Гладът е най-добрата подправка на света

  • 83 613
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 23 750
Райската ябълка не е лигава.  Peace

# 46
  • Мнения: 1 228
Интересна тема!
За мен това са киселото мляко, доматена супа, морски дарове и хайвер.  Peace

# 47
  • Мнения: 369
Веднъж свекърва ми беше направила зеле, а тя готви вкусно, но го беше наблъскала с босилек. Е, няма такава гадост.
Има, има. Готвено зеленце наблъскано с дафинов лист.  Mr. Green

 Гади ми се  от крем карамел, прясно мляко, грис халва, мляко с ориз, домати с ориз, пресен магданоз, кервиз, миди и скариди. ММ веднъж си беше поръчал скариди и само при вида им ми се  Sick Всичките тези грамадни черни очи, вперени в мен. Бляя.

# 48
  • Мнения: 30 802
Веднъж свекърва ми беше направила зеле, а тя готви вкусно, но го беше наблъскала с босилек. Е, няма такава гадост.
Има, има. Готвено зеленце наблъскано с дафинов лист.  Mr. Green

Не знам защо го правят. Дафинов лист на зеле. Бившата ми свекърва го правеше. Един път пита дали да сложи джоджен на киселото зеле...може би нямат усет за вкус, знам ли...

# 49
  • Мнения: X
Дафиновият лист е нормална подправка за прясно зеле, струва ми се. За босилека и джоджена съм озадачена.

# 50
  • Мнения: 16 125
Аз пък обичам дафинов лист в зеле. Даже вече готвя с пресен, домашен дафинов лист.

# 51
  • София
  • Мнения: 8 981
Аз имам една позната, която слага джоджен на абсолютно всичко, вкл. и на супа.

# 52
  • Мнения: 2 457
Баклава, реване, тригуни и всякакви сиропирани сладкиши не понасям, приличат ми плуваши в лигаво сладко олио  и ме е гнус Sick .
В Турция сигурно ще умра от глад. Simple Smile
От солените неща не обичам сланина, запържени манджи и всичко което се е пържило с червен пипер. Да не говорим, че пържени храни не ядем изобщо вкъщи. Дори най-прости пържени картофи не правим.
Харесва ми да експериментирам и бих опитала всякакви екзотични блюда, но мазно, тлъсто и осолено не понасям.

# 53
  • Мнения: 30 802
Дафиновият лист е нормална подправка за прясно зеле, струва ми се. За босилека и джоджена съм озадачена.

Нормална за някакъв селско-провинциален стил на готвене. Имаше го в рецептите на готвача на Тодор Живков. Иначе не е нормална, дафиновият лист е подправка за месо.

# 54
  • Мнения: 1 740
Има, има. Готвено зеленце наблъскано с дафинов лист.  Mr. Green

 

Скрит текст:
Най-вкусното готвено зеле, което съм опитвала е подправеното с кимион. Който иска може да опита  Wink

# 55
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 076
На мен най-любими са ми доматите и чушките и храните производни от тях.
Обичам много картофи и леща. Ям месо доста често, предпочитам да не е мазно.
Спагети и пици много обичам.
Предпочитам готвено - яхнии, гювечи, супи.
Общо взето съм типично бг-прасИ. Mr. Green

# 56
  • Мнения: 314
Прясно мляко не понасям и разни тресящи се кремчета.
Шоколад, какао, силни и ароматни подправки не обичам.
Не залитам по био.

# 57
  • Мнения: X
Като дете се изхранвах основно с филии с лютеница и домашна луканка, шоколад-много, ябълки и ......това е.Всичко останало, което се свежда до пилешка супа, пиле с ориз, питки, пиле с картофки ядах насила.По-скоро ровех по чиниите.На градина не съм ходила, та нямам кулинарни травми от там.   Laughing  Просто си бях капризно злояда.Не понасях патладжани, тиквички, салати, лук, чесън (интересно, защото пък обичах пачата-без месото  Mr. Green  именно заради миризмата и вкуса на чесъна), зелен боб, грах, бамя, зеле....абе, нищо не ядях.Баба ми все ми викаше "Като комарче си, малко вятър и си отлетяла!"    Laughing

Сега, по никакъв начин, (е, освен ако в следващите месеци не се очертава никаква друга храна) не бих опитала копривена каша.Прилича ми на повръщано.
Иначе, не се сещам какво не бих пробвала.
От 2012 не ям месо, така че може би това.

Нямам проблем да отказвам да ям, ако храната или хигиената не ми "понасят".Казвам, че съм яла/на специална диета съм/малко съм болна и не ми се яде....не се е случвало някой да се разсърди или да настоява с часове да опитвам.

# 58
  • Мнения: 2 237
Всяко нещо, което ми влиза в гатегорията "манджа"и в което плуват островчета мазнина или образува лепкав похлупак, подобен на каймака в млякото. Ако обаче не съм яла два дни примерно, бих почистила течността от "похлупака" и бих хапнала малко от него. Та да кажем трето място от три.

Желе, пудинг и всякакви такива мърдащи и лигави десерти. Не мога да изтърпя такова сополесто нещо в устата си. Понякога ми се повдига дори при мисълта да дъвча такава гадост. В момента например. Второ място от три.

Всякакви животински вътрешности, глави, уши, прешлени... Тук вече много дни глад бих изтърпяла. Първо място завинаги.

Не обичам да ям у други хора. За щастие ми се случва рядко, но да, попадала съм на ястия, от които ми се е гадело. Например един недоопечен дивеч  Sick От уважение пробвах. Опитах се да го сдъвча това гадно нещо- отляво, отдясно, дадох си зор да го преглътна, върна се няколко сантметра нагоре.. Обаче нали е официално събитие и съм с още единайсет на масата- затворих устата, напънах се и преглътнах. Изядох си салатата и две-три картофчета и придружителят ми от срам незабележимо ми награби парчето дивеч. Изяде го. Био е, специален внос, домакинята била готвила четири часа и други такива дрън-дрън. Ок, беше му лошо три дни- гастрит, чревни проблеми.. Никога не бих си го причинила.

Ходя в биомагазини, защото са до нас. Ако трябваше да пътувам далеч, нямше да пазарувам там.

# 59
  • Мнения: 2 627
Моето мнение е, че като каниш някого на гости, е добре да го попиташ какво яде и какво не яде, за да  няма после кофти изненади. Grinning Grinning Мен лично винаги ме питат.  Grinning Но ако се получи неканено гости и не ми харесва яденето, просто не ям.  Grinning Още помня преди години роднини на баща ми бяха организирали събиране и основно ядене беше някакво гнусна, лоена супа с плуващи в нея мазни парчета от някакъв добитък, най-вероятно от свиня.  Joy Joy Joy Другите "вкусотии" не ги и помня, ама помня, че нищо не ядох.  Joy Joy Joy Sick Joy Joy Joy  Изобщо (шопският) селски вкус може да се окаже невъзможен за нормалния човек и гладът ще е напълно приемлива алтернатива. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но препечен хляб с олио и червен пипер мисля, че навсякъде може да ти направят, ако тръгнеш да припадаш от глад някъде на гости.  Joy Joy Joy Сигурно обаче и това не е за всеки.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт