих си тенджерата под налягане в миялната като не помисли,х че е алуминиева и сега е черна отвътре,но пък чашките за крем карамел са ми бели отвътре  Mr. Green
Да ви питам скоро някой да е взимал от таблетките на Кауфланд,аз привърших запасите от АЛДИ и сега си взех от тез на Кауфланд ....но нещо не ми се разтварят добре в машината ,а мия на 60градуса.....

# 98
Не разбрах точно кое е това металното на дъното но щом цапа най-вероятно е алуминий. Алуминий не се мие в съдомиялна. Препаратите го разяждат и окисляват. Това черното е този алуминиев окис. Не е добре да попада в храната. Установена е връзка между поглъщането на алуминий и увеличена честота на заболяване от Алцхаймер

Даааа не съм се сещата ,че може да е от това,а пише ,че става за съдомиялна ooooh! сега има на промоция едни тенджери в Кауфланд,неръждаема стомана ,те ще са подходящи нали....а каквът тиган ще стане за моята приятелка,ще си сменя половинта тенджери ако трябва Mr. Green

пс.а тия старите емайлираните  newsm78

# 99
  • Варна
Аз си взех тенжери от стомана 18/10 на Ело,нямам проблем с миенето  Peace

# 100
Ето тук е тази , която изглежда хубава , аз подарих такава на майка
http://www.kaufland.bg/webdatenupload/Pdf/BG/KW1_2000/blaetterkatalog/index.html

# 101
  • Варна
Не пише марка,не пише и стомана 18/10,по-добре си купете нещо по-качествено  Peace
В Айко често има промоция на тенжерите

# 102
  • София
За тигани имаме тефал, имаме и от лидл някакви пак с незалепващо покритие - никакви проблеми.
Тенджерите са от икеа, не знам каква точно стомана, няма проблеми. Тави разни, също никакви грижи.
Единственото, което не се сетих, че ще е алуминии и прецаках беше  пресичка за чесън, после и такава си взех от икеа, стоманена и няма проблеми вече.

# 103
Момичета , защо така долу почти дъното има следи като от не ратворен прах  , едно бяло напластено, това от както ползвам праха на КК , нали уж беше хубав.иначе съдовете са супер измити , с мокра гъбичка ли да го почистя

П.с.Нямам Ивеа   Mr. Green тоз Ямбол само Кауфланд и Лидл ииии Технополис , но то там само Тефал

# 104
  • Варна
За тигани имаме тефал, имаме и от лидл някакви пак с незалепващо покритие - никакви проблеми.
Тенджерите са от икеа, не знам каква точно стомана, няма проблеми. Тави разни, също никакви грижи.
Единственото, което не се сетих, че ще е алуминии и прецаках беше  пресичка за чесън, после и такава си взех от икеа, стоманена и няма проблеми вече.

Пресичката за чесън хубава ли е на Икеа?
Аз имам една стоманена ама нещо не съм очарована Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт