Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 594
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 1 140
Тайна, то явно е за хора, които обичат риба и подправки и някакво разнообразие. По твоите рецепти съм забелязала, че предимно пилешко и пържоли им готвиш, явно защото ъова предпочитат. Аз подозирам, че синът ми няма да се престраши да яде, но искам да си направя на мен.

# 1 141
  • София
Тайна, то явно е за хора, които обичат риба и подправки и някакво разнообразие. По твоите рецепти съм забелязала, че предимно пилешко и пържоли им готвиш, явно защото ъова предпочитат. Аз подозирам, че синът ми няма да се престраши да яде, но искам да си направя на мен.
Като беше дъщерята на диета и риба ядеше, но зорлем.На нея и дай пилешко и картофи, ние с внука и свинско хапваме.Аз специално обичам подправки, но ако ще трябва да изям сама цялата тенджера, не бих могла, затова и не слагам.Голямата дъщеря е точно обратното, на нея и дай подправки да слага, колкото повече, толкова по-добре, но тя не живее тук.

# 1 142
Мда, не е лесно да се угоди на всички. Аз за това ще направя малко пък който иска да яде.

# 1 143
Аха, значи така правиш, Тайна,.. опитваш се да замаскираш целината като картоф, но твоите те разконспирират. Simple Smile Аз така се опитвам понякога да "представя" червения пипер за домат пред приятеля ми, че си е наумил, че не яде пипер. Grinning

Дразни ме, когато някой започне да отделя лука, морковите и др. зеленчуци, нарязани на ситно, отстрани на чинията си.

По темата - не харесвам пиле фрикасе, въпреки че мога да правя и ми го харесват. Simple Smile Но аз да го ям - не. Също така - застроени супи и яхнии със сварено пилешко месо.
Обикновено като готвя грах или зелен боб, пилешкото го нарязвам на по-малки парченца и го изпържвам; понякога го овалвам в брашно. Така ми е много по-вкусно, отколкото ако е само сварено. Peace

# 1 144
  • София
Аз обичам супи със застройка.
green_eyes14, с какво я правиш застройката, че не ти харесва?

# 1 145
Не обичам супи, но три вида ям по веднъж годишно, ама аз да си ги направя. Едната супа е пилешка, много гъста. Навремето бащата на моя позната така я готвеше и ми се видя страшно вкусна. С много зеленчуци - моркови, лук, ако има някакви корени(целина, пащърнак, корен от магданоз) и зеле! Да, прясно зеле, ситно нарязано. Страхотно вкусно става и с много черен пипер. Със застройка от кисело мляко и жълтък.
Другите две са супи топчета. Първата си е моя, правя я с варена застройка. Много я обичат мъжете у дома. Става гъста и кремава с тази застройка и с фиде. Втората я научих от колежка. Много мързелива супа, но много вкусна става. Буквално с нищо - топчета, картофи, черен пипер, чубрица и фиде, и нищо друго. И пак е много вкусна.
И шкембе обичам, ама не да го готвя, че ми умирисва къщата, а да го ям някъде хубаво приготвено. Crazy
Обичам риба, но рибена чорба не мога да ям.

# 1 146
  • София
Варена застройка правих веднъж, не ми се получи. Не повторих. За пилешка супа пробвайте (ако искате, разбира се) застройка с яйце и половин изцеден лимон, нищо друго. Става чудесна. Такава застройка правя и на зеленчуковите супи. Моята пилешка също я правя гъста.
Шкембе и аз обичам, но не ми се получава като в ресторант. Правих веднъж, ами не ми става.

# 1 147
miamim, в редките случаи, в които съм правила супа, никога не съм я застройвала. Но, доколкото знам, застройка се прави от кис. мляко и яйце. Може би от малка ми е останал неприятния спомен от пресечено яйце в супа. Майка ми винаги ми е правила отделно незастроена супа, както и зелеви сарми само с ориз. Simple Smile

# 1 148
  • София
Преди и аз я правех с кисело мляко и яйце, пресичаше ми се, мислех че от киселото мляко става така  newsm78
Сега без мляко не ми се пресича, ама пък е възможно да съм подобрила кулинарните си умения, а не млякото да е виновно  Laughing

# 1 149
Аз правя застройка от жълтъци и лимонов сок само.

# 1 150
  • София
Разбивам яйце и кисело мляко, наливам на струйка от супата в тях, бъркайки, да се изравни температурата, после наливам обратно на струйка в супата, като пак бъркам.Не захлупвам с капак, тогава веднага се пресича.

# 1 151
И аз правя застройка само с жълтък. Не обичам миризмата на кисело мляко в супа.

# 1 152
Пресен девесил има почти постоянно в Билла.

# 1 153
Аз пък да ви кажа - след като погладувах малко, че гладът наистина е най-добрата подправка. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт