Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 664
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Опитах елда веднъж-два пъти, ужасна ми беше.

# 1 051
Без пържени картофи? Кюфтета? Пържени филии? Че то живот ли е това  Rolling Eyes

Без, без! Simple Smile
Особено пък филии - даже съм забравила, че съществува такова нещо.
Но аз хляб не ям никакъв, камо ли пък пържен? Crazy

Пържени картофи ям инцидентно, не повече от 2 пъти годишно, навън, с бира. Grinning

Елда съм опитвала, не ми харесва.

# 1 052
Гречка й казват, да. В Берьозка я продават, рускините казват, че не била като нашата елда.

# 1 053
  • Sofia
Купих от там,същата миризливка е ooooh!

# 1 054
  • София
Купих от там,същата миризливка е ooooh!
Казват,че с вкуса и миризмата се свиквало от бебета още.Големи и чужденци трудно приемали химическата миризма.Аз внука го хранех с каша от гречка, дали да му направя гречка сега, да видя ще я яде ли? Той например яде неща,които други деца не хапват, като мляко с ориз, грис-халва, зелен фасул,грах, бамя, но кисела, домашна юфка и други, за които не се сещам в момента.

# 1 055
Тъкмо приготвих елда със задушени тиквички, праз, сушени домати, орехи и маслини.
Супер се получи и ММ омете цяла купа..)
Ммм, звучи вкусно. Heart Eyes
Преди две години опитах за пръв път елда/гречка и ми хареса, но отдавна не съм яла.. Simple Smile

# 1 056
Гречка ям от тинейджърските си години...не смятам, че за да я харесаш трябва да я ядеш от бебе. Зависи как е направена.
Но виж неща, които децата обичат не ям.....например сладолед.
Общо взето деля хората на два типа: традиционалисти, които сеи харесват госбите, с които са израснали и...авантюристи - склонни да опитат всичко. Няколко години ходих с мъжа ми на бизнес пътуванията му, такива неща съм опитвала (добре, яе не знам какво ям).
В Тайланд в едно селце един "готвач" ми викаше, че имало в ястието месо от 7 разлини животински вида, е за 3 се досещах какви са- другите.....бях много гладна и не исках да ги знам.
Например в Перу деликатес е морското свинче. Има ресторанти, където си избираш, кое точно искаш да ядеш (щъкат живи в едно оградено пространство).

# 1 057
Е свинчето дето щъка няма да го ям, нищо че ям сладолед с оцет.

# 1 058
Аз гречката я сварявам и съхранявам в купа в хладилника. Според това дали ми се яде сладко или солено, я смесвам с лютеница (едро смляна) или мед и канела.  Heart Eyes

# 1 059
Тъкмо приготвих елда със задушени тиквички, праз, сушени домати, орехи и маслини.
Супер се получи и ММ омете цяла купа..)

Приготвена по подобен начин, я ям и ми харесва, също в пълнени чушки вместо ориз и въобще - в солени ястия. Сладка и под формата на каша ми е противна. И за просото мога да кажа същото.

# 1 060
Да, точно - вместо ориз, елда или булгур ползвам.
И се харесва от цялото семейство. А откакто ги ползвам - и кг свалят с лекота..)

# 1 061
  • Countryside
Елда ползвам вместо ориз и аз, от време на време. Примерно елда с тиквички, сушени домати и маслини  става супер, не можеш позна че е елда, но предварително я сварявам. Сладка не съм пробвала, но аз по принцип не съм по сладкото.
Мекици и пържени филии не обичам, както и традиционният кус кус за закуска, със захар.

# 1 062
  • Канада
Аз честно да кажа, няма храна, която да мразя. Всичко ми е вкусно, когато е приготвено добре.
Е, охлюви и други животни не бих яла.

Гречката много ми харесва, приготвена с разнообразни продукти. Киноата също е приятна.

Мекици, пържени филии, палачинки обичам, но само понякога в неделя се правят, по разбираеми причини.

Наистина не се сещам за храна, която да ми напомня на нещо лошо. Може би, защото не съм ходила на детска градина.

# 1 063
Аз от детската градина май няма храна, която да мразя или да не ям. Сигурно готвачките са били големи майсторки.
Тиквички обаче не обичам, по никакъв начин, докато патладжана ми е любим.
Тиква/зелена/ на супа или с ориз в тавата и двете с мляко и захар са ми любими. За съжаление никой друг от обкръжението ми не ги харесва.

# 1 064
  • София
Не отказвам вкусно приготвена храна. От всичко си похапвам с удоволствие! Бих гладувала, за да си пречистя организъма или ако е налага поради някаква причина.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт