Гладът е най-добрата подправка на света

  • 83 596
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 47 352
Значи в Кулинарния нищо не разбират, там ми обясниха, че притесненията ми са напразни  Laughing

# 136
  • София
  • Мнения: 15 831
За яйцата съм чула,че белтъка не трябва да е суров.

# 137
  • Мнения: 251
Mърееееее, не сте стояли гладни.  Flutter  

Аз подобно на Янечек давам шанс на храни, дето преди не съм опитвала. Понякога ми харесват.

Има неща, които не ям, но по-скоро съм склонна да се съглася отново с Янечек -зависи къде/как/от кого е приготвено. Манджи, яхнии, супи и прочие чорби никога няма да хапна в ресторант, както и нямам спомен да съм го правила. Нито на гости бих яла манджа! НИКОГА! У нас, когато си е сготвено у дома - да, не ям само шкембе-чорба. Всякакви други ям.
По ресторанти и на госке ям печено, скара, пица, картофи и подобни неща, салати. Манджа - невър!  Sick

# 138
  • Мнения: 810
Мисля, че с изключение на змии, охлюви, буболечки (и трите вида никога не съм опитвала, и нямам и намерение) всичко друго ям и мога да ям, стига да няма НАЙ-ГАДНАТА подправка на света за мен - кимион. Мразя го от дъното на душата си. Единствено бих могла да го понеса (но не и в големи количества) в суджук.

Сетих се още нещо  - бих казала, че са в моите топ три гадни храни - пилешка трътка и черва. За нищо на света не бих си ги сложила в устата, но не по гастрономични съображения.

Бих могла, но не ми е присърце, да опитвам отвреме навреме фъстъчено масло (ама избягвам да си го причинявам).

Не знам какво е това райска ябълка, а доста е коментирана тук. Не съм виждала, продава ли се в магазин?

Предпочитам кисели сочни ябълки пред сладки и хлебни.

А толкова от храните, които сте посочили като нелюбими, обожаааааавам - шкембе чорба, кисело зеле сготвено, всякакви кремчета, като крем карамел и крем брюле са най-любимите ми, таратор обожавам, мозък пане, черен дроб на скара с чесънче и оцетче с много магданоз, език пане, умирам за патладжани всякакви, яйца по панагюрски с чесънче, ... и още много вкусотии.

# 139
  • София
  • Мнения: 15 831


Обичам ги.

# 140
  • Мнения: 1 740


Туй нещо може ли да се приготвя по някакъв начин, освен да се яде сурово? Като сладкиши и други подобни.

# 141
  • Мнения: 12 526
Много мразен тоз' кориандър, бе Laughing .
На мен ми харесва сушен, смесвам го с кимион и куркума, чудесно ми се връзва за печени меса. А розмарин много върви на агнешко, както и майорана. Ох, много обичам крехко агнешко със зелена салата.
Човече, то не било много опасно (често срещано) уж заразяването със салмонела, ама като знам по Великден как яйцата в магазините си стоят далеч от всякакви хладилници... Аз вземам само от хладилни витрини, надявам се да са съхранявани правилно Praynig .

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 01:19 от Ензим®

# 142
  • Мнения: 7 325
При нас няма магазин в който яйцата да се държат в хладилна витрина  Thinking

# 143
  • София
  • Мнения: 15 831


Туй нещо може ли да се приготвя по някакъв начин, освен да се яде сурово? Като сладкиши и други подобни.
В Южна Корея ги сушат, но после как ги употребяват не знам.То сурово е хубаво, има повече витамин С от лимони, портокали и всички цитрусови взети заедно.Но трябва да е омекнало, иначе е много кисело и ти се спаружва устата.

# 144
  • Мнения: 1 740


Туй нещо може ли да се приготвя по някакъв начин, освен да се яде сурово? Като сладкиши и други подобни.
В Южна Корея ги сушат, но после как ги употребяват не знам.То сурово е хубаво, има повече витамин С от лимони, портокали и всички цитрусови взети заедно.Но трябва да е омекнало, иначе е много кисело и ти се спаружва устата.

Добре, благодаря. Защото аз съм опитвала веднъж, но явно не е била достатъчно узряла и точно ми се спаружи в устата.

Сега се сещам за още един не много разпространен у нас плод - цариградско грозде. Много се бях надъхала да го опитам, защото ми бяха казали, че е много вкусно и полезно, обаче нещо не ни се получи да се заобичаме. Не бих повторила. Ще търся узрели райски ябълки да ги пробвам.

# 145
  • Мнения: 12 526
Не го бях чувала досега това цариградско грозде. Видях го в Уики. Изглеждат едни бодливи зърна. Laughing
То и зелето съдържа в суров вид вит. Ц колкото цитрусите, затова папкаме зелева салата често вкъщи. Аз съм дЪрво - не мога да ям нещо, защото е много полезно, ако ми е гадно Laughing Но вредни и вкусни неща - това да hahaha . Но пък какво й е вредното на една голяяяма свинска вратна пържола на скара със салата според сезона Joy . Е, и бира или вино - пак според сезона Flutter

# 146
  • Мнения: 9 782
Тлъсто месо и дреболии. Изобщо боклуци с животински произход, както и набедени за такива. От храните с растителен не се сещам за нещо, което чак пък да не мога да преглътна. То излиза, че ям всичко, но реално съм капризна. А, и с напредването на ЕГН-то не мога изобщо да понясам солено.

# 147
  • Мнения: 22 036
Вие как сте живи незнам Simple Smile. Аз като дете не ядях нищо почти. Прилъгвах се да похапна пържени картофи и кюфтета и филия с нещо. От вида на леща ми се повръщаше, а сега мога да я ям с дни. Проядах всичко освен сладкиши, защото не обичам сладко и не правя. Който обича да си прави Simple Smile. Мъжът ми прави хубав крем карамел за него и детето.

Мама и тати правеха страхотен гюведж с овнешко.

Много ми беше интересно да чета какво не ядат хората. Вкуса наистина е нещо строго индивидуално.

# 148
  • Мнения: 8 163
Отвращавам се от всяка част на животинската глава: език, очи, уши, бузи, мозък.

Гнусни са ми друсащи се храни и такива, съдържащи много кръв: желета от кости (вкл. върху торти) или медузи (японски десерти), бахур/кървавица, пача.

Гърлото ми се свива и само при мисълта за всякакви мазнотии: пръжки, сланини, мазни пици и салати, супи и манджи, на чиято повърхност има 3 пръста олио, птича кожа с жълта мас по нея, бекон, ястия със запръжка, салами с грамадни, бели парчета тлъсто в тях, смрадта на старо олио, която идва от ресторантите за бързо хранене.

Не понасям дори миризмата на морски дарове: скариди, миди, рапани, раци. Паеля  Sick

От детската не обичам тутманик, таратор с настъргани краставици и компот от грозде.

Откровено неприятни са ми разплути манджи с кафеникав цвят. В тях растенията са били готвени прекалено дълго и са станали кАшави, разлигавени, безформени и безхарактерни.

На гости изобщо не бих се посвенила да откажа, ако храната не отговаря на изискванията ми.

# 149
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Момичета, салмонелата не зависи толкова от начина на съхранение, ако кокошката е заразена,ще зарази и  яйцето /обикновено се пренася от акото и мръсното по  него, през черупката.  Единственото спасение е дезинфекциране в специални разтвори и по принцип  в заведенията, ако се предлагат яйца, те трябва да са обеззаразени уж. Може да се зарази човек от салмонела и от консумация на по-сурово пилешко месо.
Фея , не е чудно,че си живи мощи,след като са ти противни 2/3 и половина от световните храни. Grinning
На мен пък нищо не ми е чак противно, кориандър пресен обожавам,но в бг не мога да намеря и това ми е мъка, кимион ми  е най - любимата подправка, кисело зеле също обичам, въобще съм Добро прасе, а,  кожички от пиле в супа  не знам някой  да харесва,  и аз не ги харесвам, за това и при пилешката супа просто махам кожата и всички са щастливи. Манджи не готвя, щото мъжо не обича, той не е по чорбести яденета и яхнии. Тъй като обичам да  пътувам много, опитвам местни специалитети навсякъде, не харесвам рамки и забрани, особено пък  да  си ги слагам сама,  смятам ги за тесногръдие,  може би все  пак живи буболечки не  бих яла,освен в сървайвър. Но,хората сме различни,слава богу.

Общи условия

Активация на акаунт