365 тайни от моя живот /4 тема/

• 238 102
  • 1 229
  •   1
Отговори
# 1 110
Нима ти мечтаеш детето ти да работи като продавач/ка?
Има хора, за които и това е мечта.
Кой ще ви обслужва, ако всички са учЕни и извисени, и професията "продавачка" е под нивото им?! Thinking

# 1 111
  • Бургас
Страхотно го успокоихте момичето   Confused
Всеки в даден етап от живота си работи нещо с нежелание. Или работи с желание, но е на ниско платена работа. Стига човек да иска, може да извлече удоволствие и опит от всяка работа, независимо колко невъзвишена е тя.
Продавачка не е дъно, но ако човек може да избира между продавачка и по-добре платена или офисна работа, предпочита второто.
Зависи от офисната работа. Много наивно е да се мисли, че офисната работа предполага по-високо заплащане и/или развитие. Работила съм като касиерка и като офис сътрудник. Като касиер печелих повече, усвоих умения да работя с пари, с клиенти /което тренираше търпението и обноските ми/, със специализирана компютърна програма, станах физически по-издръжлива, научих се да смятам бързо и пр. В офиса ме експолоатираха като чистачка, куриер и личен асистент за половината от касиерската ми заплата. Ама пък друго си е да кажеш, че работиш в офис , а не си една "проста касиерка"  Stop

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 23:07 от miss july

# 1 112
Кой ще ви обслужва, ако всички са учЕни и извисени, и професията "продавачка" е под нивото им?! Thinking
Разбира се. Затова съм написала, че няма срамна работа. Но никой от нас не иска да е на мястото на хората, на които това им е мечтата.

# 1 113
  • Tам през Атлантическия океан

Ако човек е щастлив , удволетворен , спокоен какво значение има какво работи  Crazy
Конкретно аз мечтая децата ми да са щастливи  Wink и ще ми е голЕм праз ако са продавачи  Mr. Green

# 1 114
Не мисля, че продавачка е дъното. Но не ми носи удовлетворение и добри емоции. Твърде дълго съм го работила, и мисля,че вече не мога.

# 1 115
Честито лято!!!  Grinning  Heart Eyes

Не мисля, че продавачка е дъното. Но не ми носи удовлетворение и добри емоции. Твърде дълго съм го работила, и мисля,че вече не мога.

Във всяка професия човек рано или късно се изчерпва и търси промяна.
Инертните хора промяна не търсят, но това не им пречи да си страдат от същото с години и да трупат негативи на свой гръб.
За мен най- кофти работата пък е типичната офисна на секретарка, счетоводител, дори касиер. Далеч не са и високо платени повечето. В този случай предпочитам да се занимавам с разносна търговия. Като студентка съм правила такъв избор и бях доволна. Не всеки обича да седи с часове по цял ден седнал на бюро. Мен това нещо, например, много ме изчерпва и го работвам само срещу наистина високо заплащане и добри други условия на труд.

# 1 116
В една нормална реалност учителската професия би следвало да развива хората, които я упражняват.  Нима ти мечтаеш детето ти да работи като продавач/ка?
Живеем в Бг, не в нормална реалност!
А аз за какво мечтая, нека си остане моя тайна
Но е изключително селска проява да намесваш деца Stop

# 1 117
Открих, че забравям излишните хора и излишните спорове мигновено, и тук, и в реала. Онзи ден една жена в един магазин така ми се зарадва, по име ме нарече, пита ме как съм... Rolling Eyes А аз я виждам като бяло петно. Embarassed Мъжът ми и той беше поздравен по име, и той гледаше втрещено. А жената мила, но много шумна, цветна и една такава забелязваща се от далече... Всички се заобръщаха. Ами, ако не реагирах така, че да си каже от къде се знаем, изобщо никакъв проблясък не получавах.
Тук се случва да се завихри някой малоумен спор с някоя нервна съфорумка. Ами на мига забравям коя беше и после срещам горе-долу познат ник и си викам: с тази ли се разправях... не помня, защото нищичко не влагам в това. Thinking Разправията не е с човека, а само и единствено заради темата, по която спорим. И тук, и в живота съм така.
И тайната ми е, че адски ми е удобно и се чувствам комфортно, че успявам да изхвърля излишните неща от съзнанието си.

# 1 118
В една нормална реалност учителската професия би следвало да развива хората, които я упражняват.  Нима ти мечтаеш детето ти да работи като продавач/ка?
Живеем в Бг, не в нормална реалност!
А аз за какво мечтая, нека си остане моя тайна
Но е изключително селска проява да намесваш деца Stop
Шо за глупост? Къде видя намеса на деца?
Моята тайна се оказва изненадата ми от размерите и мащаба на човешката глупост. Хем знам, че е безгранична, хем не спира да ме изненадва.

# 1 119
  • тук-там
Почина приятеля на най-добрата ми приятелка. Болестта просто го грабна.
А тя е толкова далеч. Иска ми се да я гушна и да не я пускам.....много дълго.
Имаха толкова планове за лятото, за живота си заедно. толкова им се радвах.....
Плача най-вече заради нея...., че най-сетне  беше намерила похлупачето си. А то..... Едва ли ще се съвземе за нещо ново.
Искам пак да сме  в гимназията и всичко тепърва да предстои, а не да свършва.

# 1 120
  • Страната на чудесата
Правя усилия за майка ми, които не се оценяват. На ръба съм да кажа майната му и да заживея само за себе си и децата. Трудно ми е. Още 24 часа трябва да издържа, но по традиция там изгърмявам. Изважда ме от релси егоизмът и незачитането на чуждите усилия.

# 1 121
Включваш на автопилот, доколкото ситуацията позволява. Правиш каквото си решила / сте се разбрали или е по план и си мислиш за децата си. Като спрем да влагаме емоции, нещата се подреждат от само себе си. Е, с най-близките трудно се получава невлагането на емоции, но...

# 1 122
Една истинска тайна от мен -за пръв път в живота си съм играла ротативки на 7год. ( без майтап,дори и да е незаконно и неморално).Просто мои роднини имаха казина и игрални зали и,когато им ме оставяха да ме гледат това ми беше най-честото занимание.

# 1 123
  • Варна
Страхотно съжалявам за нещо, което не мога да променя (чисто материално). КАК е възможно такова нещо? Да съм мислила преди, защо мисля сега и не мога да си го избия от главата?

# 1 124
  • София
Как се преодолява неочаквано предателство от много "близък" човек?!! Има ли рецепта? Май ще трябва да се ходи на психолог, в безпътица съм, а ми се налага да общувам ежедневно с човека.

Общи условия

Активация на акаунт