Избор на училище за предучилищна група

• 2 363
  • 10
  •   1
Отговори
Предстои ни да изберем училище за предучилищна група в София. Можете ли да помогнете с впечатления, информация, препоръки. Мисля, че темата ще е полезна за много хора.
Моите предпочитания са за училище със занимания до обяд, а не целоденвни. Районът на София няма значение, приоритет ми е училището да е добро.

# 1
Еврейското, 134-то имат полудневни групи, преподавателките са много добри, ако са ги запазили отпреди 3 години. Но ако целите да продължите в първи клас в същото училище, а нямате друго предимство си потърсете такова училище, което приема с предимство децата от своите предучилищни класове, въпросното не е сред тях. От класа, в който беше дъщеря ми - 18 деца не приеха нито 1 в първи клас.

# 2
Предстои ни да изберем училище за предучилищна група в София. Можете ли да помогнете с впечатления, информация, препоръки. Мисля, че темата ще е полезна за много хора.
Моите предпочитания са за училище със занимания до обяд, а не целоденвни. Районът на София няма значение, приоритет ми е училището да е добро.

Здравей! От сърце ти препоръчвам г-жа Атанаска Василева от 76. ОУ "Уилям Сароян". Страхотен педагог и човек. Усмихната, лъчезарна и позитивна. Децата я боготворят. Ходят с желание на училище и напредват много бързо с учебния материал. Дори се сърдят, когато наближи ваканция. Подготвителната група е полудневна. Училището е в центъра на София. Детето е поставено в центъра. Към всеки ученик се подхожда индивидуално и се предлага най-доброто за него. Успех!

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 22:15 от Десислава Ф. Дончева

# 3
MianaNia,Десислава - много благодаря!

# 4
  • София
Не мога да ти дам отговор на въпроса, защото моите деца са били предучилищна в ДГ и нямам отзиви. Но, ако позволиш, ще ти дам един съвет - районът има значение, и то голямо. Сутрин задръстванията са убийствени и пътуването може да ти отнеме над час, ако пътуваш от единия край на София до другия, особено при лоши атмосферни условия. Едва ли е добре съненото дете да пътува толкова много сутрин. Според мен се огледай за нещо приемливо на не повече от 10-15 минути път. Още нещо - за толкова малките деца най-важна е средата - добра учителка и добри деца. Второто по никакъв начин не можеш да го предвидиш, първото е важно, но чак пък толкова да е незаменима една учителка, че да пътува детето през цяла София, примерно, не ми се вярва.
Успех!

# 5
О, да, покрепям напълно Ирина, че е много важно училището да е близо и удобно.
Атенан, пиши за кой квартал става въпрос, за да имаш конкретни отзиви.

# 6
Имам късмет родители ми да помагат, пенсионери са, но са активни хора, шофират и са изразили готовност да поемат транспорта сутрин и вечер. По тази причина мога да си позволя да избирам без значение на район - важно ми е да е добро място и по възможност до обяд.

# 7
  • край голямата локва
Важно е училището да е близо. За детето. То трябва да си изгради своя среда сред съучениците. Такива с които след година- две да ходи на училище, да прескочи на гости или да играе пред блока. Отделно пътуването отнема  ненужно време от така или иначе натовареното им ежедневие. Най -добре е да го запишеш в училището в което ще кандидатствате за  първи клас,  а ако то не предлага предучилищна - в най- близкото такова /без р---ски такива  newsm43/ .

# 8
  • София
Имам късмет родители ми да помагат, пенсионери са, но са активни хора, шофират и са изразили готовност да поемат транспорта сутрин и вечер. По тази причина мога да си позволя да избирам без значение на район - важно ми е да е добро място и по възможност до обяд.
Аз имах предвид комфорта на детето, не твоя собствен.
Но детето си е твое, ти си решаваш.

# 9
Здравейте,
И аз се интересувам от преучилищна група, но целодневна и в района около Драгалевци.
Аз си водих 2 години детето на д.градина на 15км от дома и знам, че е по-добре да е близо.

# 10
  • София - Рим и обратно
Важно е училището да е близо. За детето. То трябва да си изгради своя среда сред съучениците. Такива с които след година- две да ходи на училище, да прескочи на гости или да играе пред блока. Отделно пътуването отнема  ненужно време от така или иначе натовареното им ежедневие. Най -добре е да го запишеш в училището в което ще кандидатствате за  първи клас,  а ако то не предлага предучилищна - в най- близкото такова /без р---ски такива  newsm43/ .

В един момент по-добрият вариант е да не се мотае из квартала с приятелчета, така че последният ми критерий би бил да избера близкото училище заради кварталната компания, айде няма нужда.
Иначе за /дис/ комфорта, свързан с пътуване и т.н. - съгласна съм, безумие ми се струва, детето да пътува по час до училище и още толкова наобратно. Но съседни райони е приемливо.

Общи условия

Активация на акаунт