Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 653
  • 1 153
  •   2
Отговори
# 1 065
Аз от детската градина май няма храна, която да мразя или да не ям. Сигурно готвачките са били големи майсторки.
Тиквички обаче не обичам, по никакъв начин, докато патладжана ми е любим.
Тиква/зелена/ на супа или с ориз в тавата и двете с мляко и захар са ми любими. За съжаление никой друг от обкръжението ми не ги харесва.

Каква е тази тиква?

# 1 066
Тиквички сигурно.

# 1 067
  • София
От градината всички нишестета и компотите с жода и плуващи парчета плод брр.'Гадните запечени макарони на фурна.
Не консумираме нищо пържено,газирано,кафе,месо,яйца.
Хляб от лимец си приготвяме в къщи без добавки на друго брашно,както и не купувам сирене приготвям си панир само.

# 1 068

Нали не ги обича?  newsm78

# 1 069
Еми значи не е тиквички, а неузряла тиква. Mr. Green

# 1 070
Тиква/зелена/ на супа или с ориз в тавата и двете с мляко и захар са ми любими. За съжаление никой друг от обкръжението ми не ги харесва.
Каква е тази тиква?
Преди да станат жълти или бели тиквите, през лятото са зелени, вътре месестата част им е като пъпеш на цвят. Бели се, нарязва се на кубчета, запържва се леко да поомекне и после или в тавата с ориз и захар /все едно правим каквото и да е с ориз/ или пък на супа пак с ориз и захар. Вместо вода прясно мляко.
Опитах с тиквички, но вкусът е друг. Пък може и защото не ги обичам.

# 1 071
Познах за не узряла та тиква.  hahaha

Днес за първи път видях цъфнал артишок. Много красиви лилави цветове има.

# 1 072
Каква е тази тиква?
Преди да станат жълти или бели тиквите, през лятото са зелени, вътре месестата част им е като пъпеш на цвят. Бели се, нарязва се на кубчета, запържва се леко да поомекне и после или в тавата с ориз и захар /все едно правим каквото и да е с ориз/ или пък на супа пак с ориз и захар. Вместо вода прясно мляко.
Опитах с тиквички, но вкусът е друг. Пък може и защото не ги обичам.

Значи за десерт става дума.
Защото пише супа, ама пък със захар? newsm78

# 1 073
Ами не е десерт. Яде се за супа или основно ястие. Няма нищо общо със жълтата тиква с ориз и захар, която се яде за десерт и която не ми хареса.
Супа, като супа. /тиквена чорба/ Тиква с олио, лук, сол-щипка, захар-4-5 с л, ориз, мляко и копър.
Другото в тавата същите съставки, с по малко мляко и повече ориз.

# 1 074
Не съм яла нито супа, нито ориз в тава, със захар. Crazy
Само десерти.

# 1 075
От нашенската кухня, почти всичко обичам.  А лющяна (девесил) ми е най-любимата подправка...оня ден си купих две връзки пресен от пазара - не спрях да ги душа и да им се кефя на уханието Laughing А каква агнешка супа става с него(и боб чорба, и рибена)...майко мила Heart Eyes

Не мога да ям мухлясалите сирена Sick (но аз съм човек с плебейски вкус, обичам по-простите неща като българския кашкавал и сирене)

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 04:07 от Gushterica

# 1 076
Не мога да спя и ви чета с голям кеф.
Супата от неузряла тиква със захар, ориз и копър изби рибата. Никога не съм чувала за такава, българска рецепта ли е или?
Дори не знаех, че тиквите се ядат и зелени, що за вкус имат?
Елдата с лютеница също ме изуми, научавам много нови неща, мерси.

# 1 077
Има и супа от тиквени цветове. Simple Smile

# 1 078
И аз много обичач девисил. Най-любим ми е в рибена и гъбена супа. Много свежест придобива храната с тази подправка.
Тиква харесвам във всякакъв вариант. Най-вкусна ми е класическата за България печена тиква, но бива и в супа. Само дето супата си я ям сама , останалите в семейството нещо не възприемат...

# 1 079
Има и супа от тиквени цветове. Simple Smile

Тиквените цветове се консумират не само на супа, даже ги продават по зеленчуковите магазини и щандове в кутийки. Аз правих веднъж панирани, но ги ядат и с разни сосове, пълнени и в паста.

https://www.google.com.mt/search?q=squash+flower+recipe&neww … =1366&bih=643

Общи условия

Активация на акаунт