Препарати за съдомиялна - 8

• 95 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не бяха ли силикатите, които надраскват съдовете? Аз сефтосах миялната с лидълските комбинирани и моя нос улавя една много специфична миялненска миризма - повдига ми се чак. Тука се оплаквате от феъри - тях не смея дори да ги пробвам, сигурно ще искам да изхвърля миялната Sick Събирам отзиви за съвсем безароматни препарати. Мисля да пробвам Грюен грийн, но жалко, че няма как да купя само няколко таблетки за проба. Другите набелязани са на дм-ските капсули и натуралните им.

# 601
  • На брега на реката
Грюн Грийн бяха много хубави преди време, но за леко до средно замърсени съдове /със загоряло не се справяха/. Последната кутия, която взех не ми хареса и съответно няма да повторя. Феърито наистина миришат, но мият страхотно и по съдовете не се усеща миризмата, но ги ползвам винаги на интензивната програма, защото има повече на брой изплаквания. За кратките програми ползвах до скоро праха на КК, но ми свърши и сега ползвам прах на Финиш от който никак не съм доволна, ама кво да го правя, ще трябва да се изразходва.
Праха на КК обаче ми беше от миналата година и много си го харесвах, но някой писа, че са развалили таблетките им. Има ли някой, който наскоро да е купувал прах, за да сподели мнение, че ми се иска да си го купя отново, ама ако са развалили и него, ще се въздържа.

# 602
  • София
Аз съм доволна от Фейрито за кратка програма, въпреки че моята не е съвсем кратка. Струва ми се, че откакто ги ползвам не съм сипвала сол и гланц. Дали е от таблетките, солта..?

За мен всички продукти "n"в 1 са "бла бла". Що се отнася до таблетките "Всичко в едно" за солта моооже и да се съглася, че действа наистина. Но гланца?! Как така нещо което се излива при последно плакнене и реално "цапа" съдовете действа съвместно с измиващия препарат?!

Същото е и при праховете с омекотител и шампоан с балсам. Целта на праха е да изпере всичко, а на омекотителя да остане върху дрехите. На шампоана - да измие всичко от косата, а на балсама - да остане като хлъзгав слой върху нея.  newsm78

Независимо какви таблетки ползвам винаги слагам сол и гланц. Нямам им вяра на взаимоизключващите се продукти в едно.  Naughty

# 603
  • София
Кратки са ми всичките програми - най-дългата ми е 1:18. Но пък аз нямам загорели съдове, като се замисля.

Бобулина, каква разлика намираш в Грюн грийн между преди и сега?

И аз съм на мнениe, че комбинираните таблетки няма как да заместят солта и гланца (миялната пълни няколко пъти вода, сигурна съм, че цялата таблетка се е разтворила още в първата вода), но съм доволна когато имат някакви добавки, които пазят стъклото, стоманата и т.н. Peace

# 604
  • Русе
Аз съм на мнението на Буболина. Феърито за мен е най-доброто, но само на дълга програма. Пускам си я нощем така или иначе, така че 2-3 ч не ме бъркат. Аз често имам загорели тави, готвя много. За слабо и кратки програми в момента съм на лидл-ските, но вече писах, че не съм доволна. Пресен пример от онзи ден, по керамична тава имаше остатъци. Тези лидл-ски сега са обикновените, предишните бяха нещо в 1, може и от това да е, но с тези точно няма да повторя. За съжаление ГГ ги няма от много време, аз също ги харесвах за нормалнозамърсени неща.

# 605
  • На брега на реката
Грюн Грийн, преди измиваха нормално замърсени съдове. Последната кутия, въобще не се справяше с друго, освен слабо замърсени съдове /чинии, чаши, купи от салата и прибори/, всичко останало си оставяше като неизмито. За бебешки и детски съдове, вероятно ще са подходящи.

Ето, за тези, които искат:
http://freshaktiv.eu/43/44/134.html

# 606
Хм, аз въпреки, че пише ол ин 1 си слагам соли и гланц, е, с гланца не съм кой знае колко сериозна, но си зареждам.
Дори на 50 градуса миялната мие близо 2 часа и е с много изплаквания, мисля, че всичко се разтваря и отмива от феърито. Ако вадя съдовете с остатъци от храна по тях, защо изобщо да ги пускам в миялната, а не  си ги измия на ръце? Двойна работа се получава и много съм се ядосвала. Имам едни таблетки медикс, който точно така действат, за леко замърсени - ок, за всичко останало -не, ама в селото дето ги купувах избор нямаше, сега си стоят в шкафа.
Малко офф, досега съм пробвала с два-три био-еко прахове за пране и никак не перат, живеехме в едно село и бях на био-вълна.
Пазара е препълнен с препарати за всеки вкус и търсене  Peace

# 607
  • София
Аз онзи ден изхвърлих последните няколко капсули на Лидл  ( от обикновените бях взела). Просто независимо колко слабо замърсени неща слагам, все нещо излиза недоизмито. А да плакна всичко преди да пусна миялната, за да се справи таблетката, не ми се нрави.
С Фрош, Финиш и праха на Кауфланд нямам такива издънки. Значи определено не е от машината или подредбата на съдовете в нея.

# 608
  • София
В таблетките не винаги се съдържа сол, необходима за машината. Някои таблетки 2, 3, 5, n в 1 не съдържат изобщо сол, други нямат гланц, може би има и такива без двете. Важно  да се чете на опаковката какво пише. Дори и да съдържат сол не е ясно дали тя е в необходимото количество за работата на машината, спрямо твърдостта в съответния район и това няма как да се провери, т.к. няма как да знаем колко точно сол има вътре. Риск печели, риск губи, както се казва. Най - облагодетелствани в случая са тези в райони с мека вода Mr. Green.

# 609
  • София
Оо, благодаря за отзивите за обикновените лидл-ски - спестихте ми една ненужна покупка  Wink

# 610
  • София
Оо, благодаря за отзивите за обикновените лидл-ски - спестихте ми една ненужна покупка  Wink
Аз пък с тях си карам и съм много доволна. Феъри платинум не ми харесаха с нищо повече, не измиваше повече, за това пък ми надра някои съдове и миришеше ужасно силно. Та  малко или повече мненията тук са относителни и субективни.

# 611
  • Русе
  И аз съм много доволна от Лидълските. Нямам никакви забележки.

# 612
  • Варна
  И аз съм много доволна от Лидълските. Нямам никакви забележки.
И аз,и аз:)

# 613
Аз си слагам сол и гланц. Просто от много време не са светвали индикаторите и се зачудих от какво зависи.

# 614
  • София
Аз си слагам сол и гланц. Просто от много време не са светвали индикаторите и се зачудих от какво зависи.

Ако включваш функция мултитаб, когато ползваш таблетки, а до колкото разбрах предимно си с таблетки, може и никога да не ти светнат. Тази функция изключва индикациите и потреблението на сол /тази от отделението само за сол/. При някои модели на миялни изключва и индикации и ползване на гланца /също от отделението само за гланц/. Остава потреблението само на самата таблетка, какво има в нея - с това мие.

Общи условия

Активация на акаунт